Connect with us

A-Z NEWS

Conferinţa Ştiinţifică de Cercetare pentru Sport „Recuperarea şi Reabilitarea în Sport”

Published

on

Reclame

Declaraţia Prof. Univ. Dr. Pierre de Hillerin, Director al Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport:

Ca în fiecare ultimă săptămână a lunii octombrie, de douăzeci de ani, Consiliul Științei Sportului din România împreună cu Institutul Național de Cercetare pentru Sport au organizat, sub patronajul COSR și cu găzduirea generoasă în noul său sediu, „Conferința anuală de știința sportului”, orientată în acest an către un subiect de importanță crescută pentru performanța sportivă de top: „Recuperarea și reabilitarea în sport”.

Printre manifestări s-au aflat cinci prezentări ale unor tehnici de refacere sau recuperare prezentate de specialiști străini sau români și de reprezentanții unor firme producătoare de tehnologii utile procesului de refacere după efort.

Au ținut conferințe: dr. Urlich RANDOLL (Matrix Center, Munchen, Germania), Dan SIMULE (reprezentant POWERBREATHE România), Hans Jorg Greober (Zimmer Medizin Systeme, Neu-Ulm, Germania), Dragoș PĂLĂMIDĂ (CrioBio, București) și Bostjan Simunic (TMG-BMC, university of Pimorska, Slovenia).

Astfel, specialiștii prezenți au putut lua cunoștință de avantajele terapiei Matrix-Rhythm, ale metodelor de antrenare a musculaturii respiratorii, a crioterapiei și a diagnosticului bazat pe tensomiografie. Prezentările realizate de către firmele invitate să expună în foaierul conferinței au avut menirea de a-i convinge pe cei interesați de progresul realizat atât în instrumentalizarea refacerii, cât și în principiile teoretice ce guvernează ceea ce trebuie să devină, alături de teoria antrenamentului sportiv, știința managenemtului refacerii și recuperării sportivilor, parte integrantă a cunoașterii ce duce la rezultate sportive de nivelul cel mai înalt pe plan mondial.

Poate o notă specială poate fi acordată crioterapiei ca metodă eficientă de refacere care datorită firmelor Zimmer-Germania și CrioBio-Romania au atât acoperirea teoretică deplină, cât și soluțiile la îndemâna organizațiilor sportive (Zimmer) sau chiar a sporturilor individuale (CrioBio). Ultima a făcut chiar efortul de a prezenta în expoziție o criosaună pe deplin funcțională pe care cei curioși au putut constata efectele benefice prin experiență personală.”

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show11 ore ago

Szilard si Variu, cei doi mari castigatori ai competitiei „Insula de 1 milion”

ENTERTAINMENT23 de ore ago

VIDEO Huiduielile de la concertul Coldplay de la București, în presa internațională: „S-au reaprins dezbaterile despre rasism în România”

Emisiunio zi ago

URMEAZĂ ÎNTREBAREA Marina Almășan, invitată in emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la KANAL D

Premieră TV3 zile ago

Tablou de familie – Un nou serial turcesc, încărcat de dramatism, în premieră, la Kanal D!

Vedete TV3 zile ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, primul interviu de la întoarcerea la PRO TV, față-n față cu Andreea Esca!

FOTBAL3 zile ago

Experții din studiourile UEFA EURO 2024, Ciprian Marica, Răzvan Raț, Laurențiu Reghecampf, Alexandru Chipciu și Florin Răducioiu, oferă primele declarații înainte de startul turneului!

Seriale3 zile ago

Brigada Nimic se apropie de final! Miercuri seară, aventurile celor patru polițiști au adus hohote de râs în casele telespectatorilor

EVENTS3 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Sport4 zile ago

Costin Ștucan și Cătălin Oprișan sunt prezentatorii Studioului UEFA EURO 2024, la PRO TV!

AUDIENȚE TV5 zile ago

Aseară, comedia a cucerit România! Brigada Nimic a fost, din nou, lider incontestabil de audiență!

Sport5 zile ago

PRO TV anunță echipa celor care vor comenta meciurile de la EURO 2024, din 14 iunie: ”una dintre vocile care vor încerca să ajute telespectatorii să fie implicați total”

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending