CNA: Amenzi pentru emisiunea Acces Direct şi Lumea lui Banciu - RADAR DE MEDIA
Connect with us

CNA

CNA: Amenzi pentru emisiunea Acces Direct şi Lumea lui Banciu

Published

on

CNA a acordat amenzi posturilor de televiziune Antena 1 pentru mai multe ediţii a emisiunii „Acces Direct” – 30.000 lei, iar B1TV a primit o amendă 25.000 lei pentru emisiunea lui „Lumea lui Banciu”. 

 

  • Antena 1 – amendă de 30.000 de lei pentru cinci ediții ale emisiunii „Acces direct”, din 20, 21, 22, 23 și 26.09.2016, în care s-a discutat pe marginea situației unei minore de 16 ani care a plecat de acasă pentru a avea o relație amoroasă cu tatăl vitreg. La difuzarea acestor ediții ale emisiunii, radiodifuzorul a încălcat prevederile privind protecţia minorilor, respectiv pe cele ale art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, art. 3 alin. (1) și art. 18 lit. b), c) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. La stabilirea sancțiunii s-a ținut cont și de nerespectarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului și art. 64 alin. (1) lit. b) din Cod, pentru modul în care, în ediția din data de 26.09.2016, a fost abordat subiectul apariției unei „ambulanțe negre care a băgat spaima în zeci de mii de oameni”;

 

  • B1 TV – amendă de 25.000 de lei deoarece în ediția din data de 02.10.2016 a emisiunii „Lumea lui Banciu”, în care tema abordată a fost legată de Referendumul din Ungaria privind cotele obligatorii de imigranți, moderatorul a făcut diverse comentarii despre maghiarii din Transilvania, fără a ține seama de dispozițiile art. 47 alin. (1) din Codul audiovizualului, potrivit cărora „Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe.” La stabilirea cuantumului sancțiunii s-a reținut și  încălcarea dispozițiilor art. 40 alin. (3) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunii „Dosar de politician” din 26.09.2016.

 

În aceeași ședință, constatând încălcarea prevederilor art. 20 alin. 5) din Decizia CNA nr. 277 / 2013, CNA a decis să aplice o  somație publică societății ALAMO IMPEX 97 SRL pentru Radio Gaga Sovata.

De asemenea, Consiliul a aprobat solicitarea de licență audiovizuală prin rețele de comunicații electronice a societății ADWAY DIRECTION S.R.L. pentru Impuls TV din Cluj-Napoca.

 

Foto Credit: CNA

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending