#Colectiv: CNA a amendat postul de ştiri DIGI 24 cu 10.000 de lei, Kanal D şi România TV, somaţii - RADAR DE MEDIA
Connect with us

CNA

#Colectiv: CNA a amendat postul de ştiri DIGI 24 cu 10.000 de lei, Kanal D şi România TV, somaţii

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să amendeze Digi 24 cu 10.000 de lei şi să someze public România TV şi Kanal D pentru modul în care au reflectat tragedia din clubul Colectiv, informeaza Mediafax.

Decizia a fost luată la propunerea membrului CNA Radu Herjeu, fiind adoptată cu şase voturi „pentru” (Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Răsvan Popescu), în timp ce Dorina Rusu şi Radu Călin Cristea au votat „împotrivă”.

CNA a analizat, în şedinţa de joi, modul în care televiziunile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 1 au reflectat, în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia au decedat 54 de persoane.

Televiziunea Digi 24 a fost amendată pentru că, spre deosebire de celelalte televiziuni, a difuzat o scrisoare deschisă a unui aşa-zis martor al tragediei adresată lui Raed Arafat şi Comandamentului pentru Situaţii de Urgentă, în care autorităţile sunt criticate pentru că nu au intervenit la timp pentru salvarea victimelor incendiului din clubul Colectiv. Scrisoarea deschisă a fost preluată de Digi 24 de pe site-ul Hotnews, unde cel care spune că a fost martor al tragediei Colectiv este identificat ca fiind Adrian C. „Vă scriu pentru că am reuşit să ies la timp din Colectiv şi am văzut toate operaţiunile smurdului, pompierilor, salvării, jadarmilor şi poliţiştilor.

De-asta am convingerea că, într-o situaţie de amploare (un cutremur de peste 7 grade, să zicem), vor pieri incredibil de mulţi bucureşteni (…). Citesc peste tot despre mobilizarea exemplară a forţelor de intervenţie şi-mi vine să urlu: care mobilizare? nimeni nu a ştiut ce să facă, haosul între pompieri, smurd şi salvări a fost mai mare decât în rândul oamenilor care au reuşit să iasă la timp. Cei mai mulţi dintre supravieţuitori au fost scoşi de cei ieşiţi în prima linie, nu de pompieri”.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending