CNA a amendat posturile de televiziune pentru nerespectarea difuzarii filmelor - RADAR DE MEDIA
Connect with us

CNA

CNA a amendat posturile de televiziune pentru nerespectarea difuzarii filmelor

Published

on

Întrunit în şedinţa publică din data de 09.02.2012, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul de monitorizare referitor la clasificarea filmelor de lung metraj difuzate de mai multe posturi centrale de televiziune pentru perioadele 10 – 30.11.2011 şi 12 – 25.12.2011 (intervalul orar 19:00 – 23:00).

Constantând încălcarea legislaţiei audiovizuale privind clasificarea programelor audiovizuale în vederea protecţiei minorilor (încadrarea necorespunzătoare în raport cu ora de difuzare), Consiliul a decis aplicarea următoarelor sancţiuni: 

  • Amendă în cuantum de 10.000 lei postului Digi Film (25 de filme artistice);

  • Somaţie publică posturilor Pro TV (3 filme) şi Antena 1 (4 filme).

De asemenea, pentru nerespectarea legislaţiei audiovizuale cu privire la protecţia minorilor la difuzarea emisiunilor de radio matinale, respectiv încălcarea dispoziţiilor art. 39 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare (“Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective”), Consiliul a hotărât să sancţioneze cu somaţie publică posturilor Kiss FM(ediţia din 06.12.2011 a emisiunii „Cronica Cârcotaşilor”) şi Radio ZU(mai multe ediţii ale emisiunii „Morning Zu” din luna decembrie 2011).

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending