Connect with us

ALL MEDIA

Compania Ranco vanduta grupului belgian Samdam

Published

on

Grupul Samdam a cumparat in aceasta vara businessul de produse promotionale Ranco de la Radu Holding, un grup de firme detinute de Radu Octavian, cifra de afaceri a filialei locale urmand sa fie in urma acestei achizitii de 3 milioane de euro in 2013, informeaza wall-street

Totodata, potrivit oficialilor companiei, prin aceasta achizitie Samdam ajunge al doilea jucator pe o piata estimata la circa 40 de milioane de euro pe an. Pe primul loc in domeniu este compania Hell Advertising.

Samdam Gifts Romania este  o companie cu afaceri de 1,1 milioane de euro anul trecut si filiala locala a belgienilor de la Samdam.

Ranco Promotional Products a avut anul trecut afaceri de 2,3 milioane de euro si pierderi nete de circa 12.000 de euro, conform Ministerului de Finante. De asemenea, compania a avut un numar mediu de angajati de 30 de persoane.

Pe de alta parte, Samdam Gifts Romania a avut anul trecut afaceri de 1,1 milioane de euro, profit net de 8.500 de euro si 31 de angajati.

Reprezentantii Samdam Gifts Romania, o companie prezenta pe piata locala din 2008, nu au precizat care este valoarea tranzactiei.

Cei de la Samdam au deschis in aceasta saptamana un showroom cu articole promotionale (produse pe care companiile le inscriptioneaza cu numele ori brandurile din portofoliu pentru a se promova), acesta avand 200 de metri patrati si implicand o investitie de 100.000 de euro. Showroom-ul este un de tip business-to-business, clientii si agentiile de publicitate avand astfel posibilitatea sa isi aleaga produsele prin care vor sa se promoveze.

„Decizia de a deschide acest showroom in Bucuresti se datoreaza faptului ca, de curand, compania Samdam Gifts si-a consolidat pozitia in piata, in contextul in care a achizitionat businessul Ranco de la Radu Holding. Achizitia unuia dintre cei mai importanti jucatori din piata de profil, propulseaza Samdam Gifts pe pozitia a doua in topul celor mai profitabile companii specializate in distributia de articole promotionale din Romania. Achizitia facuta, echipa de vanzari consolidata si showroom-ul din Bucuresti sunt doar cateva din premisele care ne determina sa declaram ca cifra de afaceri a companiei Samdam, in primul an de la achizitia Ranco va fi de 3 milioane de euro, urmand ca in anul urmator aceasta sa creasca la 4 milioane de euro” explica Vasilescu.

Samdam Gifts Romania are birouri in cinci orase la nivel local (Bucuresti, Baia Mare, Cluj Napoca, Iasi si Timisoara) si 28 de angajati. De asemenea, aceasta detine propriile spatii de productie, depozitare si personalizare (gravura, broderie, serigrafie/ transfer, tampografie).

Compania face parte din grupul Samdam Europe, care activeaza in importul si distributia de obiecte promotionale din 1994, incepandu-si activitatea in Belgia, apoi consolidandu-si pozitia prin infiintarea unor noi birouri in: Franta (2005), Olanda (2006), Hong Kong (2007) si Romania (2008).

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending