Connect with us

UTILE

Conuri reflectorizante – elementul de veghe al carosabilului

Published

on

Cat de multe stii despre conuri reflectorizante? In cazul soferilor, acestia stiu faptul ca acestea sunt folosite pentru a semnala zone sau benzi ale carosabilului care nu pot fi accesate momentan. Totusi, astfel de conuri pot fi prezente in foarte multe locatii – parcari, santiere si asa mai departe.

Din moment ce acestea pot fi gasite, in principal, la nivelul carosabilului, este de la sine inteles de ce ar putea fi numite un element de veghe al acestuia. Pana la urma, conurile garanteaza siguranta tuturor participantilor la trafic, indiferent daca acestia sunt in spatele unui volan sau nu.

Care sunt cele mai comune zone in care poti gasi conuri reflectorizante?

In principal, conurile sunt folosite pentru a imparti benzile din trafic sau pentru a ghida soferii pe alte benzi sau cai atunci cand se realizeaza lucrari la nivelul traficului. Totodata, acestea mai sunt folosite si pentru a marca anumite pericole sau riscuri de la nivelul carosabilului.

Astfel, poti intalni conuri inconjurand gurile de canalizare descoperite, gropile din trafic, terenul accidentat al unei portiuni de drum, virajele ascutite, zonele cu vizibilitate scazuta, vehiculele oprite si accidentele.

Acesta este rolul principal al acestor conuri – mentinerea sigurantei la un nivel inalt pe carosabil si pe drumurile in constructie sau cu lucrari.

Unde altundeva mai poti gasi conuri reflectorizante?

Asa cum ghideaza masinile, aceste conuri pot fi folosite si pentru a ghida traficul de tip pietonal. Asadar, conurile de acest tip sunt folosite cu precadere in zonele recreationale sau zonele aferente cladirilor de afaceri.

Poti intalni deci conuri pe terenurile de sport sau de atletism, in parcari (inclusiv parcari cu valet), in apropierea zonelor de trecere sau de acces, dar si in interiorul cladirilor in timpul unor evenimente. In functie de marimea salii sau locatiei, se poate opta pentru folosirea de conuri in loc de stalpi de semnalizare (mai ales in cazul vizibilitatii scazute).

Vrei sa cumperi conuri pentru echipa ta?

Daca lucrezi in domeniul constructiilor sau lucrarilor in trafic, este posibil sa ai nevoie neaparata de conuri reflectorizante. Totodata, trebuie sa stii exact ce caracteristici ar trebui sa aiba acestea pentru a putea garanta siguranta la locul de munca.

Astfel, un con bun pentru o echipa de profesionisti este portocaliu, realizat din PVC sau materiale similare care nu pot produce daune autovehiculelor, echipat cu banda reflectorizanta de cea mai buna calitate si este suficient de greu si stabil pentru a rezista si conditiilor nefavorabile ale vremii.

De exemplu, un con poate avea fie o greutate la baza pentru a garanta stabilitatea, fie este insotit de un sistem de prindere, caz in care greutatea conului in sine este redusa.

De unde poti cumpara conuri de calitate?

Ai nevoie de conuri reflectorizante de calitate, dar si la un pret avantajos pentru afacerea ta? Magazinul online marca Vesta iti sta la dispozitie. Vesta este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de marcaje si semne rutiere din Romania – probabil ai vazut sigla acestora pe cateva semne de circulatie.

Magazinul online al producatorului are toate cele necesare pentru echiparea completa a unui grup de profesionisti – conuri, balize, echipamente de protectie, placute ADR si asa mai departe.

Facebook Comments Box
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending