Constantin Rudnitchi militează pentru un cadru legislativ stabil

0
651

Binecunoscutul jurnalist economic și om de televiziune Constantin Rudnitchi a fost zilele trecute amfitrionul conferinței “Mecanisme și soluții cheie de ieșire din insolvență”, organizat de Rovigo, lider în domeniul insolvenței, în parteneriat cu Warwick Legal Network și SCA Deleanu Attorneys at Law, una din cele mai reputate case de avocatură.

Evenimentul a analizat fenomenul insolvențelor din perspectiva mediului de afaceri, mecanismele și soluțiile cheie de ieșire din insolvență, aspecte privind procedura insolvenței în Uniunea Europeana și a prezentat evoluții, perspective și soluții de creștere a numarului de reorganizari de succes în economia locală.

Odată cu prezentarea evenimentului și dezbaterile pe tema insolvenței, Constantin Rudnitchi, prezentatorul emisiunii “Market Report” de la The Money Channel, a profitat de ocazie și a atras atenția aspura necesității unui cadru legislativ stabil.“Respectând cadrul legal, reorganizarea ar trebui văzută ca o procedură de afaceri și nu doar ca una strict juridică. Este nevoie în același timp de stabilitate legislativă, pentru ca schimbările frecvente din lege nu vor rezolva problemele curente apărute în cadrul procedurilor de reorganizare” a declarat prezentatorul tv.

Ideea a fost susținută și de Răzvan Nicolescu, autorul cărții “Triunghiul Succesului” și Producător Executiv al postului TVR2, care a declarat “Insolvența nu este în mod obligatoriu ultimul pas înaintea falimentului. Este benefic pentru economia noastră ca tot mai multe companii să poată ieși din insolvență. În Statele Unite procentul este de aproximativ 10%, iar în România doar puțin peste 1%.”
O contribuție substanțială  în cadrul conferinței “Mecanisme și soluții cheie de ieșire din insolvență” a fost adusă de invitați de marcă din Germania și Italia, Av. Frank Engelhard și Prof. Rafaelle Torino, care au adăugat studii de caz și o perspectivă Europeană acestei teme deosebit de actuale.

Comentarii