Copiii din diaspora au spus „Câștigă România!” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Copiii din diaspora au spus „Câștigă România!”

Published

on

Sunt tineri, curioși și cu minte deschisă, iar copiilor români din diaspora nu le lipsește încrederea că generația lor poate schimba în bine lumea și România, țara din care provin. Nu au renunțat la obiceiurile noastre, chiar dacă unii s-au născut în țările în care locuiesc, iar la întâlnirea online de sâmbătă, 19 decembrie, cu Virgil Ianţu şi „Câştigă România!”, au venit peste 20 de copii, mulți îmbrăcați în costume populare și în piept cu tricolorul. Ce îşi doresc copiii din diaspora ? O emisiune despre ei.

 

 

Virgil Ianțu continuă seria întâlnirilor cu tinerii pasionaţi de concursurile de cultură generală și de România. S-au făcut glume, s-a vorbit despre educaţie, iar Virgil Ianțu le-a povestit din propria experiență în televiziune și a dezvăluit cum a apărut ideea concursului „Câștigă România”, de la TVR 2.

 

Întâlnirea a fost emoționantă, mai ales că multe s-au schimbat în acest an, iar actuala generație este cu totul specială. Printre curiozitățile lor: „Ce le-ați spune despre România copiilor crescuți în alte țări, astfel încât să-i convingeți să se stabilescă în țară ?”, a întrebat Cristian Onciu, din Qatar. Iar Felix, născut în Dubai, a fost curios să afle cum îi poate ajuta pe copiii fară posibilități de educație din România.

 

„E foarte greu să vă spun să vă întoarceți în țară, dar îmi doresc foarte mult ca generația voastră să fie una liberă în gândire și este. Și copiii din România, din generația voastră, sunt foarte liberi și foarte inteligenți. Mi-aș dori foarte mult să vă întoarceți, deși nu pot să vă cer asta, pentru că voi v-ați găsit probabil locul sau vi-l veți găsi, dar mi-aș dori ca atunci când sunteți mari să veniți înapoi în România și să o faceți bine. Pentru că ea nu este bine încă”, a spus Virgil Ianțu.

Advertisement

 

La întâlnirea cu prezentatorul „Câștigă România!” au venit copii între 8 și 16 ani, o lume întreagă într-un singur ecran, din Marea Britanie, Spania, Insulele Canare, Grecia, Danemarca, Qatar, Scoția, Dubai, Cipru, Turcia, Serbia, Germania, Olanda, Cehia și Scoția.

 

„Câștigă România, într-adevăr, dintr-o așa întâlnire de poveste, cu peste 20 de copii din diaspora, în preajma Crăciunului. Totul a fost posibil printr-un efort comun: echipa TVR 2, dl. Virgil Ianțu, dna Ionela Neagoe, director și dl. Mărgărit Sorin, profesor de istorie de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Asociaţia Interculturală Româno-Elenă DACIA prin dna Daniela Popescu, dna Florina Stoica, coordonatorul Școlii Românești „Nicolae Iorga” din Liverpool – UK, școli prezente și în alte orașe”, au spus organizatorii.

 

„Câștigă România” este o emisiune de cultură generală, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media. Difuzat de luni până joi pe TVR 2 și prezentat de Virgil Ianțu, concursul este unul dintre cele urmărite programe de la noi și a fost remarcat şi la nivel internațional. Anul acesta, la cea de-a 19-a ediție a premiilor votate de publicul Revistei TVmania, „Câștigă România!” a primit pentru a doua oară trofeul pentru „Cea mai bună emisiune concurs”. Producţia TVR a fost selecţionată și la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU, în finala „International Format Awards 2018″, la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

 

 

Advertisement

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Subscribe to our newsletter!
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending