Cornel Ilie a venit din Orașul Minunilor în bucătăria minunilor, în noua ediție a emisiunii “Căpitan în Bucătărie”!

0
948

Noua ediție a emisiunii Căpitan în Bucătărie l-a adus pe Cornel Ilie (VUNK) la aceeași masă cu Alice din Țara Minunilor – iar întâlnirea nu a fost deloc întâmplătoare. Știind că îl are ca invitat pe cel care a creat Orașul Minunilor, Căpitanul a ales să continue povestea începută de Cornel în cadrul proiectului, și a reinterpretat-o pe în Alice.. în bucătăria minunilor!

Așa cum ne-a obișnuit, echipa de la bordul Căpitan în Bucătărie creează în fiecare episod o nouă poveste, iar de data asta ne-am dus cu gândul către ”Alice în Țara Minunilor” – făcând o paralelă cu Orașul Minunilor despre care ne-a vorbit Cornel Ilie:

”Ăsta e orașul care există în fiecare dintre noi. E un oraș pe care trebuie doar să-l trezești la viață. Dacă am convins 5 oameni să facă ceva în plus, față de ce făceau până acum, pentru noi este o minune.”

Cornel ne-a spus și cum reușește mereu să fie o persoană optimistă:

”Așa m-am autodisciplinat să văd tot timpul partea frumoasă din orice se întâmplă. E ca un mușchi pe care trebuie să îl ții mereu antrenat.”

Întrebat dacă a avut în viața sa întâmplări pe care le-ar putea numi minuni, Cornel și-a amintit de o experiență de când avea 18. Atunci, a avut un accident de mașină din care spune că a scăpat printr-o minune, pentru că atunci a fost prima dată în viața lui când și-a pus centura: ”A fost o minune că din senin, eu mi-am zis – azi îmi pun centura”.

Când vine vorba de gustul copilăriei, Cornel își aduce aminte de bunica lui care era din Moldova și care îi făcea plăcinte poale-n brâu – ”Poale-n brâu ca atunci, nu am mâncat nici până în ziua de azi!” După ce și-a amintit de gustul dulce din copilărie, Cornel Ilie a fost invitat să descopere și desertul servit în pahar pregătit de căpitan, despre care a exclamat imediat după ce a gustat: ”Mamă ce bun e!”

Cornel Ilie a scris un basm sub același nume – Orașul Minunilor, care va apărea până în decembrie, de sărbători. Cartea deja e scrisă iar personajul principal este o fată numită Lumea:

”Eu nu cred că există om în lumea asta care să spună – du-te băi de aici cu tâmpeniile tale, că eu nu cred în asta! – și să citească orice basm! Ele sunt scrise în așa fel încât să ajungă în interiorul tău în niște puncte foarte bine definite și cred că tu și dacă îți pui mintea, să te opui, ca suflet nu ai cum să nu vibrezi.”

Gazda emisiunii, Camelia Căpitanu, a ales să transforme bucătăria în una a minunilor, așa încât nu a durat mult și preparatele au fost gata: ”paharele de poveste” în două variante, aperitiv și desert.

pahare de poveste

Iar dacă am avut desert la masă, psihologul & trainer-ul Cătălina Olteanu ne-a explicat în cadrul rubricii ”Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești” cum se creează pofta de dulciuri:

”Dacă îți plac dulciurile, înseamnă că ești o persoană jovială și faci față foarte bine situațiilor limită. Deși ai o doză mare de energie, ți-o consumi la fel de repede și în astfel de situații, ce faci? Dai repede iama la dulciuri!”

catalina olteanu si rubrica spune-mi ce mananci

Photo credit: The Storyalist – A Photographic Love Affair

Comentarii