CNA: Funeraliile mamei Oanei Zăvoranu, amenzi record pentru 5 posturi TV. Kanal D, sancţiunea ce mai mare! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

CNA: Funeraliile mamei Oanei Zăvoranu, amenzi record pentru 5 posturi TV. Kanal D, sancţiunea ce mai mare!

Published

on

CNA a decis sa amendeze posturile de televiziune: Kanal D, Antena Stars, Antena 1, Romania TV si B1TV cu suma totala de 65.000 lei pentru modului în care au prezentat în emisiunile lor de dezbateri înmormântarea mamei Oanei Zăvoranu.

Marioara Zăvoranu a murit pe 17 aprilie, la un spital din Bucureşti, iar informaţii despre înmormântarea acesteia, care a avut loc pe 19 aprilie, au fost difuzate la mai multe televiziuni. În urma difuzărilor informaţiilor despre acest subiect, CNA a primit 26 de reclamaţii, inclusiv unele de la Oana Zăvoranu, care a reclamat România TV, în urma unor afirmaţii la adresa sa făcute de Corneliu Vadim Tudor, dar şi unele de la Kanal D, care a reclamat Antena Stars, din cauză că ar fi preluat fără citarea sursei informaţii despre cazul Oana Zăvoranu-Marioara Zăvoranu.

Pe de altă parte, CNA a constatat că Antena Stars a difuzat în exclusivitate înmormântarea Marioarei Zăvoranu.

Iata si textul deciziei CNA!

Întrunit în şedinţă publică, Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât sancţionarea cu amendă a următoarelor posturi de televiziune: Kanal D (20.000 de lei), Antena Stars (15.000 de lei), Antena 1 (10.000 de lei), România TV (10.000 de lei) și B1 TV (amendă 10.000 de lei). Această decizie a fost luată după analiza rapoartelor de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a sesizărilor primite la CNA cu privire la modul în care a fost reflectat la posturile de televiziune decesul Marioarei Zăvoranu (perioada monitorizată: 14 – 21.04.2015).

Consiliul a apreciat că la difuzarea unor emisiuni care au abordat acest eveniment tragic din viaţa unei familii, radiodifuzorii nu au respectat legislația audiovizualului, fiind încălcate mai multe prevederi legale, după cum urmează:

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Pagini: 1 2

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending