Connect with us

UTILE

Consiliere psihologică voluntară pentru cei care se află în carantină sau izolare

Avatar

Published

on

Pentru toți românii, echilibrul emoțional va fi extrem de important în gestionarea cu succes a acestei perioade de izolare. Dar mai ales cei care se află în carantină sau auto-izolare au nevoie de ajutor pentru a-și păstra sănătatea psihică și emoțională. 

În acest sens, cadrele didactice, masteranzii și absolvenții Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Spiru Haret au luat inițiativa de a oferi voluntar consiliere psihologică celor afectați de anxietate, depresii sau alte suferințe emoționale. Ședințele de consiliere vor avea loc la distanță, prin mijloacele tehnice disponibile pacienților aflați în în carantină sau auto-izolare (telefon, aplicații de video-call etc.).

Pentru cei interesați, mai multe detalii pot fi aflate printr-un mesaj privat pe paginile noastre de Facebook: https://www.facebook.com/Universitatea.Spiru.Haret; https://www.facebook.com/studentipsiho; sau pe adresele de email: pr@spiruharet.ro; secretariat_pseb@spiruharet.ro.

De asemenea, și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universității Spiru Haret (http://www.ccoc.spiruharet.ro/) oferă susținere emoțională, atât online, cât și telefonic, persoanelor care depășesc mai greu provocările existente în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus. Persoanele interesate pot contacta psihologii și consilierii din cadrul CCOC USH prin e-mail la adresa aminaruxandra@yahoo.com sau telefonic: 0742826114, 0721707887.

Este un moment în care solidaritatea nu mai este doar o vorbă în vânt, pentru că numai împreună putem minimiza impactul social și economic al acestei pandemii. Efortul colectiv al societății va fi în permanență sprijinit de Universitatea Spiru Haret, prin toate mijloacele pe care le are la dispoziție.

Universitatea Spiru Haret

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UTILE

Pescuitul la crap pentru începători în 2020

Avatar

Published

on

Pescuitul este un sport foarte plăcut și relaxant, de îndată ce deprinzi câteva dintre tehnicile cele mai de succes. În calitate de începător, te poți confrunta cu numeroase dificultăți atât în materie de stiluri abordate, cât și în ceea ce privește documentația necesară permiselor sau avizelor de pescuit de care ai nevoie. Partidele de pescuit la crap sunt printre cele mai comune în țara noastră, nu doar datorită numărului mare de zone în care pot fi practicate, ci și a apetenței pescarilor pentru acestea. Chiar și așa, nu poți pleca la pescuit fără un echipament corespunzător, alături de produsele necesare – și articolele cele mai de preț pe care să le etalezi. 

 

Ce cuprinde echipamentul unui pescar la crap de nivel începător

Orice partidă extraordinară de pescuit începe de acasă, încă din timpul pregătirilor. Așa se face că va trebui să faci o vizită la un magazin de pescuit pentru a achiziționa produsele de care ai nevoie.

Lanseta este o componentă esențială ori de câte ori decizi să mergi la pescuit la crap. În colaborare cu o mulinetă potrivită, vei putea lansa momeala foarte departe – și chiar să capturezi peștele mult mai repede decât în mod normal. Din punct de vedere tehnic, lansetele se diferențiază în funcție de lungime (este recomandat ca începătorii să opteze pentru lansete lungi) și de acțiune. Spre deosebire de lansetele rigide, cele puțin mai elastice oferă posibilitatea curbei să se formeze în timpul lansării. După caz, te poți orienta spre lansetele parabolice, semi-parabolice, de vârf sau progresive.

Varietatea de modele și produse este extrem de mare în materie de articole pescuit. Pentru persoanele cu un număr scăzut de partide de pescuit la activ, sunt indicate lansetele semi-parabolice de lungime maximă de 3,60 metri. Acestea sunt polivalente și conferă o flexibilitate ridicată.

Mulineta se alege în funcție de mărime și sensibilitate. Pescuitul la crap are nevoie de o mulinetă cu fir de minim 250 metri, întrucât fiecare lansare să poată trece peste limita de 100 de metri. Frâna mulinetei te asigură că firul nu se va rupe, în condițiile în care este reglată corect. Dacă frâna are o putere de 4 kilograme, mulți dintre pești vor putea fi rapid capturați.

Firul necesar pentru pescuitul la crap este de mai multe feluri. Cel de nailon este ideal pentru începători, fiind elastic și rezistent la rupere. Cel textil este extrem de utilizat de profesioniști, precum și cel de fluorocarbon care, în cele mai multe dintre cazuri, are rezistența și durabilitatea cele mai mari.

Momeala trebuie să fie pusă într-un suport de lansetă. În cazul pescuitului la crap, acest element este imperios necesar. Poți pleda pentru un pichet, un pichet și buzzer bars sau un Rodpod. Cu ajutorul unuia dintre acestea, vei putea transforma partida de pescuit la crap într-o adevărată aventură. Începătorii pot merge pe un pichet, fără a avea nevoie de alte elemente adiacente. În anumite situații, Rodpod-ul poate fi alegerea ideală în cazul în care ai mai multe lansete ce sunt așezate una lângă cealaltă.

Identificarea articolelor de pescuit, precum și a întregului echipament corespunzător nu este o activitate ușoară pentru un începător. În cazul în care ai un pescar în familie sau un magazin de pescuit prin apropiere, poți oricând cere un sfat de la profesioniști în ceea ce privește atuurile și tehnicile cele mai bune de pescuit. Astfel, te vei putea bucura de partide de succes încă de la bun început!

Comentarii

Continue Reading

UTILE

De Ziua Copilului, citeşte-i celui mic o poveste ! Recomandări de cărţi pentru copii

Avatar

Published

on

            Cei mici au nevoie mereu de atenţia noastră, dar astăzi, de Ziua Copilului, totul este mai special. Nu strică să dăm în mintea lor şi să devenim şi noi copii, măcar pentru o zi. Cărţile sunt un mod distractiv, educativ şi mereu la îndemână atunci când vrem să petrecem un timp de calitate cu prichindelul. Poveştile sunt adevărate călătorii ce fac apel la imaginaţie şi ne aduc mai aproape. În continuare, vă prezentăm câteva sugestii de lecturi pentru copii mici, care cu siguranţă vor fi şi pe placul părinţilor.

 

Poveştile de aur ale copilăriei – Tony Wolf, o carte ce nu trebuie să lipsească din biblioteca nici unui copil. Frumos ilustrată, în cele 480 de pagini sunt cuprinse cunoscutele poveşti ale fraţilor Grimm, ale lui Hans Christian Andersen, Charles Perrault, Carlo Collodi, dar şi fabulele lui Esop, minunate basme englezeşti, ruseşti şi orientale.

 

Din îndrăgita serie Pettson şi Findus, creată de Sven Nordqvist este greu să alegem o singură carte. Dar pentru că astăzi este Ziua Copilului, să fie pentru toţi cei mici Tortul de Clătite. Povestea bătrânului fermier Pettson şi a motanului său vorbăreţ Findus este un adevărat fenomen în Suedia, ţara de origine, dar şi în lume. Cartea a inspirat şi o serie animată, difuzată în România pe Minimax.

 

Aventurile iepuraşului Matei sunt poveşti pline de farmec şi umor, cu un important conţinut educativ. Iar ilustraţiile în culori calde şi bogate în detalii ale lui Eve Tharlet, completează minunat textul Brigittei Weninger. De ziua lui, Matei vrea ca orice copil să găsească pe cineva care să-i citească poveşti, să-l înveţe jocuri noi şi să petreacă timp cu el.

 

Orice ar face ursuleţul Martin, părinţii săi îi spun că este fie prea mare, fie prea mic. Pentru că nu îi place deloc acest lucru, vrea să-şi facă parinţii să înţeleagă cum se simte când i se spune că nu este potrivit pentru un anumit lucru. De data aceasta Eve Tharlet dă viaţă poveştilor scrise de Catherine Leblanc, într-o carte ce îi va ajuta pe copii să simtă că îngrijorările lor sunt înţelese.

 

Cine a mai auzit de Bufniţa care se temea de întuneric ? Poate şi copilului îi este frică să adoarmă cu lumina stinsă, însă povestea micuţului pui de bufniţă Buf, îl va convinge că nu avem de ce să ne temem de întuneric. Pline de umor şi învaţăminte, cărţile cu animale ale lui Jill Tomlinson sunt apreciate în toată lumea de copiii care vor o poveste bună. Lectură recomandată de la vârsta de 7 ani.

 

Atunci când în familie apare încă un frăţior sau o surioară, copilul cel mare se întreabă dacă părinţii îi iubesc pe amândoi la fel de mult. Acum este rândul lui Buni să-i arate lui Mo, nepoţelul cel mare, că în inima ei este loc de Iubire cât pentru doi. O carte emoţionantă scrisă de Jane Chapman, unde protagoniştii sunt tot o familie simpatică de bufniţe.

 

Fie că sunt Poveşti cu pisicuţe sau Poveşti cu căţeluşi, cărţile scrise de autoarea britanică Holly Webb sunt perfecte pentru prima lectură a celui mic. Întâmplările simpatice sau înduioşătoare cu animăluţele drăgălaşe, au mare succes la publicul tânăr şi s-au vândut în milioane de exemplare la noi în ţară.

 

            Acestea sunt doar câteva idei de cărţi pentru cei mai mici dintre cititori. Ordinea este una aleatorie, fiecare având la bază idei unice şi frumoase. Poveştile dezvoltă gândirea şi imaginaţia şi chiar dacă cel mic ştie deja să lectureze singur, nu strică să citiţi împreună o carte şi să porniţi în noi aventuri ale copilăriei.

Comentarii

Continue Reading

UTILE

STREAMDEMIX este un concept de evenimente cu și fără public, unic în România.

Avatar

Published

on

Dorim să realizăm o experiență culturală și muzicală inedită prin videouri și organizarea de evenimente cu public în locații unice din România și Europa.

Scopul nostru este promovarea zonelor și monumentelor istorice a României, locații nonconformiste prin intermediul muzicii electronice, prin intermediul videourilor și social media, dar și promovarea talentelor muzicale din țară și nu numai!

Fiecare concert va avea loc în locații diferite!

Fondatorii STREAMDEMIX :
Dragoș Mărginean
Ionuț Bucur

Ambii fondatori au o experiență de peste 10 ani în domeniul muzical, evenimente private dar și evenimente publice(festivaluri, party-uri outdoor și indoor).Amândoi au organizat și au făcut parte din echipe de organizatori evenimente mici, medii si mari!din echipe organizatoare de diverse evenimente!

Facebook :
https://www.facebook.com/streamdemixevents/

Instagram :
https://www.instagram.com/streamdemix/

Twitter :
https://twitter.com/streamdemix

Prezentare Video :
https://www.youtube.com/watch?v=cRVTvXnDHQ0 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0