CNA, amendă uriaşă pentru emisiunile “La Măruţa” şi “Romanii au talent” de la PRO TV! Care ar fi motivul?

0
1505
Catalin Maruta PRO TV

CNA a a mendat cu 100.000 de lei postul de televiziune PRO TV, pentru încălcarea legislaţiei audiovizualului în mai multe ediţii ale emisiunii “La Măruţă”, dar şi în emisiunea “Românii au talent”, în care a fost prezentat un concurent condamnat pentru complicitate la crimă.

 

Întrunit în şedinţa publică din data de 21.04.2015, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate și a decis sancționarea cu amendă în cuantum de 100.000 de lei a postului Pro TV pentru nerespectarea prevederilor legislației audiovizualului la difuzarea emisiunilor La Măruță” (edițiile din 05, 06, 12, 13, 14, 15, 16 și 20.01.2015) și „Românii au talent” (ediția din 27.03.2015), se arata intr-un comunicat de presa, remis RADAR DE MEDIA.

Consiliul a constatat că radiodifuzorul a încălcat art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, referitor la protecția minorilor, coroborat cu art. 19 alin. (2) lit. f) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual potrivit căruia „Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: (…) f) psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor” .

De asemenea, s-a reținut și încălcarea dispozițiilor art. 40 alin. (3) din Codul audiovizualului, conform cărora „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”, precum și a prevederilor art. 29 alin. (1) lit. a) din Legea audiovizualului.

Comentarii