Connect with us

A-Z NEWS

CNA | Nerespectarea demnităţii umane i-a adus o somaţie publică televiziunii Realitatea

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, ieri, să someze public Realitatea TV pentru o secvenţă difuzată în matinalul postului de televiziune, care nu a respectat „imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în situaţii de suferinţă”.

CNA

CNA a analizat, în şedinţa de ieri, emisiunea matinală de la Realitatea TV din 24 iunie, în care au fost difuzate mai multe ştiri cu privire la accidentul rutier din Muntenegru în care un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, iar 18 persoane au murit.

Christian Mititelu, membru al CNA, a propus ca postul de televiziune să fie somat public pentru secvenţa din buletinul de ştiri în care a fost difuzată imaginea unei femei rănite, care se afla pe o targă, în timp ce reporterul Realitatea TV îi adresa o serie de întrebări.

Iniţiativa sa a fost luată în baza articolului 45, aliniatul 2 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care prevede că, „în cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii”.

Propunerea lui Christian Mititelu a fost adoptată cu şase voturi „pentru”  şi trei „împotrivă”.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending