joi, februarie 22, 2024
More
  AcasăA-Z NEWSCNA: Laura Georgescu solicită instituţiilor statului să "constate starea de incompatibilitate cu...

  CNA: Laura Georgescu solicită instituţiilor statului să „constate starea de incompatibilitate cu mandatul de membru CNA a unor actuali ocupanţi ai acestor posturi”

  În conferinţa de presă organizată marti la CNA, Laura Georgescu, Preşedintele CNA, a declarat că solicită instituţiilor statului să constate starea de incompatibilitate a unor membri ai CNA cu mandatul lor în instituţie, acuzându-şi colegii că încearcă să o intimideze.

  „Sunt mandatată să solicit public şi imperios instituţiilor abilitate să constate starea de incompatibilitate cu mandatul de membru CNA a unor actuali ocupanţi ai acestor posturi.

  Lucru pe care l-am şi făcut, am redactat adresele respective. Vă rog să încetaţi – dacă se poate – să culpabilizaţi o instituţie care nu a făcut altceva decât să-şi ducă rolul în orice situaţie până la capăt”, a spus Laura Georgescu.

  Ea a spus că sesizările sunt adresate instituţiilor abilitate ale statului în acest sens, respectiv la Comisiile de specialitate din Parlament, la Registrul Comerţului, la Agenţia Naţională de Integritate şi la Consiliul Superior al Magistraturii, informează Agenţia Mediafax.

  Laura Georgescu a spus că în CNA există nişte proceduri care au fost încălcate de anumiţi membri, precizând totodată că în această instituţie au fost făcute „intimidări”, „presiuni” şi „ameninţări”. „Sunt presiuni de a pune la îndoială actul decizional, administrativ, luat cu respectarea legii”, a spus Georgescu.

  „Astăzi am avut de-a face cu o nouă tehnică de intimidare. În sala de şedinţe care poartă numele lui Ralu Filip, cineva şi-a permis să producă butaforie, neavând nimic în comun cu postura de realizator de emisiune, de radio, de televiziune (…)

  Sala «Ralu Filip» a fost pângărită de un om care n-are absolut nicio legătură cu audiovizualul, care a încercat cu foarte multe intimidări, cu reportofoane, cu comunicate, cu ameninţări date prin oameni din instituţie să ne facă să ne schimbăm votul”, a spus Georgescu.

  Pe de altă parte, Laura Georgescu a spus că, de două săptămâni, când a fost luată o decizie cu majoritate de voturi, „s-au întâmplat diverse forme de presiune”.

  „Ceea ce vreau să rămână foarte clar este că aceste presiuni nu ţin nici de anul 2014, nici de 2013, ci cu mult înainte, este o cutumă care n-a mai vrut să funcţioneze din momentul în care în această instituţie a intrat o nouă garnitură de membri”, a spus Laura Georgescu.

  Laura Georgescu a mai spus că unul dintre membrii CNA trimite comunicate de presă folosind un antet care este foarte asemănător cu cel folosit în sesizările transmise Consiliului de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

  „Inclusiv antentul am încercat să-l luăm ca să fim mai credibili în presiunea politică”, a spus ironic Laura Georgescu.

  Totodată, Laura Georgescu a spus că funcţionarii CNA au trecut „inclusiv prin concedieri”. „(…) pentru că Dan Diaconescu a adus un laptop în biroul unei membre (…) a fost sancţionată secretara”, a spus Georgescu.

  În plus, Laura Georgescu a mai spus că unii membri ai CNA folosesc Consiliul ca pe „o platformă politică”, ca să primească un nou post după terminarea mandatului.

  Votaţi AICI în FINALA premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

  Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

  Cristina Minac

  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

  Cristina Minac
  Cristina Minachttps://www.radardemedia.ro
  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente