Connect with us

Business

Codurile de bare – ce sunt, de ce sunt necesare și cum le printezi

Redactia Radar de Media

Published

on

Dacă ai o afacere pe bază de retail, deții un supermarket sau pur și simplu trebuie să ții evidența stocurilor de marfă, este bine să știi cât mai multe lucruri despre codurile de bare. Acestea au o importanță foarte mare, ajutându-te să îți eficientizezi activitatea: cresc eficiența operațională, reduc timpul alocat operațiunilor și reduc erorile, contribuind astfel și la scăderea costurilor generale.

Ce sunt, mai exact, codurile de bare?

Un cod de bare reprezintă o codificare de date pentru fiecare produs în parte, a cărei citire se face cu ajutorul unui dispozitiv optic (cititoare de coduri de bare). În momentul scanării codului se pot afla foarte multe date despre respectivul produs: preț, greutate, origine, tip, natură etc.

Un cod de bare este practic o înșiruire de cifre de la 0 la 9, având aspectul unui sir lung de bare albe și negre, de grosimi diferite. Acest aspect nu este aleatoriu, fiecare bară fiind reprezentarea grafică a unei cifre din cod.

Te-am derutat? Nici o problemă, îți vom explica pas cu pas semnificația codului de bare cu ajutorul unei imagini.

Fiecărei cifre (de la 0 la 9) ce compune codul de bare îi corespunde o reprezentare grafică (barele/dungile albe și cele negre, de grosimi diferite).

De exemplu, cifra 1 are următoarea reprezentare grafică: 2 dungi albe + 2 dungi negre + 2 dungi albe + 1 dungă neagră.

Cifra 2 are următoarea reprezentare grafică: 2 dungi albe + 1 dungă neagră + 2 dungi albe + 2 dungi negre.

Este mai ușor de înțeles acum mecanismul?

Lungimea codurilor de bare depinde de informațiile pe care acestea le conțin. De cele mai multe ori este vorba de trei categorii de informații. Astfel, prima parte a codului, mai exact primele 3 sau 6 cifre, indică țara în care a fost emis, următoarele cifre indică numele producătorului, iar ultima parte a codului reprezintă produsul propriu-zis. Fiecare variantă nouă a unui produs (cu o caracteristică suplimentară față de original) va avea un cod de bare diferit. De exemplu, o sticlă de 0,5l de Coca-Cola simplu va avea un cod de bare diferit față de o sticlă de 0,5l de Coca-Cola cu aromă de lime.

De ce sunt utile codurile de bare?

Printate cu ajutorul unei imprimante de etichete, codurile de bare ajung pe produsele finale, puse la dispoziția consumatorilor, urmând ca în momentul cumpărării să fie scanate în vederea oferirii informațiilor de bază necesare.

Deși par dificil de înțeles și de descifrat, este bine de știut faptul că acestea oferă avantaje considerabile producătorilor sau celor ce trebuie să țină evidența unor stocuri mari de mărfuri. Iată care sunt rolurile lor:

  • permit selectarea automată a prețurilor;
  • asigură un controlul mai eficient al stocurilor prin introducerea și/sau scoaterea acestora din gestiune și urmărirea numerelor de serie;
  • contribuie la eliminarea erorilor cauzate de operarea umană;
  • simplifică operațiunile de distribuție fizică;
  • ajută la optimizarea timpului de așteptare al cumpărătorilor la casele de marcat.

Cum poți imprima aceste coduri de bare?

Codurile de bare se printează pe diferite materiale cu ajutorul unor imprimante de coduri de bare. Trebuie să știi că aceste dispozitive sunt de mai multe feluri, fiecare tip fiind potrivit unei anumite ramuri de activitate.

Astfel, enumerăm mai jos cele mai cunoscute 5 tipuri de imprimante pentru etichete:

  1. Imprimante desktop

Sunt potrivite pentru: imprimarea codurilor de bare sau a unor informații despre companie pe etichete de produs, de urmărire, de inventar etc.

Avantajul acestui tip de imprimantă de cod de bare este că poate fi conectat la un sistem desktop sau PC pentru a obține etichete în formate cât mai diverse.

  1. Imprimante industriale

Fiind recomandate pentru un volum mediu spre mare de printare, imprimantele de etichete industriale sunt folosite în ramuri de activitate precum: logistică, retail, transport, depozitare și producție. Ca și construcție, acestea sunt solide și rezistente, fiind realizate preponderent din metal.

Aceste imprimante de coduri de bare se găsesc sub diferite forme și prezintă accesorii menite să asigure o imprimare de calitate superioară, chiar și în condiții de lucru dificile, iar consumabilele și piesele componente sunt foarte ușor de schimbat.

  1. Imprimante mobile

Așa cum reiese și din denumire, marele avantaj al acestor imprimante este mobilitatea. De aceea, pentru lucrătorii din domeniile HoReCa, transport, distribuție, curierat, servicii de parcare, servicii publice sau de teren, imprimantele mobile sunt de un real folos, având o greutate redusă, design compact, meniu intuitiv, dar și rezistență la șocuri grație carcasei solide.

Fiind folosite și în tranzacțiile cu POS prin conectare Bluetooth la dispozitivul de pe care se face printarea, imprimantele mobile permit și ele tipărirea unui număr mare de etichete sau coduri de bare.

  1. Imprimante color

Fiind create pentru a printa etichete autoadezive, ecusoane, bilete de acces sau coduri de bare, principalul avantaj al acestor imprimante este reprezentat de printurile de înaltă calitate.

Imprimantele color pot printa pe suprafețe deosebite (hârtie mată, lucioasă sau chiar pe etichete transparente) și prezintă rezistență la pete, la apă și chiar la decolorare. Având funcții multiple, imprimantele color permit etichetarea substanțelor chimie, conform recomandărilor la nivel internațional GHS.

  1. Imprimante RFID

Fiind dotate cu encounter incorporat, imprimantele tip RFID permit imprimarea etichetelor sau codurilor pe material autocolant.

În ceea ce privește calitatea printurilor, viteza de imprimare, gama impresionată de etichete pentru care pot fi folosite și costurile reduse pentru consumabile, imprimantele RFID concurează cu cele clasice, de tip Desktop.

Sunt folosite în special în domeniul sănătății, al producției, în sectorul financiar, dar și în retail.

Așadar, acum că știi ce sunt codurile de bare și cum se imprimă acestea, nu-i așa că lucrurile nu mai par atât de complicate?

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading

Business

Pentru transport profesional chemaţi un specialist – cum sunt onorate astfel de cereri

Avatar

Published

on

transport marfa si mobila

Pentru orice serviciu există un nivel al amatorului și unul al profesionistului. Înțelegem pe deplin că așa cum mergem la specialist pentru orice problemă, atunci când vine vorba de nevoia ce ține de relocare, transport marfă sau alte bunuri vorbim despre recomandarea de a apela la firme specializate.

Serviciile pe această nișă s-au dezvoltat simțitor de mult în ultima vreme, ca drept dovadă a dezvoltării pe sectoare diverse. Deschiderea unui nou sediu, mutarea unei firme sau chiar mutarea în casă nouă sunt cazuri care impun necesitatea unui transport special.

Firmă cu experiență, care poate asigura transportul

Dacă vă întrebați ce poate merge rău atunci când alegeți pe oricine deține o mașină mai încăpătoare, să transporte anumite bunuri să ne gândim la scenarii: marfă sau bunuri deteriorate atunci când ajung la destinație, costuri mai mari, întrucât vor fi necesare mai multe rute, repetate tur-retur. Așadar, dacă punem în balanță practic nu merită.

Există firme de transport marfa ce pot onora comenzi în ceea ce privește necesitatea de a muta mobilă, bunuri de mare volum sau de a ajuta la relocarea unei societăți, cu tot ce înseamnă mutarea echipamentelor. O astfel de colaborare are la bază un contract, astfel că timpul în care se va desfășura întreaga operațiune este cel stabilit conform termenilor din contract.

Avantajele de a lucra cu o firma serioasă de transport marfă

Siguranță – o firmă de transport marfă și mobilă în București precum sunt serviciile pe care le regăsim la www.transport-marfa-mobila.ro poate asigura transportul. Astfel, la destinație nu există surprize, deteriorări.

Eficienţă și promptitudine – practic publicul își asigură un timp optimizat în care realizează mutările necesare.

Costuri rentabile – dacă ne gândim la soluții alternative, sunt necesare autovehicule încăpătoare și șoferi, există și factorul de efort fizic, așadar per total costurile sunt mai avantajoase atunci când alegerea este cea a unei firme care să realizeze transportul necesar. Vorbim spre exemplu inclusiv de șoferi cu experiență care vor contribui la efectuarea unui transport eficient.

Când apelăm la astfel de servicii

În principiu tot ce înseamnă o mutare complexă, cu bunuri de mare volum va impune nevoia de autovehicule mari pentru a fi transportate. Există însă tot felul de cazuri. Cei de la transport-marfă-mobilă.ro spre exemplu se adresează publicului bucureștean, indiferent de sector. Echipa este mereu pregătită pentru a răspunde solicitărilor privind transportul intern sau internațional. Pot fi soluția ideală pentru a transporta marfă, mobilă, electrocasnice și nu numai.

Serviciile profesionale de transport vor include și încărcarea, descărcarea, manipularea bunurilor. În plus, pentru rutele mai lungi, la transport internațional spre exemplu, sunt doi șoferi ce se vor asigura că transportul este efectuat în timp util, fără a compromite condițiile optime, inclusiv timpul de odihnă.

În ceea ce privește costurile lucrurile sunt relative și variază de la caz la caz. În mod cert însă, avantajele primează astfel pentru că sunt servicii rentabile. Detalii în acest sens pot fi solicitate și din cadrul paginii online mai sus menționată.

Comentarii

Continue Reading

Business

Avantajele de a avea un seif in casa sau la birou

Avatar

Published

on

Multi oameni sunt de parere ca inchirierea unei casete de valori la banca este cea mai buna modalitate de a-si pastra obiectele importante in siguranta. Dar daca este vorba de documente si articole la care ai nevoie de acces rapid? In acest caz, cea mai buna optiune este de a achizitiona un seif pentru casa sau birou. Iata care sunt beneficiile pe care ti le ofera un seif in propria casa sau birou:

Ai acces instant la documente

Exista documente de care ai nevoie imediat: din pacate, bancile nu sunt disponibile 24/7. Ce se intampla daca ai nevoie de un document in perioada in care bancile sunt inchise, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale? Prin instalarea unui seif acasa sau la birou, poti avea acces rapid la documente precum pasaport, certificat de nastere, titluri, investitii, plan de asigurare si dosare importante, oricand doresti.

Protectie

Solicitand unui profesionist sa instaleze un seif acasa sau la birou, poti fi sigur ca obiectele tale valoroase sunt protejate in permanenta, iar seiful nu va putea fi mutat cu usurinta din loc. Pentru birou, este necesar sa alegi un seif de dimensiuni mari, de preferat cu fanta, pentru ca accesul la depunere sa fie permis oricui, insa la continut sa poata ajunge doar persoanele autorizate. Pentru protectie maxima, in special in cazul documentelor importante, poti alege seifuri cu dubla certificare, ceea ce inseamna ca vei fi protejat si impotriva efractiei dar si importiva incendiilor.

Un alt beneficiu al seifului, este faptul ca tii intr-un singur loc obiectele de care ai nevoie si astfel nu mai exista riscul sa le pierzi. Chiar daca nu sunt valoroase, sunt importante, iar documentele precum buletinul, pasaportul si alte acte, pot duce la un proces de recuperare stresant, obositor si durabil daca sunt pierdute sau ratacite.

Pastrezi armele de foc departe de raza copiilor

Prin achizitionarea unui seif, ai garantia ca pistolul sau munitia ta nu va ajunge pe maini gresite. Seiful pentru arme poate fi instalat intr-o zona mai putin accesibila, departe de ochii copiilor sau al persoanelor care iti calca pragul. Astfel, ai garantia ca accesul la arma iti este permis doar tie sau persoanelor autorizate.

Un seif nu numai ca iti ofera acces usor la documente si obiectele de valoare, dar ti le pastreaza in siguranta in orice moment al zilei. Asadar, nu-ti expune obiectele de valoare la riscuri inutile si pur si simplu achizitioneaza un seif pentru a beneficia de toate avantajele enumerate mai sus. Exista foarte multe modele de seifuri disponibile pe piata, in dimensiuni variate si cu utilitati diverse. Este important sa te documentezi si sa alegi produsul potrivit nevoilor tale, fie pentru birou sau casa. Seifurile pot fi instalate pe podea, in perete sau asezate in interiorul mobilei. Ia in considerare caracteristicile si achizitioneaza un seif pentru pastrarea in siguranta a obiectelor valoroase.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0