Connect with us

ALL MEDIA

Compania care detine Pro TV-ul a castigat in 2010 peste 100 milioane de dolari

Published

on

 

Central European Media Enterprises (CME), compania media care detine in Romania posturile de televiziune Pro TV, Pro TV International, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania, s-a bucurat anul trecut de o crestere a veniturilor cu mai bine de 8 procente, fata de 2009. Asta inseamna un castig net de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Divizia de broadcast (televiziune) a fost cel mai bun generator de venituri anul trecut pentru CME, cu încasări de 690,7 milioane de dolari, în urcare cu 3,2% de la 669 milioane de dolari în 2009.

Si pe segmentul new media lucrurile au avut o evolutie ascendenta. Cifrele companiei au crescut cu 12,7%, de la 9,9 milioane de dolari la 11,2 milioane de dolari.

 “În trimestrul al patrulea, vânzările şi OIBDA au crescut datorită restructurării operaţiunilor de broadcasting şi începutului de revenire pe unele pieţe. 2010 a fost primul nostru an ca o companie de media complet integrată vertical. Deţinem acum şase operaţiuni de broadcasting cu poziţie de lideri de piaţă, o divizie integrată de conţinut, Media Pro Entertainment, şi o divizie de New Media aflată în creştere rapidă. În 2011 anticipăm că toate pieţele noastre vor reveni. Prioritatea noastră este să obţinem creşteri ale veniturilor, OIBDA şi fluxului de numerar liber”, a declarat, într-un comunicat al CME, Adrian Sârbu, preşedinte şi chief executive officer al companiei.

CME este o companie media integrată vertical, ale cărei operaţiuni de televiziune, conţinut şi new media sunt lideri de piaţă în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie totală de aproximativ 50 de milioane de persoane. CME este listată la New York, pe piaţa NASDAQ, şi la bursa de la Praga.

Credit foto: alarma.profm.ro

Sursa: mediafax.ro

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending