CNA, amendă pentru Lumea lui Banciu, B1, după o serie de comentarii la adresa unor lideri politici - RADAR DE MEDIA
Connect with us

CNA

CNA, amendă pentru Lumea lui Banciu, B1, după o serie de comentarii la adresa unor lideri politici

Published

on

Foto Credit: B1

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat B1 TV, cu 20.000 de lei, din cauza emisiunii „Lumea lui Banciu”, în care Radu Banciu a făcut mai multe comentarii – care au încălcat legislaţia audiovizualului-, referitoare la copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi la fostul premier Adrian Năstase, informeaza Mediafax.

CNA a reluat, în şedinţa de joi, votul în cazul B1 TV, după ce în şedinţa din 28 iulie niciuna dintre propunerile făcute nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată.

Astfel, joi, membrii CNA au pornit votul de la ultimele două propuneri rămase în discuţie în acest caz: amendă de 20.000 de lei (propusă de Radu Herjeu) şi somaţie publică (propusă de Monica Gubernat).

Amenda a fost aplicată cu şase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu), în timp ce Monica Gubernat, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu au votat „împotrivă”.

Sancţiunea a fost aplicat pentru încălcarea articolului 32, alineatul 1 din Codul audiovizual, potrivit căruia „Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor”, a articolului 33, alineatele 1 şi 3 din Cod – „Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii private şi de familie, a domiciliului şi a corespondenţei. Este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia” – şi a articolului 40, alineatul 3 din Cod – „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending