Connect with us

Spectacole

Concert aniversar dedicat Reginei Maria la Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (galerie foto)

Published

on

Reclame

Duminică, 15 august, ora 17.00, mezzosoprana Claudia Codreanu, acompaniată la orgă de Inna Oncescu, va susţine un concert aniversar cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria. Concertul va avea loc la Biserica Evanghelică din Râşnov.

Publicul va putea asculta piese precum: Ave Maria, Salve Regina, Ave Maris Stella, Vergin tutto amor, Pietà Signore, Panis Angelicus, lucrări ale compozitorilor Francesco Durante, Alessandro Stradella, César Franck, Giaccomo Puccini, Giuseppe Verdi, dar şi o lucrare mai puţin cunoscută, dar foarte valoroasă, a compozitoarei contemporane Felicia Donceanu.
Tot duminică, de la ora 20.30, Roxana Moişanu va întregi atmosfera festivalului cu recitalul de harpă celtică, Cantigas de Santa Maria, care se va desfăşura în Curtea Cetăţii Râşnov. Apoi, de la ora 21:30, va avea loc o proiecţie nocturnă de imagini însoţite de muzică live: Home Is Where The Heart Is: casele de vis ale Reginei Maria, în interpretarea ansamblului Einuiea.
Festivalul de Film Istoric de la Râşnov invită publicul şi la concertul omagial dedicat sopranei Maria Cebotari, marcând centenarul naşterii artistei, cu prilejul proiecţiei restitutive a filmului Odessa în flăcări (o producţie româno-italiană din 1942). Ansamblul Cameral „Remember Enescu”, avându-i în componenţă pe soprana Cristina Radu şi pe pianiştii Eugen Dumitrescu şi Corina Răducanu, va prezenta cu acest prilej concertul Die Kammersängerin, sâmbătă, 14 august, ora 18:00, la cinematograful din Râşnov.
Iubitorii muzicii interbelice sunt aşteptaţi vineri, 13 august, ora 20:00, la cinematograful din Râşnov, pentru a asculta recitalul Privelişte cu crizanteme al mezzosopranei Claudiei Codreanu, acompaniată la pian de Inna Oncescu, dar şi duminică, 8 august, ora 20.30, în curtea Cetăţii Răşnov, la o seară de muzică vocală cu piese din repertoriul jazz şi melodii de altădată, intitulată Bucureşti, mon amour şi susţinută de Irina Sârbu & The Band.
Deschiderea festivalului va fi asigurată de o paradă a Cimpoierilor din Transilvania, care va începe vineri, 6 august, ora 20.00. Îmbrăcaţi în costume de epocă, alături de publicul aflat în piaţa din centrul Râşnovului, aceştia vor urca spre cetate, acolo unde lumea filmului va domni până în noaptea de 15 august.

Detalii despre evenimentele Festivalului de la Râşnov veţi putea găsi în curând la adresa: www.ffir.ro.
Ediţia de anul acesta a festivalului marchează 135 de ani de la naşterea Reginei Maria a Romȃniei, 65 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial şi 100 de ani de la începerea relaţiilor diplomatice între România şi Marele Ducat de Luxemburg.
Acest eveniment este parte a proiectului de promovare a potenţialului turistic al oraşului Râşnov, proiect implementat de Consiliul Local Râşnov în parteneriat cu Asociaţia ROSENAU TURISM. Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Advertisement
7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV22 de ore ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show22 de ore ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV22 de ore ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show22 de ore ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni2 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Seriale4 zile ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Show6 zile ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinema6 zile ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiuni7 zile ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

AUDIENȚE TV2 săptămâni ago

Elveția și Germania sunt primele echipe calificate în Sferturi! Etapa Optimilor continuă astăzi, la PRO TV și pe VOYO!

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending