Connect with us

BUSINESS

Consolidarea constructiilor – de la plan la realitate

Published

on

 

Uneori este mai bine sa conservi ce este si nu sa darami pentru a construi altceva. Din fericire, exista si metode pentru a face asta. Un plan de consolidare pentru orice tip de cladire poate fi executat de o echipa de profesionisti, pastrand frumusetea arhitecturala daca este cazul. De altfel, cladirile vechi au o poveste a lor si o frumusete rara.

Este chiar indicat ca o constructie veche sa dispuna de unul dintre acele proiecte de consolidare ce pot repune pe picioare, in siguranta, suprafata, devenind nu doar aspectuoasa, ci si utila. Structura de rezistenta a evoluat in timp. In trecut se baza pe o experienta colectiva, calculata de un inginer structurist, dupa norme diferite de ceea ce exista acum.

Odata cu partea de consolidare, fie ca este vorba de un proiect ce vizeaza o locuinta sau acele proiecte pentru hale metalice, include automat si posibilitatea de a moderniza totul. Astfel, se creeaza si un context ideal pentru ca unele probleme functionale sa fie rezolvate. Casele vechi aveau in vedere indeosebi un stil de viata ce la ora actuala ne este strain. Spre exemplu din punct de vedere al compartimentarii bucataria obisnuia sa fie undeva departe de living, oarecum ascunsa si bine separata. Asta pentru ca in trecut se obisnuia ca familiile sa dispuna de servitori.

Adesea vom regasi in constructiile vechi camerele mai importante dispuse la parter, ceea ce contravine tendintelor de actualitate. Acestea sunt doar cateva aspecte de amintit. Ce este de facut?

Consolidarea, un plan complex

In general, ece vizeaza consolidarea cladirilor sunt o adevarata provocare, printre cele mai greoaie misiuni ale arhitectilor si inginerilor. Adesea, astfel ce cerinte cer atentie la detalii, schimbari de etajare, extinderi de spatii precum dorinta de a avea si o mansarda functionala. Asadar un bun prilej pentru modernizare.

O echipa precum cea de la Smart Home Concept poate pune la dispozitie in prima faza proiectul de casa, adaptand la necesitatile solicitantului. Nu doar ca executa planul, insa este de asemenea in sprijinul celor interesati cu demersurile legale, de obtinere a avizelor si actelor necesare in aceste cazuri.

Diferite de acele planuri ce tin de construirea de la zero a unei case, planul de consolidare trebuie sa aiba in vedere structura de rezistenta, ce nu trebuie afectata. Este astfel evident ca se pot consolida casele cu structura de zidarie, plansee din lemn, beton sau caramida. Dar totul incepe mai intai de toate cu expertiza tehnica. Aceasta va fi relevanta pentru gradul de asigurare seismica. Drept urmare, specialistul propune si varianta optima de abordare a proiectului.

Pentru situatiile in care se doreste si modernizarea, supraetajarea, extinderea spatiului, expertiza amintita va include si o tema de arhitectura. Aici este vorba despre viitoarele partituri, fatada, sectiuni etc.

Proiectul este in cele din urma semnat de un expert tehnic, ca un fel de garantie a faptului ca solutiile ce s-au stabilit sunt cele optime. Riscul de a incepe inainte de a avea la baza un proiect bine pus la punct este unul evident – fundatia nu rezista, intreaga lucrare este compromisa, investitia este astfel una dusa pe apa sambetei, vorba romanului. A se intelege ca alte etaje sau compartimentari sunt o greutate suplimentara ce aduce un risc seismic, un efort in plus pentru fundatie.

Merita un astfel de plan?

Indiferent despre ce tip de cladire este vorba, oricand consolidarea este binevenita. Spatiul devine sigur si posibil de exploatat. Asadar este o investitie care merita. Specialistii sunt de acord cu faptul ca un proiect de consolidare, de extindere si modernizare este unul complex de fiecare data, complicat in egala masura. Este pana la urma si o mare investitie de timp. Unii ar putea sa o compare cu o renastere a unei cladiri vechi. Dar, odata cu aceste eforturi insemnate vine si rasplata – cladirea poate fi ulterior exploatata pe o perioada de timp indelungata, de pana la 100 de ani – de ce nu?

Inainte de orice, consultati un specialist, care va analiza situatia si va oferi consultatie. Astfel se pot estima costuri si se pot asimila informatiile necesare pentru a intelege ce presupune un astfel de plan. O recomandare este echipa Smart Home Concept, cea care dispune de oameni pregatiti sa raspunda solicitarilor de acest gen.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Cinci lucruri pe care nu le știai despre șeminee

Published

on

 

Dacă vrei să creezi în casa ta o atmosferă încântătoare și confort termic deopotrivă, atunci cu un semineu nu vei da niciodată greș. Ori ce poate fi mai plăcut decât să petreci timpul cu familia în serile reci de iarnă, să stați la povești în fața șemineului și să vă bucurați împreună de ambianță?

Poate că ești unul dintre cei care obișnuiesc să își petreacă astfel serile sau, cel puțin, tinzi spre a atinge acest scop și te documentezi în privința amplasării unui șemineu în locuința ta. Oricum ar fi, s-ar putea să știi deja multe informații despre aceasta industrie, dar, cu siguranță, nu ai consumat toată bibliografia scrisă pe acest domeniu, așa că s-ar putea să fii surprins de cel puțin unul dintre cele cinci lucruri enumerate mai jos:

  1. Un șemineu te poate ajuta să reduci costurile de încălzire. Atunci când vrei să încălzești o anumită cameră (cea în care petreci cel mai mult timp, de regulă) este suficient să reglezi termostatul la o temperatură mai scăzută, astfel încât centrala să nu pornească, iar tu să încălzești foarte repede doar acea cameră cu un șemineu.
  2. O sobă șemineu poate fi amplasată oricând și oriunde în casa ta. În plus, dezvoltă o putere calorică mare și are un aspect deosebit.
  3. Poți transforma șemineul tău vechi în unul foarte eficient prin simpla montare a unui recuperator de căldură. Se montează chiar deasupra focarului și are rolul de a recupera pierderile de caldură de pe evacuare.
  4. Poți instala cu ușurință un șemineu în apartamentul tău. Șemineele pe gaz pot fi montate la bloc, neavând nevoie de un coș de fum scos desupra acoperișului, ci doar de o evacuare concentrică precum centralele de apartament.
  5. Poți alege modelul de șemineu care oferă și apă caldă menajeră. Un semineu centrala asigură atât confortul termic, cât și apă caldă menajeră. Termoșemineele Hoxter răspund cerințelor moderne de alimentare cu volum mare de apă caldă. Datorită acestui sistem de încălzire, camera în care este amplasat șemineul nu se supraîncalzește și confortul termic se resimte în întreaga locuință. Racordând termofocarul la boiler se obține un sistem economic și eficient de încălzire. Găsești produsele Hoxter la PeFoc.ro, magazinul prezent de 18 ani pe piața șemineelor din România.

Acum că ai aflat aceste cinci lucruri importante, poți alege un șemineu potrivit pentru casa ta sau să îmbunătățești ceva șemineul pe care îl ai deja. Fie că vrei să achiziționezi unul sau să îl accesorizezi pe cel vechi, la PeFoc.ro gășești focare de șeminee, sobe șemineu, accesorii de șeminee, ba chiar și accesorii pentru grădină, cum ar fi un gratar ceramic. Nu ezita să arunci o privire pe site, pentru că s-ar putea să găsești exact ceea ce îți dorești de multă vreme.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Cea mai variata gama de lanturi de iarna este acum online!

Published

on

 

Indifernt de anotimp lanturile de iarna nu trebuie sa lipseasca de la niciun sofer. Am pregatit aici o gama variata de lanturi de iarna la cele mai bune preturi de pe piata. 

Lanțurile antiderapante sporesc prinderea roților pe suprafețele de drum de slabă calitate. Acestea se montează pe roțile mașinii, de exemplu în zonele de drum acoperite cu zăpadă, pante cu gheață sau secțiuni de drum acoperite cu noroi.

Cataloagele producătorilor includ accesorii pentru autoturisme, vehicule de marfă și comerciale, precum și pentru SUV-uri. Acestea se deosebesc între ele după valoarea greutății permise. În majoritatea cazurilor aceste accesorii sunt vândute la set de 2 sau 4.

Sunt realizate din diferite materiale. În majoritatea cazurilor sunt din oțel, cauciuc, nailon, plastic. Articolele din metal se descurcă de minune pe terenul accidentat, dar implică mersul cu viteză mică. Deasemenea, acestea sunt destul de grele, ceea ce face dificilă montarea și depozitarea lor. Materialele elastice sunt mai puțin eficiente pe suprafețe alunecoase și vâscoase, dar sunt mai ușor de utilizat.

Lanțurile antiderapante diferă, deasemenea, după dimensiune. În cazul în care alegeți accesorii nepotrivite ca dimensiune, riscați să deteriorați elementele suspensiei, mecanismul de direcție și sistemul de frânare.

Caracteristicile lanțurilor antiderapante depind de modelul acestora. De exemplu, acesta poate fi:

  • Linii drepte amplasate perpendiucular marginilor capetelor anvelopei (model scară). Se potrivesc perfect pentru zonele cu noroi, însă nu sunt foarte eficiente pe suprafețele acoperite cu zăpadă.
  • Elemente diagonale încrucișate (model romb). Asigură un contact bun cu suprafața drumului și pot fi utilizate doar la viteze mici.
  • Linii diagonale ce formează o linie întreruptă (model triunghi). Reprezintă varianta optimă pentru suprafețele acoperite cu zăpadă, dar se descurcă mai rău cu noroiul.
  • Elemente diagonale paralele. Sunt bune pe diferite tipuri de teren accidentat.

Lanț de zăpadă – Wikipedia

( lanțuri de anvelope sau lanțuri antiderapante) sunt dispozitive montate pe anvelopele vehiculelor pentru a oferi maximum de tracțiune prin zăpadă și gheață.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Olympus aniversează zece ani de produse lactate în România

Published

on

 

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate de pe piața locală, a aniversat zece ani de la primele produse pe rafturile din România.  În prezent, portofoliul Olympus include peste 140 de sku-uri: lapte de consum și UHT, smântână, iaurturi (grecesc, natur, de băut), telemea (de vacă, oaie și capră) și multe altele, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și stilurilor alimentare diferite ale consumatorilor.

Capacitatea zilnică a liniilor de producţie ale fabricii Olympus de la Hălchiu este de 550 tone de lapte de consum la sticlă PET și UHT în ambalaje TetraPak, 170 tone de iaurt şi 120 tone de brânzeturi. Exceptând brânza feta și alte specialități de brânzeturi mediteraneene (kefalotiri, halloumi) și sucurile naturale, produse în continuare în Grecia, toate produsele comercializate pe piața românească sunt fabricate la Hălchiu, cu lapte colectat de la furnizori locali.

“Povestea Grupului Olympus este o poveste despre tradiţie şi pasiune, născută în familie, în Grecia, acum aproape 70 ani. Acum, după trei generaţii de experienţă în domeniul lactatelor, Olympus a dus povestea în 43 de țări. În România,  am început cu cinci angajați și zece produse, iar acum avem aici cea mai modernă și avansată fabrică de lactate din regiune, cu un rol strategic în exportul către alte piețe internaționale și peste 140 produse în portofoliu”, a declarat Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus România.

Întinsă pe o suprafață de 35.000 mp, fabrica de la Hălchiu beneficiază de echipamente de ultimă generație pentru recepția și procesarea laptelui la nivel european, precum și pentru ambalarea produselor finite. Atenția pe care o acordă standardelor de calitate, fie că vorbim despre materia primă sau produsul finit, este ingredientul cheie care a poziționat Olympus ca un brand de încredere în rândul consumatorilor noștri.

“Inovația la nivel de produs a făcut din Olympus un deschizător de drumuri pe piața lactatelor. Spre exemplu, în 2011, am deschis categoria de iaurt grecesc în România, iar în 2013 pe cea a iaurtului bio produs local, pe care am completat-o, ulterior, cu lapte de consum bio, iaurt de băut, kefir, sana și produsele 1Bio3 destinate copiilor. Portofoliul actual este complex și include game variate, pentru a oferi consumatorilor produsele care se pliază nevoilor si dorințelor acestora”, a adăugat Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus România.

Anul trecut, Olympus a completat categoria iaurtului grecesc cu un nou produs – Stragghisto, produs conform unei rețete străvechi grecești, disponibil în trei variante: 0%, 2% și 10%, cu un conținut scăzut de lactoză și cel mai ridicat nivel de proteine naturale, față de produsele din aceeași categorie de pe piață. De asemenea, Olympus a introdus gama Fresh Cheese, pentru care a deschis și o nouă linie de producție, precum și cinci sortimente de băuturi 100% vegetale, Carpos, pe bază de migdale, fistic și nuci.

Iaurtul grecesc rămâne produsul emblematic Olympus, având o cotă de piață de peste 85%. Alături de acesta, telemeaua a deținut poziția principală la segmentul de vrac, iar gama de sucuri naturale, disponibilă în cinci variante, a deținut peste 60% din cota de piață a categoriei.  Echipa Olympus România numără 440 de angajați, dintre care aproximativ 300 lucrează în producție.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending