Connect with us

A-Z NEWS

CNA vrea să aplice amenzi mai mari televiziunilor care încalcă legislația audiovizualului

Published

on

Membrii CNA le-au transmis, miercuri, responsabililor editoriali ai principalelor televiziuni şi radiouri din România că vor să aplice amenzi mai mari. Asta, în contextul în care staţiile vor încalca în mod constant legislaţia audiovizualului.

Conţinutul emisiunilor de ştiri, al dezbaterilor şi al programelor de divertisment, dar şi publicitatea au fost temele întâlnirii, organizată la propunerea lui Gabriel Tufeanu, notează Mediafax.

Printre cei care au participat la întâlnire s-au numărat reprezentanţi ai Digi 24, Naţional TV, RFI România, România TV, Pro TV, TVR 1, Societatea Română de Radiodifuziune, Kanal D, Antena Stars, Antena 1, Naşul TV, Radio Zu, B1 TV, Gold FM, Europa FM, Realitatea TV.

Gabriel Tufeanu a atras atenţia că limbajul injurios apare nu numai în programele de divertisment, ci şi în programele de ştiri şi de dezbateri.

Laura Georgescu, președintele CNA, a subliniat că membrii instituției pe care o conduce, sunt hotărâți să crească amenzile.

„Suntem determinaţi să ridicăm amenzile, în ciuda oricăror presiuni s-ar face asupra noastră.”, a zis Laura Georgescu.

Dorina Rusu, care, marţi, a participat la prima şedinţă a CNA în calitate de membru titular, a spus că, de când a fost făcut anunţul că a fost propusă pentru această funcţie, a primit numeroase mesaje pe Facebook prin care i se cerea să închidă anumite televiziuni.

„Prin dezbatere şi întâlniri şi cu societatea civilă va trebui să se schimbe piaţa asta, mediul audiovizualului. Eu, ca fost jurnalist şi ca om de societate civilă, nu-mi doresc să fac pe poliţistul presei. Rolul CNA nu este să desfiinţeze, ci să facă să funcţioneze mai bine.”, le-a spus Dorina Rusu reprezentanţilor televiziunilor şi radiourilor.

La rândul său, Radu Herjeu a spus că îşi doreşte să schimbe percepţia potrivit căreia CNA sancţionează anumite posturi ţinând cont de alte motive decât de legislaţia audiovizualului.

„De fiecare dată când un post ia amendă, discuţiile nu sunt dacă a meritat, ci cine i-a dat acea amendă (…) Eu sper ca această bănuială să dispară în curând. Sigur, ar fi cel mai uşor acest lucru dacă nu ar mai fi nevoie să aplicăm amenzi.”, a afirmat Radu Herjeu.

Membrul CNA Monica Gubernat și-a exprimat îngrijorarea cu privire la limbajul injurios folosit în cadrul programelor şi la încălcarea frecventă a legislaţiei privind protecţia minorilor.

„E inadmisibil să vezi la televizor amante bătându-se între ele, copii trimişi să se căsătorească şi să spuneţi că vreţi să daţi un bun exemplu (…) Vi se pare normal? Dacă te uiţi pe cifrele de audienţă, te sperii. Sunt excepţional de bune. Dar, totuşi, trebuie să începem să găsim un echilibru.”, a subliniat Monica Gubernat.

CITEȘTE ȘI:

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending