Connect with us

A-Z NEWS

CNA: Kanal D cu Wowbiz a incasat o amenda de 10.000 lei

Published

on

Foto Credit: Kanal D

CNA a decis sa amendeze postul de televiziune Kanal D pentru emisiunea „WOWbiz” din 1 octombrie, în care invitaţii Luis Lazarus şi Nelson Mondialu’ au intrat într-o dispută verbală, folosind un limbaj injurios.

Potrivit CNA, emisiunea a fost difuzată de la ora 22.15, cu semnul de încadrare „12” (programe interzise minorilor sub 12 ani).

Prezent la şedinţa CNA de marţi, Mădălin Ionescu, moderatorul emisiunii „WOWbiz”, a spus că, în general, la această emisiune a încercat să nu fie făcute excese.

CNA: amendă în cuantum de 10.000 de lei postului Kanal D pentru că emisiunea “WOWbiz” din 01.10.2014 (încadrată 12 până la ora 23.00, ulterior marcajul fiind 15) a fost transmisă fără a fi respectate prevederile referitoare la protecţia minorilor, fiind încălcat art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului  [“Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”], coroborat cu dispoziţiile art. 18 lit.

b) şi art. 19 alin. (2) lit. f) din Codul audiovizualului [“Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producţii care prezintă: (…) b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen;”, respectiv “(2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: (…) f) psihologia personajelor şi reperele morale pe care acestea le oferă copiilor sau adolescenţilor”].

 

CITESTE SI:


Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending