Connect with us

A-Z NEWS

CNA a rămas fără vicepreședinte. Viorel Vasile Buda a demisionat

Published

on

Viorel Vasile Buda şi-a anunțat demisia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului chiar la începutul şedinţei de marţi, invocând motive personale, dar va rămâne în continuare membru în cadrul instituției. Membrul CNA Narcisa Iorga a scris pe contul său de Facebook că motivul demisiei acestuia ar fi faptul că Laura Georgescu nu a semnat noul Regulament de Organizare şi Funcţionare (ROF) al CNA, notează Mediafax.

Viorel Vasile Buda a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului în şedinţa Consiliului din 8 ianuarie 2013, care nu a avut un regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete.

BudaViorelVasile

El a fost cel care a condus şedinţele CNA în ultima perioadă, ca urmare a absenței președintelui Laura Georgescu, pe fondul neînţelegerilor dintre unii membri ai Consiliului.

Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al CNA a fost adoptat pe 11 septembrie, cu opt voturi „pentru” și unul „împotrivă”. Preşedintele CNA, Laura Georgescu, nu a fost prezentă la şedinţele CNA în care a fost discutat noul ROF.

După demisia lui Viorel Vasile Buda, CNA trebuie să organizeze alegeri pentru desemnarea unui nou vicepreşedinte, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Potrivit articolului 14 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, „(1) Consiliul este condus de un preşedinte, asimilat funcţiei de ministru, numit prin votul Parlamentului, dintre membrii Consiliului, la propunerea acestora. Mandatul este de 6 ani. (2) În absenţa preşedintelui conducerea Consiliului este asigurată de vicepreşedinte. (3) Vicepreşedintele este ales prin vot secret de către Consiliu, în prezenţa a cel puţin 9 membri ai acestuia, pentru un mandat de 6 ani. (4) Dacă funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte devine vacantă, se procedează la alegerea, în condiţiile alin. (1) şi (3), a unui preşedinte, respectiv vicepreşedinte”.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului poate candida orice membru al Consiliului, numit în condiţiile legii. Alegerea candidatului/ candidaţilor pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA se face prin vot secret, în condiţiile prevăzute de lege. În cazul în care candidaţii nu întrunesc numărul de voturi necesar pentru alegerea în această funcţie, votul se poate relua de cel mult trei ori. Dacă nici în acest caz nu se reuşeşte alegerea candidatului pentru funcţia de vicepreşedinte, se declanşează o nouă procedură de alegere.

Consiliul Naţional al Audiovizualului are în prezent 11 membri: Laura Georgescu (preşedinte), Viorel Vasile Buda, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending