Connect with us

A-Z NEWS

Conferinţa Ştiinţifică de Cercetare pentru Sport „Recuperarea şi Reabilitarea în Sport”

Published

on

Declaraţia Prof. Univ. Dr. Pierre de Hillerin, Director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport:

Ca în fiecare ultimă săptămână a lunii octombrie, de douăzeci de ani, Consiliul Științei Sportului din România împreună cu Institutul Național de Cercetare pentru Sport au organizat, sub patronajul COSR și cu găzduirea generoasă în noul său sediu, „Conferința anuală de știința sportului”, orientată în acest an către un subiect de importanță crescută pentru performanța sportivă de top: „Recuperarea și reabilitarea în sport”.

Printre manifestări s-au aflat cinci prezentări ale unor tehnici de refacere sau recuperare prezentate de specialiști străini sau români și de reprezentanții unor firme producătoare de tehnologii utile procesului de refacere după efort.

Au ținut conferințe: dr. Urlich RANDOLL (Matrix Center, Munchen, Germania), Dan SIMULE (reprezentant POWERBREATHE România), Hans Jorg Greober (Zimmer Medizin Systeme, Neu-Ulm, Germania), Dragoș PĂLĂMIDĂ (CrioBio, București) și Bostjan Simunic (TMG-BMC, university of Pimorska, Slovenia).

Astfel, specialiștii prezenți au putut lua cunoștință de avantajele terapiei Matrix-Rhythm, ale metodelor de antrenare a musculaturii respiratorii, a crioterapiei și a diagnosticului bazat pe tensomiografie. Prezentările realizate de către firmele invitate să expună în foaierul conferinței au avut menirea de a-i convinge pe cei interesați de progresul realizat atât în instrumentalizarea refacerii, cât și în principiile teoretice ce guvernează ceea ce trebuie să devină, alături de teoria antrenamentului sportiv, știința managenemtului refacerii și recuperării sportivilor, parte integrantă a cunoașterii ce duce la rezultate sportive de nivelul cel mai înalt pe plan mondial.

Poate o notă specială poate fi acordată crioterapiei ca metodă eficientă de refacere care datorită firmelor Zimmer-Germania și CrioBio-Romania au atât acoperirea teoretică deplină, cât și soluțiile la îndemâna organizațiilor sportive (Zimmer) sau chiar a sporturilor individuale (CrioBio). Ultima a făcut chiar efortul de a prezenta în expoziție o criosaună pe deplin funcțională pe care cei curioși au putut constata efectele benefice prin experiență personală.”

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV23 de ore ago

De Ziua Națională românii au ales PRO TV! Postul a fost lider absolut de audienta!

TV Divertisment Show23 de ore ago

Vocea României, 1 Decembrie 2023 – Primul LIVE: Melisa Antonesi, demonstrație de talent: ”Dedic această piesă tuturor românilor care au plecat departe”

AUDIENȚE TV23 de ore ago

America Express, lider de audiență. Romică și Cătălin Țociu, salvați aseară de soarele verde de la eliminare

Emisiunio zi ago

Adi Hădean în această duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Program Special4 zile ago

Programul TV de pe 1 Decembrie 2023. Ce poți vedea la PRO TV de Ziua Națională a României

TV Divertisment Show4 zile ago

Alina Ceușan se alătură echipei Vocea României! Pe 1 decembrie trăim LIVE bucuria nostalgiei

Program Special4 zile ago

Ediție specială Observator – Parada militară de la Arcul de Triumf de 1 decembrie

RECOMANDARI TV4 zile ago

Bucură-te împreună cu întreaga familie în mini-vacanța de 1 Decembrie de super filme și seriale de la Disney+!

Reality Show5 zile ago

KANAL D pregăteşte cel mai inedit reality de aventură! Miza este uriaşă 1.000.000 de lei! Lovitură fatală pentru PRO TV! Celebrul post va „spulbera” concurența cu cel mai mare experiment social televizat din istoria televiziunii!

Reality Show5 zile ago

Laura Giurcanu și Sânziana Negru au câștigat imunitatea mare aseară, la America Express

Program Special5 zile ago

PROGRAM SPECIAL DE ZIUA ROMANIEI De 1 Decembrie, TVR onorează Oamenii

Facebook

Advertisement

IN Trending