Connect with us

EVENTS

Colaborator sirian France-Presse, ucis într-un bombardament la Deir Ezzor

Published

on

Un fotograf sirian, care colabora cu Agenţia France-Presse, a fost ucis într-un bombardament în oraşul Deir Ezzor, a anunţat duminică unul dintre colegii săi. Mourhaf al-Modahi, căruia i se mai spunea şi Abou Chouja, a fost ucis sâmbătă, în luptele dintre rebelii sirieni şi trupele loiale preşedintelui Bashar al-Assad, scrie Jurnalul Național.

“L-am pregătit în iunie şi, doar în câteva luni, a făcut progrese uriaşe. Făcea parte din noua generaţie de fotojurnalişti sirieni care au apărut datorită acestui conflict”, a spus Patrick Baz, şeful departamentului foto al AFP pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Coaliţia de opoziţie a anunţat decesul fotografului, adăugând că acesta a murit “în timp ce îşi făcea datoria sa de jurnalist”.  “Abou Chouja şi-a luat camera de filmat şi a început să filmeze (revoltele din Siria) imediat după ce au izbucnit primele proteste la Deir Ezzor. A continuat să-şi facă datoria sub focul gloanţelor, sub bombe, sub obuze, sfidând puterea regimului militar”, a mai spus coaliţia de opoziţie.

Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) a descris Siria ca fiind cea mai periculoasă ţară din lume pentru jurnalişti. Potrivit statisticilor sale, 25 de jurnalişti profesionişti şi 26 de jurnalişti amatori au murit în această ţară de la izbucnirea revoltelor, în martie 2011.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending