Connect with us

ALL MEDIA

CNA îşi menţine decizia privind retragerea licenţelor Radio Guerrilla

Avatar

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) îşi menţine hotărârea de retragere a licenţelor audiovizuale în cazul postului Radio Guerrilla, după ce reprezentanţii Realitatea Media au solicitat o reexaminarea a deciziei luate de Consiliu în data de 19 septembrie, informeaza Mediafax.

CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea de reexaminare a deciziei CNA din data de 19 septembrie privind retragerea licenţelor audiovizuale Radio Guerrilla, adresată de Realitatea Media.

La şedinţa de joi a CNA au participat avocatul Realitatea Media, Andrei Ţâru, şi directorul executiv al Realitatea Media, Mura Frînculescu.

Astfel, avocatul Realitatea Media a afirmat că decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului privind retragerea licenţelor Radio Guerrilla “a fost drastică”.

“Noi apreciem că cererea de reexaminare pe care am formulat-o se circumscrie condiţiilor legale de reexaminare întrucât, din punctul nostru de vedere, sancţiunea aplicată de onoratul Consiliu a fost drastică şi automat ne-a afectat prin retragerea acestor licenţe. Interpretarea pe care noi am dat-o contractului între Realitatea şi Expresiv este aceea de folosire a unor licenţe, unor licenţe care, este adevărat, au fost acordate Realitatea Media. Realitatea, l-a momentul în care s-a pus în discuţie retragerea licenţelor, atât prin mine, cât şi administratorul judiciar v-au explicat foarte clar ceea ce s-a urmărit. Fiind în situaţia de a uzita de drepturile pe care le are, de a-şi valorifica anumite drepturi care au fost conferite de diverse instituţii ale statului, am încercat, cu acordul Comitetului creditorilor, al Adunării creditorilor să dispunem de aceste bunuri în folosul creşterii şi al maximizării averii Realitatea Media”, a declarat avocatul Andrei Ţâru.

De asemenea, el a precizat că nu s-a urmărit cedarea licenţelor, apreciind că titularul licenţelor a rămas în continuare Realitatea Media. “Cedarea presupunea anumite etape pe care noi nu le-am îndeplinit, nici măcar nu începusem să le îndeplinim sau să încercăm să le materializăm , pur şi simplu acest contract era urmarea unui alt contract existent între cele două societăţi şi trebuia să continue într-un fel, într-un fel a fost reglementat la nivelul anului 2010 şi ulterior a trebuit să fie reglementat într-un mod special datorită incidenţei legii insolvenţei. Din punctul nostru de vedere, considerăm că retragerea aceasta a reprezentat o sancţiune extrem de drastică şi noi apreciem că onoratul Consiliu ar fi trebuit să ia o măsură împotriva acestui contract care nu ar fi trebuit să fie atât de radical”, a mai explicat avocatul Realitatea Media.

Pe de altă parte, directorul executiv al Realitatea Media, Mura Frînculescu, a declarat că în procesul verbal pe care l-au adus inspectorii de la sediul Radio Guerrilla se precizează că există un contract între Realitatea Media şi Expresiv SA pentru servicii strategice şi pentru asigurarea resurselor de finanţare a activităţii în legătură cu exploatarea mărcii şi a produselor media. “Este exact ca atunci când ai o licenţă şi, cu ajutorul ei, prin exploatarea ei, obţii bani din publicitate şi atunci faci un contract cu o agenţie de publicitate”, a spus Mura Frînculescu.

În acest context, Monica Gubernat, membru al CNA, l-a întrebat pe avocatul Realitatea Media cum comentează din punct de vedere juridic scoaterea la licitaţie a unor licenţe audiovizuale, iar Andrei Ţâru a spus: “Scoaterea la licitaţie presupune transmiterea drepturilor şi obligaţiilor pe care le are o persoană către o altă persoană. Drepturile acelea pot fi conferite de acte juridice, iar procedura de licitaţie propriu-zisă este şi continuă să fie cea mai trasparentă posibilitate oferită oricui. (…) Nu neapărat de vânzare, de transmiterea a ceva”.

De asemenea, el a subliniat că cedarea nu s-a materializat niciodată. “La momentul la care a apărut acea încercare de vânzare pe site-ul adminsitartorului judiciar, s-a stopat, nu s-a materializat. A existat intenţie, este adevărat. Dacă eram sub imperiul unei legi penale, aş fi spus să sancţionaţi tentativa. A existat o tentativa, dar nu suntem sub imperiul unei legi penale ca să spunem că acţionăm potrivit acestei legi. Ne-am asumat existanţa tentativei şi considerăm că, nematerializându-se cedarea (…) licenţelor, nu avem cum să fim sancţionaţi atât de drastic”, a mai spus acesta.

Pe de altă parte, Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a spus că CNA nu a luat o decizie de ridicare a licenţelor ca urmare a tentativelor, ci ca urmare a acelui contract “care reprezintă o formă mascată de cedare”. “Cedarea responsabilităţii editoriale, adică cedarea către un alt readiodifuzor”, a completat aceasta.

În acest context, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a supus votului Consiliului “reexaminarea deciziei de ridicare a licenţelor Radio Guerrilla în data de 19 septembrie 2013″. Astfel, pentru aprobarea reexaminării au fost patru voturi “pentru” (Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu) şi cinci voturi “împotrivă” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Narcisa Iorga şi Laura Georgescu).

La şedinţa de joi participă membrii CNA Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea. La momentul votului, Valentin Jucan nu se afla în sala de şedinţe.

Decizia de retragere a licenţelor Radio Guerrilla a fost aplicată, în data de 19 septembrie, la propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, în baza articolului 56 din Legea audiovizualului, potrivit căruia “(1) Licenţa audiovizuală analogică sau digitală poate fi cedată către un terţ numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrării în difuzare, cu asumarea de către noul titular a tuturor obligaţiilor decurgând din licenţă şi cu prezentarea certificatelor fiscale din care să rezulte că la data solicitării acordului Consiliului pentru cedarea licenţei nici societatea titulară cedentă a licenţei şi nici societatea cesionară nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat”, şi a articolului 57, alineatul 1, literele c şi d din Lege – “Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: “ca urmare a încălcării normelor privind regimul proprietăţii în audiovizual, prevăzute la art. 46, şi a nerespectării dispoziţiilor art. 56″.

Decizia a fost luată cu şapte voturi “pentru” (Valentin Jucan, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Cristina Trepcea) şi trei voturi “împotrivă” (Lorand Turos, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Decizia CNA luată pe 19 septembrie implică toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţine.

Licenţele terestre ale Radio Guerrilla erau în Bucureşti, Baia Mare, Brăila, Cernavodă, Cluj, Comăneşti, Constanţa, Craiova, Dărăbani, Focşani, Iaşi, Olteniţa, Petroşani, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sighişoara, Sulina, Târgu Mureş, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Zalău.

Decizia din 19 septembrie a fost luată de CNA după ce, pe 16 septembrie, societatea Realitatea Media SA, aflată în insolvenţă, a anunţat că va vinde la licitaţie, prin administratorul său judiciar, HM Expert IPURL, licenţele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla. Potrivit unor anunţuri postate pe 16 septembrie pe site-ul HM Expert IPURL, licitaţiile urmau să se desfăşoare săptămânal, în fiecare zi de luni, de la ora 13.00, la sediul administratorului judiciar.

În şedinţa din 17 septembrie a CNA, Consiliul a anunţat că vânzarea la licitaţie a licenţelor audiovizuale ale Radio Guerrilla este ilegală, precizând că aceste licenţe vor fi retrase de Consiliu în cazul în care ele vor fi tranzacţionate prin licitaţie. În aceeaşi zi, anunţurile de scoatere la licitaţie a licenţelor Radio Guerrilla au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL.

Cu toate acestea, în şedinţa din 19 septembrie, CNA a reluat discuţiile şi a retras licenţele Radio Guerrilla.

Comentarii

ALL MEDIA

6 idei pe care să le încerci dacă îți redecorezi dormitorul

Avatar

Published

on

Dormitorul este pentru mulți dintre noi cel mai personal loc din locuință. 

Acolo ne recreăm, luăm o pauză, ne relaxăm și totodată este locul unde ne reîncărcăm bateriile după o zi lungă și obositoare de muncă.

De aceea dormitorul este probabil locul care îți ocupă cel mai mult timp atunci când este renovat. Fie că vorbim de mici modificări sau schimbări radicale.

De aceea astăzi astăzi am să-ți împărtășesc câteva sfaturi dacă ești în căutare de idei pentru redecorare.

6 idei dacă îți redecorezi dormitorul:

Lumina

Dacă îți redecorezi dormitorul de la început și te-ai decis să depui foarte mult efort în el un aspect care ar trebui să te preocupe este lumina încăperii.

Este foarte important să-ți luminezi dormitorul după bunul plac. Poate ești genul de persoană căreia îi plac spațiile mai puțin luminate sau din contră, care nu se simte în largul ei dacă nu este lumină din abundență.

Lumina joacă un rol important asupra stării pe care o ai într-o încăpere. De aceea ar trebui să te gândești de la începutul renovării cât de multă lumină îți dorești.

Decide de la început locurile în care vrei să amplasezi becurile pentru că va fi destul de muncă depusă aici și probabil să faci puțină mizerie (de aceea îți recomand să faci asta la început).

Culorile pereților

Din nou, aici depinde de preferințele tale.

Poate ești genul de persoană care preferă culorile mai reci precum albul, griul sau albastru. Ori preferi culorile calde precum maro, crem sau orice altă nuanță ce conține galben sau orange.

Totuși ține minte, dacă o încăpere are culoare pereților albă sau ceva asemănător încăperea va părea mult mai mare față de realitate.

Dacă ai un dormitor mai mic atunci probabil acesta este un truc pe care să-l aplici.

Tapet

Tapetul este una dintre cele mai bune decizii dacă ești o persoană care se plictisește foarte repede.

Dacă alegi să renovezi pereții dormitorului folosind tapet în loc de vopsea atunci îți va fi mult mai ușor să schimbi tapetul odată ce te plictisești.

Iar partea bună este că tapetele sunt destul de ieftine și cu siguranță poți găsii ceva care să fie pe placul tău.

Spațiu de citit

Dacă ești un cititor înrăit și ai un dormitor destul de mare probabil incorporarea unui spațiu de citit ar fi o idee genială.

Cititul în pat nu este întotdeauna cel mai plăcut lucru. De aceea poți adăuga în unul din colțurile dormitorului tău un fotoliu confortabil, o măsuță de cafea și o lampă pentru a-ți crea propriul colț de citit.

Eventual dacă îți permite spațiul și îți dorești să ai toate cărțile la-ndemână poți aduce întreaga bibliotecă în dormitor.

Poate chiar îți vei redecora dormitorul în funcție de acest colț.

Flori de interior

Probabil un aspect des uitat cu privirea sunt florile de interior.

Pe cât de simplu și banal pare, o simplă floare de interior poate aduce personalitate unei încăperi.

Totodată ele generează și oxigen ajutând la filtrarea aerului.

Iar dacă nu ești genul de persoană care să aibă grijă de flori nu este vreo problemă pentru că sunt foarte multe specii de plante care necesită foarte puțină mentenanță spre deloc.

Rafturi 

Dacă nu vrei să investești prea mult timp, efort sau bani în redecorarea dormitorului tău, dar totuși vrei o schimbare probabil adăugare unor rafturi este cea mai bună alegere pentru tine.

Sunt foarte ușor de făcut, poți chiar improviza niște astfel de rafturi din lădițe de lemn pe care le prinzi pe perete.

Sau dacă vrei ceva mai solit poți opta pentru plăcuțe de lemn tratat. Oricare ar fi alegerea ta va arăta fenomenal pe perete.

Și nu numai că va oferii un aer nou camerei tale, dar te va ajuta să mai eliberezi din spațiul ocupat de obiectele care se află pe jos.

Acestea au fost câteva sfaturi pe care le poți încerca și tu dacă te gândești să îți redecorezi dormitorul.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Top 5 sfaturi pentru a te mentine in forma fara sa mergi la sala de sport

Avatar

Published

on

Din ce in ce mai multi oameni pun accent pe felul in care arata si se ingrijesc de aspectul lor fizic mergand la sala de fitness, practicand un anumit sport, mancand sanatos. Din pacate, perioada pandemiei cu Coronavirus a schimbat radical modul de viata al oamenilor, obligandu-i pe acestia sa stea mai mult in casele lor. Statul in casa inseamna si mancat excesiv, inseamna si miscare mai putina si un aspect fizic schimbat.

Cu toate acestea, sunt actiuni pe care oamenii le pot face pentru a se mentine in forma, sunt exercitii pe care le pot practica si acasa, fara a merge la sala de sport. In cazul in care doamnele si domnisoarele nu au imbracamintea adecvata pentru a face aceste exercitii, pot comanda online in conditii de deplina siguranta treninguri dama, precum si compleuri dama de cea mai buna calitate, compleuri formate din bustiere si pantaloni sport scurti, trei sferturi sau lungi pentru a se simti lejer atunci cand fac exercitiile.

 

Ce trebuie sa faci pentru a te mentine in forma stand acasa pe perioada pandemiei cu Coronavirus?

Persoanele care doresc sa se mentina in forma stand acasa trebuie sa urmeze aceste cinci reguli de aur si nu vor avea probleme cu greutatea si cu aspectul fizic

  • In primul rand, mersul pe jos este esential. Plimbarile sunt interzise in perioada pandemiei, insa sunt permise in curte si in jurul blocului, ceea ce inseamna ca nimic nu ii poate impiedica pe oameni sa se mentina in forma mergand pe jos. Exista chiar si aplicatii pe telefon care numara pasii pe care oamenii ii fac zilnic, iar acestea se vor dovedi foarte utile pentru cei ce doresc sa se mentina in forma.
  • Un alt sfat important este legat de alimentatia. Chiar si in perioada in care stau acasa, oamenii tot au posibilitatea de a comanda mancare sau sunt tentati sa aiba gustari consistente si dese, sa gateasca foarte multe feluri de mancare si sa isi puna ambitia se le si termine, pentru a face economie financiara. Alimentatia trebuie sa fie compusa din produse de buna calitate, preponderent fructe si legume, lactate si branzeturi usoare, supe si ciorbe, fara mancaruri grase si prajite pentru a se mentine in forma.
  • O alta masura pe care o pot lua persoanele care stau acasa pentru a arata bine este sa faca exercitii fizice in interiorul apartamentului sau in curte. Online sunt o multime de programe de exercitii fizice mai mult sau mai putin solicitante, gratuite, pe Youtube sau pe site-uri specializate, precum si grupuri pe site-urile de socializare in care mai multe persoane se pot intalni la o anumita ora din zi pentru a face exercitii in grup. Pe Maroko.ro gasesti o gama variata de compleuri dama.
  • Persoanele care doresc sa se mentina in forma fizica de invidiat si au copii sau animale de companie pot sa opteze pentru joaca in interior sau in aer liber cu acestea. Plimbarile cu copiii sau cu animalele de companie, minim 30 de minute zilnic, precum si reprizele de joaca intensa pot face minuni!
  • Nu in ultimul rand, cei care vor sa se mentina in forma acasa trebuie sa bea suficient de multe lichide, apa plata si ceaiuri neindulcite.

Comentarii

Continue Reading

Radio

Recorduri de audienţă la Radio România Actualităţi

Avatar

Published

on

Radio România Actualităţi este lider de piaţă atât la nivel naţional, cât şi în mediul urban, potrivit celui mai recent sondaj publicat, luni, de Asociaţia pentru Radio Audienţă (ARA). La nivel naţional, RRA are o cotă de piaţă de 13,1%, în timp ce în mediul urban a ajuns la o cotă de 14,5 %, înregistrând o creştere cu 2,2 procente.

În Bucureşti, Radio România Actualităţi este lider absolut având cea mai mare cotă de piaţă (14.3%) şi depăşind staţiile concurente şi în ceea ce priveşte numărul de ascultători (217.000). Este pentru prima dată după mulţi ani când RRA redevine lider de audienţă în Bucureşti (Daily Reach şi Market Share).

Datele sondajului ARA indică, de asemenea, că în perioada ianuarie – aprilie, în plină perioadă de pandemie, peste 1,7 milioane de ascultători au ales Radio România Actualităţi pentru a se informa.

Pe fondul unei perioade complicate, când nevoia de informaţie promptă şi corectă a fost mai acută ca niciodată, Radio România Actualităţi a înţeles că misiunea publică înseamnă responsabilităţi sporite şi a adaptat programele în dorinţa de a fi cât mai utili ascultătorilor. Aşa a apărut, la începutul lunii aprilie, emisiunea România – stare de urgenţă, o producţie care a adus în prim plan ultimele ştiri şi analize despre situaţia generată de pandemie atât în ţară, cât şi în străinătate, mai ales acolo unde trăiesc mari comunităţi de români.

Radio România Actualităţi mulţumeşte ascultătorilor săi pentru încrederea acordată!

Valul de primăvară al Studiului de Audienţă Radio a fost realizat în perioada 6 ianuarie – 26 aprilie, de către IMAS – Marketing şi Sondaje şi Mercury Research. În cadrul cercetării s-a măsurat audienţa posturilor de radio la nivel naţional, respectiv în urban, rural şi în municipiul Bucureşti.

Eşantionul are un volum de 11.010 de persoane, cu o eroare maximă de eşantionare de ±0,9%. În mediul urban s-au realizat 7.708 interviuri, în mediul rural s-au realizat 3.302 interviuri, iar în Bucureşti s-au realizat 1.809 interviuri. În eşantion au fost incluse 1.875 localităţi, dintre care 67 localităţi urbane de peste 30.000 de locuitori, 239 de localităţi urbane cu mai puţin de 30.000 de locuitori, 340 de localităţi rurale cu peste 5.000 de locuitori şi 1.229 de localităţi rurale cu mai puţin de 5.000 de locuitori.

Măsurarea audienţei posturilor de radio în cadrul SAR s-a realizat pe baza metodei rememorării audienţei din ziua precedentă (Day After Recall), la care apelează cele mai multe dintre sistemele de măsurare existente pe plan internaţional, metodologie recomandată de EBU (European Broadcasting Union) şi ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research).

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0