CNA recomandă la început de an posturilor TV şi radio să fie prudente în privinţa promovării jocurilor de noroc
Connect with us

A-Z NEWS

CNA recomandă la început de an posturilor TV şi radio să fie prudente în privinţa promovării jocurilor de noroc

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) le recomandă radiodifuzorilor să se consulte cu Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc dacă doresc să promoveze jocuri de noroc, pentru a fi informaţi dacă acestea se desfăşoară legal pe teritoriul României.

CNA transmite radiodifuzorilor solicitarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN)

„de a consulta ONJN în situaţia în care întocmesc, cu diferite societăţi comerciale, contracte de publicitate/ reclamă/ marketing privind jocuri de noroc, pentru a putea fi informaţi dacă acestea se desfăşoară legal pe teritoriul României şi pot fi promovate”.

Potrivit articolului 89, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual,

„Jocurile de noroc pot fi difuzate în cadrul unui program audiovizual sau pot fi subiect al unei comunicări comerciale audiovizuale numai dacă sunt autorizate în condiţiile legii”.

Totodată, CNA invocă şi articolul 26 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, potrivit căruia

„(1) Reclama, publicitatea sau orice activitate cu caracter promoţional privind activităţile şi jocurilor interzise, potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei. (2) Desfăşurarea activităţilor de marketing, reclamă, publicitate sau orice alte activităţi cu caracter promoţional privind jocurile de noroc definite la art. 10 alin. (1) lit. g) – i) ori activităţile şi serviciile conexe acestora, care nu sunt autorizate pe teritoriul României, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei”.

Conform prevederilor aceleiaşi OUG,

„controlul respectării regimului legal al activităţilor din domeniul jocurilor de noroc, precum şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoanele împuternicite din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc”.

Pe de altă parte, mai multe spoturi publicitare pentru jocurile de poker online Fulltilt şi Pokerstars au fost interzise de la difuzarea pe posturile de televiziune şi radio, potrivit unor decizii luate în şedinţa din 5 noiembrie 2013 de CNA, care a considerat că acestea încalcă legislaţia audiovizualului.

La şedinţa CNA din 5 noiembrie a participat şi Odeta Nestor, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, care a precizat că, la momentul respectiv, în România nu exista niciun operator de jocuri de noroc online licenţiat. Totodată, ea a mai spus că, potrivit legislaţiei în vigoare, „marketingul, reclama şi publicitatea sunt strict interzise pentru jocurile de noroc nelicenţiate în România”.

Odeta Nestor a mai spus că Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a acţionat deja pe partea contravenţională împotriva acestor operatori de jocuri de noroc nelicenţiate, precizând însă că aceste contravenţii sunt nesemnificative, având în vedere nivelul încasărilor pe care le produc aceştia în România.

Advertisement

„Oamenii şi le asumă (…) Mi se pare chiar o sfidare”, a mai spus atunci Odeta Nestor.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending