Connect with us

A-Z NEWS

Concursul pentru atribuirea frecvenţelor pe care a emis Radio Guerrilla a fost amânat de CNA

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să amâne concursul pentru frecvenţele pe care a emis Radio Guerrilla, căruia CNA i-a retras licenţa pe 19 septembrie, până la soluţionarea situaţiei juridice a acestora, scrie MEDIAFAX.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât, prin Decizia CNA numărul 477/2013, să organizeze, începând din 18 noiembrie, un concurs pentru atribuirea a 71 de frecvenţe radio. Între acestea se aflau şi cele 23 de licenţe terestre ale Radio Guerrilla, care au fost retrase de CNA pe 19 septembrie.

Ulterior, societatea Realitatea Media SA – care a deţinut licenţele Radio Guerrilla – a solicitat la Tribunalul Bucureşti suspendarea Deciziei CNA numărul 500 din 2013 prin care au fost retrase frecvenţele Guerrilla.

Potrivit lui Dumitru Ciobanu, şeful Serviciului Juridic şi Reglementări din CNA, Tribunalul Bucureşti a pronunţat o ordonanţă preşedinţială prin care a suspendat Decizia CNA numărul 500 prin care au fost retrase licenţele pentru Radio Guerrilla.

Dumitru Ciobanu a spus că a încercat să obţină motivarea acestei hotărâri a Tribunalului Bucureşti, însă, până vineri, hotărârea nu fusese transmisă CNA. „Am depus recurs la Curtea de Apel, nemaiaşteptând motivarea judecătoarei Moncea (de la Tribunalul Bucureşti, n.r.)”, a spus Ciobanu, precizând că primul termen în acest proces va fi luni.

Totodată, Dumitru Ciobanu a precizat că pe rolul Curţii de Apel Bucureşti mai este un dosar prin care Realitatea Media a cerut anularea şi suspendarea Deciziei CNA prin care au fost retrase licenţele Radio Guerrilla. „Acest dosar are termen de judecată mâine (miercuri, n.r.)”, a spus Ciobanu, precizând că „este greu de apreciat soluţiile celor două instanţe”.

La propunerea membrului CNA Monica Gubernat, CNA a decis, marţi, să amâne concursul pentru atribuirea frecvenţelor pe care a emis Radio Guerrilla, până la lămurirea aspectelor juridice.

Decizia a fost luată cu şapte voturi „pentru” (Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul „împotrivă” (Christian Mititelu).

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending