Connect with us

ALL MEDIA

Copia restaurată la „Heaven’s Gate” și documentarul „The Ridge” – proiecții speciale la TIFF 2013

Avatar

Published

on

O versiune restaurată a unuia dintre cele mai controversate filme din istoria cinematografiei, Heaven’s Gate, un documentar despre celebra operațiune de salvare a unui alpinist, în Himalaya, la care a luat parte românul Horia Colibășanu, The Ridge, și Sound City, filmul regizat de Dave Grohl, solistul Foo Fighters, sunt câteva dintre proiecțiile-eveniment ale celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 mai 9 iunie, Cluj-Napoca).

Spectatorii TIFF vor avea ocazia să vadă, în premieră, versiunea regizorului Michael Cimino la filmul care i-a ruinat cariera, a dus la dispariția unui studio și a căpătat o aură de legendă: Heaven’s Gate. Considerat deopotrivă „catastrofă” și „capodoperă”, filmul a fost lansat în 1980, după o producție dificilă, presărată cu scandaluri, și cu așteptări uriașe din partea unui regizor premiat cu Oscar pentru Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter. Heaven’s Gate s-a dovedit însă un eșec de box office răsunător, unul dintre cele mai mari din istoria filmului: din cele circa 44 de milioane de dolari cheltuite (echivalentul a 122 de milioane astăzi), producătorii și-au recuperat puțin peste 3 milioane de dolari. Primirea criticilor americani a fost nemiloasă. În schimb, Festivalul de la Cannes a inclus filmul în cursa pentru Palme d’Or, anul următor, iar critica europeană l-a văzut ca pe unul dintre cele mai neortodoxe și provocatoare western-uri.

În toamna anului trecut, legendarul Heaven’s Gate a fost relansat într-o versiune restaurată digital și re-montată de 216 minute – „director’s cut”, la Festivalul de la Veneția, în prezența lui Michael Cimino. Directorul festivalului, Alberto Barbera, a descris filmul drept o „capodoperă absolută”, „masacrată” de montajul producătorilor, căreia i s-a făcut una dintre cele mai mari nedreptăți din lumea cinematografiei. Heaven’s Gate este un western inspirat de războiul din Johnson County, din 1890, când proprietarii pământurilor din Wyoming au ucis imigranții veniți să se stabilească acolo. În distribuție figurează Kris Kristofferson – a cărui carieră a fost ruinată de film, Christopher Walken, Isabelle Huppert, Jeff Bridges, John Hurt, Sam Waterston, Brad Dourif, Joseph Cotten, Geoffrey Lewis, David Mansfield, Richard Masur, Terry O’Quinn, Mickey Rourke și Willem Dafoe.

O altă proiecție specială de neratat la TIFF 2013 va fi Pura Vida / The Ridge, în regia lui Migueltxo Molina și Pablo Iraburu, o reconstituire a uneia dintre cele mai dificile și ample operațiuni de salvare  a unui alpinist în Himalaya. În 2008, spaniolul Iñaki Ochoa de Olza, unul dintre cei mai experimentați alpiniști din lume, a suferit leziuni la 7400 de metri, pe muntele Annapurna, unul dintre cele mai periculoase vârfuri – circa 41% dintre cei care încearcă să-l cucerească nu se mai întorc niciodată. Partenerul său de expediție, Horia Colibășanu, a cerut ajutorul la bază și a încercat să-l mențină în viață, până la sosirea echipei de salvare. Timp de patru zile, alpiniști experimentați din zece țări, printre care și Alex Glăvan, au făcut tot ce le-a stat în puteri să-și ajute camarazii. Proiecția specială The Ridge va avea loc în prezența alpinistului Horia Colibășanu, invitat special TIFF 2013.

Un eveniment special va fi și premiera Sound City, debutul în regie al lui Dave Grohl, fostul baterist al trupei Nirvana și solistul Foo Fighters. Primit extrem de favorabil de critică, la Festivalul de la Sundance, Sound City reînvie zilele de glorie ale unui studio aproape necunoscut din Van Nuys, California – Sound City, unde au fost înregistrate câteva dintre marile albume ale muzicii rock, precum „Nevermind”, al trupei Nirvana, sau „Rumours” al celor de la Fleetwood Mac. Tot aici și-au finisat și înregistrat melodiile Metallica, Nine Inch Nails, Guns N’ Roses sau Rage Against the Machine. În urmă cu doi ani, când Sound City s-a închis, Grohl a cumpărat panoul de sunet și l-a instalat în propriul studio. Tot atunci a apărut și ideea unui film.

În Sound City apar, printre alții, Paul McCartney, Mick Fleetwood, Tom Petty, Trent Reznor, John Fogerty, Rick Springfield. Coloana sonoră a documentarului, „Sound City: Real to Reel”, a fost lansată în această primăvară. Proiecția specială de la TIFF este organizată în parteneriat cu Digital Cube.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

 

Comentarii

ALL MEDIA

Jurnaliștii TVR au fost voluntari în proiectul „Color the Village”

Avatar

Published

on

            Jurnaliştii de la TVR Timişoara au dat microfonul pe trafalet! Totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul evenimentului „Color the Village” (Colorează satul), organizat de Asociația Acasă în Banat.

 

300 de voluntari, printre care și echipa TVR Timişoara, au reparat şi colorat 30 de case astfel încât, Racoviţa, un sat de poveste din Banat, şi-a schimbat înfăţişarea în doar trei zile.

Echipa TVR Timişoara a muncit pe brânci pentru a repara fațada unei case construite în anii ’60 a cărei proprietară are 82 de ani și locuiește singură. Jurnaliștii TVR și-au suflecat mânecile, au lăsat deoparte microfonul, camera de filmat şi întrebările şi le-au înlocuit cu trafaletul, vopseaua lavabilă, mortarul şi amorsa. Răsplata zilelor de muncă a fost bucuria din ochii lui Tanti Muți, a cărei casă și viață au căpătat astfel culoare.

Echipa TVR Timișoara prezentă la Racovița nu a fost la prima experiență de acest gen. Colegii noștri au participat și la prima ediție „Color the Village”, anul trecut la Rudăria, în județul Caraş Severin. Jurnaliștii TVR Timișoara așteaptă, desigur, următoarea provocare colorată.

 

 

Comentarii

Continue Reading

Radio

Radio Impuls te provoacă să câştigi o maşină! Ce trebuie să faci? „Cască urechea!”

Avatar

Published

on

            Incepand de astazi, Radio Impuls isi provoaca ascultatorii la joaca si premii surprinzatoare! Concursul „Casca urechea” se va desfasura in perioada 21 septembrie – 18  decembrie si va oferi participantilor cate un premiu saptamanal, o pereche cool de casti, iar la finalul concursului, Marele Premiu: o masina.

 

            Radio Impuls isi surprinde zi de zi ascultatorii, costruind o adevarata comunitate de fani, prin continutul fresh si optimist al emisiunilor difuzate. Infotainment de calitate, cele mai iubite hituri, glume pe banda rulanta si o serie de surprize constand in premii semnificative pentru cei care sunt pe frecventele radioului preferat. Acestea sunt doar cateva dintre ingredientele care fac din Radio Impuls o statie apreciata, cu o crestere continua a numarului de ascultatori, in toata tara.

Tot ceea ce trebuie sa faca cei care vor sa intre in concurs, este sa asculte Radio Impuls de luni pana vineri, sa descarce aplicatia „Radio Impuls” (disponibila in AppStore, GooglePlay Store) si sa introduca cuvantul cheie anuntat zilnic, in timpul emisiunilor. Participantii  vor avea sansa sa intre in cursa pentru premiul saptamanal, dar si pentru premiul ce mare.

Extragerea premiilor saptamanale, in fiecare vineri

Zilnic, din ora in ora,  concurentii zilei precedente vor fi sunati de prezentatorii emisiunilor, iar daca vor raspunde cu „Ascult Radio Impuls”, isi vor asigura locul pe lista scurta pentru extragerea premiului saptamanal, ce va avea loc in fiecare vineri, in perioada concursului.

Extragerea  castigatorului va avea loc in cadrul emisiunii matinale „Scularea!”, intre 9:00 si 10:00. Norocosul care va fi sunat va trebui sa raspunda la fel, cu „Ascult Radio Impuls”, pentru a intra in posesia premiului saptamanii respective, o pereche cool de casti.

 

Masina vine in decembrie!

Extragera Marelui Premiu va avea loc pe 18.12.2020, la aceasta participand toate persoanele care, in perioada concursului, au inscris in aplicatie cuvintele cheie corecte, indiferent daca au fost sau nu declarati castigatori ai unui premiu saptamanal.

In data de 18.12.2020, in matinalul „Scularea!”, se va extrage un participant care va fi sunat in intervalul 9:00-10:00. Daca acesta va da raspunsul corect, „Ascult Radio Impuls!”, va fi declarat Marele Castigator si va intra in posesia masinii.

Mai multe detalii despre regulamentul concursului si pasii care trebuie urmati pentru inscriere, puteti afla accesand pagina oficiala: https://radioimpuls.ro/regulamente/regulament-oficial-concurs-casca-urechea/. Mult succes !

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Radio

PRO FM se relansează sub sloganul OPEN RADIO

Avatar

Published

on

            PRO FM se relansează sub sloganul OPEN RADIO ! Atitudinea OPEN, pe care echipa radioului a tradus-o mereu în distracție, curaj și prietenie autentică, are acum o nouă imagine. Procesul de rebranding reprezintă cel mai mare upgrade al radioului din ultimii 23 de ani.

 

Timp de 27 de ani, PROFM a marcat generații, a deschis inimi și poftă de libertate și a luat mereu distracția în serios. Iar azi, PROFM a decis să pună în lumină valorile care l-au consacrat, pentru a le putea integra într-o imagine nouă. Acum, când viitorul trebuie pregătit cu optimism, PROFM e mai deschis ca niciodată să ia în piept orice provocare. E creativ și plin de energie. E OPEN RADIO.

 

Totodată, acest rebranding este și o etapă esențială în angajamentul radioului de a fi alături de oameni deschişi, cu distracție și muzică bună, de toate tipurile. De a avea un impact pozitiv în fiecare zi. Noul radio are un nume îndrăzneț, scris dintr-o bucată: PROFM, așa cum vrea să fie, deschis la idei, provocări și trăiri noi, deschis să asculte, să încerce, să-și depășească limitele. PROFM înseamnă curaj și acceptare, nebunie și schimbare, evoluție și asumare, distracție și noutate, cele mai fresh hituri din zori până în noapte și o prietenie de durată cu oamenii.

 

Ca orice lucru care are curajul să fie upgradat, noul logo a luat naștere din vechia imagine. Păstrează esența și culorile deja consacrate, dar merge într-o zonă modernă, orientată spre viitor. Grafica lasă loc jocului și vine să susțină perfecțiunea prin imperfecțiune, ca un reminder că este necesar să fii OPEN, pentru a realiza că imperfecțiunea înseamnă, de fapt, oportunitate.

 

            „Acest rebranding e un nou capitol al dezvoltării radioului. Păstrează esența a ce suntem, a ce a fost PROFM dintotdeauna, dar e mai modern, mai OPEN la ce e nou, orientat către viitor. Noua arhitectură de brand traduce personalitatea radioului și sensul în care vrem să evoluăm. Suntem OPEN la tot ce e nou și provocator alături de ascultători. E vorba de dialog și puterea de a fi deschis.

 Învățăm zilnic unii de alții, ne distrăm împreună și ne binedispune aceeași muzică bună. Ne-am dat seama că relația pe care o avem cu aceștia și spiritul nostru, al întregii echipe, nu se mai regăseau în identitatea de brand veche. Iar 2020 a fost și este cel mai puternic imbold pentru schimbare și, totodată, cel mai bun exemplu că trebuie să fim OPEN cu toții”, anunță PROFM.

 

Campania de lansare a acestui rebranding este la fel de îndrăzneață și invită oamenii să aibă curaj să transforme un „nu” în „DE CE NU?”. E un reminder să nu-ți mai amâni planurile, să nu mai pui pe hold visurile, să nu lași îndoiala altora să stea în calea curajului.

 

Manifestul dă voce acestui îndemn prin intermediul unor vedete OPEN, care au pornit pe drum alături de PROFM. Sunt oameni care traduc filosofia PROFM prin tot ce fac. Oameni curajoși și pasionați, care au avut un vis pe care l-au transformat într-o mare realizare. Care nu s-au oprit la primul „de ce ?”, nici la al doilea sau la cel de-al 23-lea, ci au rămas deschiși în fața fiecărei noi provocări.

 

NOUL PROFM e aici:

Echipa PROFM OPEN RADIO mulțumește artiștilor și oamenilor care i-au fost alături în acest prim capitol: The Motans, Irina Rimes, Emil Rengle, Inna, Feli, Marius Manole, Cristiana Oprea, Delia, Andra și Eva Măruță, Smiley, Ana Maria Brânză Popescu și vocii care a dat glas și extra-emoție: Bruja.

Mulțumiri prietenilor de la Global Records, Hahaha Production, Cat Music, Mediapro Music, Andra Music, Delia, Seek Music, Roton Music și echipei care a zis „DE CE NU ?” din prima: agenția de creație ontheroof, casa de producție – POINTS Media și regizorul & DOP: Khaled Mokhtar.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0