CNA a votat interzicerea publicității la pariuri în susținerea unui proiect de lege care intră în Parlament - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Consiliul Național al Audiovizualului s-a pronunțat unanim, joi, 12 ianuarie, în favoarea proiectului de lege depus în Parlament în toamna anului trecut ce prevede interzicerea oricărei forme de publicitate pentru cazinouri, jocuri de noroc și pariuri, a declarat Mircea Toma, membru CNA, pentru Libertatea.

Secretariatul General al Guvernului a cerut un punct de vedere de la CNA. Iar membrii CNA au votat în favoarea proiectului de lege inițiat de către 79 de deputați și senatori PSD, PNL, USR, AUR și minorități înregistrat la finalul lumii noiembrie ce prevede interzicerea oricărei forme de publicitate la jocuri de noroc și pariuri sportive. 

„În dezbaterea de ieri, toți membrii care au participat au susținut promovarea acestui proiect de lege”, a explicat Mircea Toma. Motivarea inițiatorilor Reprezentantul CNA a spus că motivarea proiectului legislativ este susținută și de forul din care face parte.  În motivarea propunerii legislative, parlamentarii au explicat: „Având în vedere decizia recentă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit căreia dependenţa de jocurile de noroc a fost introdusă în categoria bolilor psihice extrem de grave şi luând în considerare incidentele tot mai numeroase înregistrate în România (mai multe sinucideri determinate de pierderile materiale iremediabile; pierderea locului de muncă; destrămarea familiilor; pierderea tutelei copiilor etc.), considerăm imperios necesar ca Legea nr. 504/2002 a audiovizualului să fie completată. Astfel, propunem ca orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru jocurile de noroc sau pentru pariuri să fie interzisă în România”.
Citeşte întreaga ştire: CNA a votat interzicerea publicității la pariuri în susținerea unui proiect de lege care intră în Parlament

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending