Connect with us

CNA

CNA, amenzi pentru posturile de ştiri: România TV cea mai mare sancţiune, Antena 3 cea mai mică!

Avatar

Published

on

CNA a acordat o nouă serie de amenzi posturilor de ştiri pentru derapajele din timpul scandalului iscat pe tema OUG a Guvernului Grindeanu.

Cea mai mare amendă a primit-o postul România TV, în valoare de 40.000 lei, iar Realitatea TV a încasat 10.000 de lei . Antena 3 a încasat cea mai mică sancţiune!

 

  • amendă în cuantum de 40.000 de lei postului de televiziune România TV. În data de 18.01.2017, la difuzarea mai multor emisiuni în care s-au abordat teme de actualitate, în principal legate de prezența Președintelui României la ședința de Guvern din acea zi, radiodifuzorul nu a respectat dispozițiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 referitoare la obligația de a asigura „informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor” . De asemenea, s-a reținut și încălcarea prevederilor art. 65 lit. c) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual [„În emisiunile de ştiri şi dezbateri, radiodifuzorii trebuie să respecte următoarele reguli: (…) c) titlurile şi textele afişate pe ecran să reflecte cât mai fidel esenţa faptelor şi datelor prezentate” ], precum și încălcarea  dispozițiilor art. 40 alin. (1) și (2) și art. 64 alin. (1) lit. b) din același Cod. Raportul de monitorizare – întocmit ca urmare a autosesizării CNA și a sutelor de reclamații primite pe acest subiect – a cuprins ediții ale unor emisiuni informative (inclusiv de tip Breaking News) și de dezbatere (ex: „Ediție de seară”);

 

  • amendă în cuantum de 10.000 de lei postului Realitatea TV, deoarece nu a respectat prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului și nici pe cele ale art. 66 alin. (1) lit. a) și art. 70 din Codul audiovizualului la difuzarea ediției din 06.12.2016 a emisiunii „Jocuri de putere”, în care s-au purtat discuții pe tema declarațiilor unor oficiali din Ungaria, la adresa României, participanții din platou făcând referire la mișcările extremiste maghiare, la doleanțele acestora, la UDMR și lideri ai acestei formațiuni, fără a fi prezentat în cadrul emisiunii și un punct de vedere al minorității maghiare;

 

  • amendă în cuantum de 5.000 de lei postului de televiziune Antena 3 pentru încălcarea art. 40 alin. (1) și (2) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, precum și obligarea radiodifuzorului de a acorda drept la replică Consiliului Superior al Magistraturii și Direcției Naționale Anticorupție, în conformitate cu prevederile Codului de reglementare a conţinutului audiovizual. Consiliul a avut în vedere rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite de la cele două instituții pentru emisiunile „Sinteza zilei” din 16, 20.11.2016 și 05.12.2016 și emisiunea „Esențial” din 05.12.2016. Pentru acest caz, hotărârea Consiliului a fost luată după reanalizarea deciziei din ședința publică din 02.02.2017.

 

Foto Credit: CNA

AUDIENŢE TV ŞTIRI: România TV, rămâne lider de audienţa cu cifre record pentru publicul urban, urmat de Antena 3! Cum s-au împărţit cifrele intre B1, Realitatea şi Digi 24?

Comentarii

ALL MEDIA

Postul de televiziune Realitatea TV, emisia suspendata!

Redactia Radar de Media

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis suspendarea temporară a emisiei Realitatea TV. Potrivit informaţiilor postului, sancţiunea vine pe fondul modului în care a fost reflectat mitingul Diasporei din 10 august, care s-a soldat cu violenţe, anunta ziarul Adevarul

Realitatea TV şi-a anunţat telespectatorii că joi, 17 ianuarie, timp de 10 minute, în intervalul 19.00-19.10, emisia va fi suspendată, potrivit unei decizii a CNA, pe care postul de ştiri o consideră abuzivă.    „Abuz al Consiliului Naţional al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puţin timp, postul nostru de televiziune a fost sancţionat de CNA pentru că a informat. V-a adus informaţii despre mitingul diasporei din 10 august şi despre intervenţia dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, CNA a hotărât să ne suspende emisia“, se specifică în anunţul publicat pe site-ul televiziunii.

Citeste mai mult: adev.ro/pldn9v

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA organizează cea de-a 9-a reuniune BRAF la București în perioada 3 – 5 octombrie 2018

Avatar

Published

on

În perioada 3-5 octombrie 2018 se desfășoară la Bucureşti cea de a 9-a Reuniune BRAF (Forumul Autorităţilor de Reglementare din domeniul Audiovizual din ţările din jurul Mării Negre), eveniment în cadrul căruia va fi semnat un protocol de colaborare între Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România și Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK) din Turcia, scopul fiind acela de a îmbunătăţi cooperarea dintre autorităţile de reglementare din Bazinul Mării Negre şi de a consolida schimbul de experienţă şi bune practici, pentru îndeplinirea optimă a competenţelor celor două autorităţi de reglementare.

Statele membre BRAF sunt reprezentate la acest eveniment de Preşedinţii şi Vicepreşedinţii Autorităţilor de Reglementare în domeniul audiovizual din Albania, Armenia, Azerbaijan, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Serbia şi Ucraina.

Totodata, a confirmat prezenţa, în calitate de invitat special, Excelenţa Sa, Domnul Michael Christides, Secretar General al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). La semnarea protocolului, sunt așteptați Excelența sa, Ambasadorul Turciei în România, Domnul Osman Koray Ertaș, membri ai Comisiilor de Cultură din Parlamentul României, reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale și ai Ministerului de Externe.

Menționăm că platforma BRAF a fost inființată în anul 2008, cu scopul de a îmbunătăți colaborarea între Autorităţile de Reglementare în domeniul audiovizual din statele membre OCEMN, de a consolida accesul universal la informare şi de a dezvolta un mediu audiovizual independent, imparțial şi responsabil în ţările OCEMN. Obiectivul comun al statelor semnatare a vizat difuzarea unui conţinut radio/tv prin care să se asigure protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, protecţia minorilor, libertatea de exprimare, dialogul intercultural şi  pluralismul de opinii.

Secretariatul Permanent BRAF a fost stabilit la Ankara, în Turcia, sub auspiciile Consiliului Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK). Organul executiv a fost conceput ca o troică, aşa cum practică şi Uniunea Europeană şi constă din preşedintele actual, predecesorul şi succesorul acestuia. Potrivit Cartei BRAF, fiecare stat membru preia Preşedinţia şi găzduieşte reuniunea anuală, prin rotaţie.  În cadrul ultimei reuniunii de la Belgrad, din perioada 30-31 octombrie 2017, Secretariatul permanent a predat Preşedinţia BRAF României, acest fapt însemnând, potrivit statutului forumului, găzduirea celei de a 9-a reuniuni la Bucureşti.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA a avizat iesirea din “must carry” a posturilor tv ale Trustului INTACT

Redactia Radar de Media

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune  ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si  respectiv Antena 3.

http://www.cna.ro/IMG/pdf/Lista_statiilor_TV_modif_01-07-2018.pdf

“Considerãm cã  – inclusiv prin contribuţia semnificativã a Trustului INTACT – piaţa de distribuţie a programelor de televiziune a ajuns la maturitatea şi stabilitatea necesare pentru a pune colaborarea noastrã cu societãţile de cablu pe principii comerciale sãnãtoase şi echitabile. Deşi, pânã în prezent nu am beneficiat de venituri importante din drepturile de retransmisie, iî ultimii 25 de ani am investit constant şi semnificativ în calitatea conţinutului, dar şi a imaginii canalelor noastre tv“, a declarat Cristian Ionescu Director Teritoriu Antena TV Group SA.

“Mã bucur cã am ajuns într-o etapã fireascã în evoluţia pieţei media din România şi a Antena Group. Vom investi în continuare în producţii de calitate, tehnologie şi mai ales în oameni. Aceştia sunt pilonii pe care ne vom baza creşterea în viitor” a declarat George Ureche, CEO Antena TV Group SA.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0