Connect with us

ALL MEDIA

CNA. RCS&RDS, UPC şi Romtelecom, sancţionate

Avatar

Published

on

CNA a somat public, marţi, 20 de societăţi de cablu, între care principalii cinci cablişti. Motivul pentru care societăție de cablu au fost somate public este acela că nu difuzează în grilele lor din principalele oraşe din ţară televiziunile obligatorii la retransmisie potrivit principiului “must carry”, iar decizia a fost luată cu unanimitate de voturi la propunerea Narcisei Iorga, scrie Mediafax.

CNA a somat public RCS&RDS (care are 33 de capete de reţea în oraşe din România) pentru că nu respectă principiul “must carry”, întrucât nu difuzează cu preponderenţă în grila analogică televiziunea muzicală Mynele TV (aflată pe poziţia 15 în lista “must carry”), iar din grila digitală a RCS&RDS lipsesc televiziunile Mynele TV, Alfa Omega TV (aflat pe poziţia 29), Credo TV (poziţia 30), dar şi studiouri regionale ale Societăţii Române de Televiziune (SRTv), precum TVR Târgu-Mureş şi TVR Cluj.

Aceeași soartă au avut și UPC România, Romtelecom, Next Gen (societate deţinută tot de Romtelecom, n.r.) și Digital Cable Systems pentru că nu retransmit cu preponderenţă în grilele analogice şi digitale Digi 24, dar și pentru că nu retransmit în grilele digitale studiouri regionale ale TVR.

Operatorii de cablu din România trebuie să retransmită televiziunile din portofoliul SRTv, respectiv TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News şi studiourile teritoriale ale televiziunii publice de la Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, conform articolului 82 din Legea audiovizualului.

CNA a mai somat public marţi alte 15 societăţi de cablu mai mici – Canal 7 SRL, Canal S SRL, Deyvid Com SRL, Diabi Com SRL, Interaction Blue SRL, Intersat SRL, Kety Prod SRL, Lidas Prod SRL, Multimedia Network SRL, Rom First SRL, Telecablu&Net SRL, Telecom Electra SRL, Teleplus SRL, Telesat Rural SRL şi Tour Imex Tel Net, care, de asemenea, nu respectă principiul “must carry”.

Lista “must carry” se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH), deoarece televiziunile incluse în această listă s-au declarat libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending