Connect with us

Concerte

Concert extraordinar „Ave Maria”, în interpretarea Corului Madrigal, la TVR 2

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

În zi de sărbătoare pentru credincioşii ortodocşi, care, pe 8 septembrie, aniversează Naşterea Maicii Domnului, TVR 2 va difuza, de la ora 16:30, unul dintre cele mai vizionate spectacole de factură spirituală ale Corului National de camera Madrigal – Marin Constantin, concertul extraordinar „Ave Maria”. Spectacolul poate fi urmărit şi la TVR Internaţional, de la ora 22:00.

În zilele de 15 si 16 august, Corul National de camera Madrigal – Marin Constantin a adus pe faleza Cazinoului din Constanța unul dintre cele mai iubite spectacole ale sale, ovationat la scenă deschisă în ultimii doi ani: “Ave Maria”, un concept artistic ce combină sunetul unic al acestui celebru ansamblu și o complexă regie de lumini și de spectacol. Evenimentul extraordinar, care a marcat atât Ziua Marinei, cât şi un moment important pentru spiritualitatea românească, Adormirea Maicii Domnului, s-a aflat pentru al doilea an la Constanţa. „Ave Maria” s-a desfăşurat într-o scenografie spectaculoasă, cu design de lumini, proiecţii video şi efecte speciale şi s-a încheiat cu un spectacol de artificii sincronizat cu muzica Madrigalului.

Dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu a selectat un repertoriu care a îmbrăcat sonor acest eveniment. Din distributia spectacolului a făcut parte și actorul Marius Manole, care a completat armonios programul „Ave Maria” prin interpretarea unei colectii emotionante de texte sacre şi universale. La pian a interpretat Abel Corban.

Evenimentul a fost întregit de vocile copiilor din corurile Cantus Mundi din Constanta, precum si de o scenografie spectaculoasă si un design de lumini ce au pus în valoare celebra faleză a Cazinoului constănţean. Regia spectacolului „Ave Maria” a fost semnată de Emil Pantelimon, iar conducerea muzicală i-a aparţinut Annei Ungureanu. Design-ul de lumini a fost coordonat de Alin Popa, video mapping-ul de Dorin Popovici, iar regia de sunet de Gabriel Scîrlet, Alexandru Sprînceană și Marin Andrei. Producator TVR: Valentina Băinţan.

Spectacolul „Ave Maria” se înscrie în programul aniversar „Madrigal 60”, care marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending