Connect with us

A-Z NEWS

Comisia Etică a TVR s-a autosesizat în cazul reflectării protestelor din 14 noiembrie la Ştirile TVR

Published

on

Comisia de Etică şi Arbitraj a Societăţii Române de Televiziune (SRTv) s-a autosesizat şi va analiza modul în care au fost reflectate protestele din 14 noiembrie în emisiunile de ştiri ale TVR, a declarat Horia Gruşcă, preşedintele Comisiei, informeaza Mediafax.

Acest subiect urmează să fie analizat de Comisia de Etică într-o şedinţă care va avea loc în cursul săptămânii viitoare, a precizat Horia Gruşcă.

„Ne-am autosesizat cu privire la acuzaţiile aduse jurnalului din 14 noiembrie. Urmează să invităm săptămâna viitoare, când avem şedinţă, responsabilii jurnalului din ziua aceea”, a spus Horia Gruşcă.

El a precizat că membrii Comisiei de Etică vor discuta pe acest subiect şi cu directorul Ştirilor TVR, Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci).

Întrebat dacă el consideră că Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, s-a antepronunţat în acest caz, având în vedere atât declaraţiile acordate presei, cât şi comentariile făcute pe blogul personal, Horia Gruşcă a spus: „Mie, ca părere personală, mi se pare o formă de antepronunţare. Suntem iar în situaţia în care judecăm ceva, urmează să trimitem concluziile conducerii instituţiei, care are deja convingeri făcute publice. Este o antepronunţare în condiţiile în care există organisme şi regulamente şi proceduri în situaţii de genul ăsta”.

Horia Gruşcă a mai spus că şi în cazul în care există o deficienţă, trebuie să fie analizate mai multe aspecte, precum cauzele care au dus la aceasta.

„Punctul de plecare din punctul meu de vedere, ca realizator, ca producător de televiziune, este să pleci de la omul care răspunde de material. Nu pot să mă pronunţ automat asupra şefului (în cazul de faţă Claudiu Lukacsi, n.r.)”, a spus Horia Gruşcă.

Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al SRTv, din partea PNL, PDL, respectiv Administraţia Prezidenţială, au solicitat public, marţi, demiterea lui Claudiu Lukacsi din funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri, din cauză că „televiziunea publică a fost singura televiziune care nu a prezentat manifestaţiile publice de vineri, 14 noiembrie”.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending