Connect with us

ALL MEDIA

Cornel Mihalache contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA al SRTv. Vezi declaraţia şi contestaţia jurnalistului!

Published

on

 

Discuţiile din TVR continuă. Cornel Mihalache şi Mihai Rădulescu, aflaţi pe primele locuri în urma scrutinului organizat vineri în TVR, dar invalidaţi din cauză că “nu au depus cazierul judiciar”, contestă Regulamentul de organizare a alegerilor pentru CA al SRTv.

Aceştia precizează că au declarat pe proprie răspundere că nu au cazier, iar preşedintele principalului sindicat al TVR susţine că votul trebuie refăcut.

Mihalache a obţinut 598 de voturi la scrutinul din TVR, clasându-se pe prima poziţie în urma alegerilor organizate vineri.

RADAR DE MEDIA vă prezintă declaraţia lui Cornel Mihalache:

“Am avut dreptate. O mârșăvie ieșită din comun și din lege. Vă mulțumesc mult tuturor celor care au votat și tuturor celor ce au susținut acestă candidatură. Am contestat eu acest regulament greșit în fiecare cuvânt și în fiecare virgulă.
Era de datoria mea, era prima minciună pe care aș fi semnat-o. Am anexat, când m-am înscris, părerea mea despre actele și art 6 din Regulament. Din 13 ianuarie le-am spus că e greșit! Vă rog să faceți ce credeți de cuviință.
Eu voi da în judecată Comitetul Director și SRTV pentru acest abuz. Atenție, ni se cere, mie și lui Mihai, să aducem un act care să ateste că nu avem ce nu avem: cazier judiciar!. Atenție, ni se cere să declarăm pe propria răspundere că nu avem cazier judiciar sub rezerva aducerii cazierului judiciar!
Cum să aduci ceva ce n-ai. Apoi, nu ni se cere un certificat de cazier judiciar, ci să aducem tocmai serverul cu 200000 de infractori! cazierul judiciar e o instituție! Citiți vă rog contestația. Dacă actele SRTV sunt întocmite ca acest punct din regulament, ne-au dovedit. Mergem cu toții acasă. Vă mulțumesc.”
De asemenea, vă prezentăm şi Contestaţia candidatului:
“Subsemnatul Cornel Mihalache, candidat la alegerile pentru cele două locuri din Consiliul de Administrație al SRTV, din partea salariaților, contest articolul 6 (1) din ”Regulamentul privind organizarea și desfășurarea alegerilor reprezentanților salariaților pentru CA al SRTV”, anexa nr.3 la HCD nr 17 din 08.01.2014.Deoarece acest regulament nu a fost pus în dezbatere internă în Televiziunea Română, nu-mi rămâne decât acest spațiu de timp, sâmbătă 18 ianuarie, orele 14.00 – 18.00, pentru a vă adresa această solicitare.Pentru faptul că poate candida numai un salariat al SRTv am făcut deja o solicitare domnului Director general Stelian Tănase, șeful Comitetului Director, și Comisiei de Etică și Arbitraj și aștept un răspuns din partea dânsului. E mai mult decât un abuz, e o greșeală.”Declarația pe propria răspundere că nu a făcut poliție politică și că nu a făcut parte din structurile de poliție politică ale regimului, comunist…”Sintagma ”poliție politică” a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională, iar Guvernul României a eliminat din legea CNSAS această sintagmă prin ORDONANŢA DE URGENŢĂ Nr. 24 din 10 martie 2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI, PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 182 din 10 martie 2008, semnată de Călin Popescu Tăriceanu, prim ministru.

Deci, declarațiile pe proprie răspundere ale candidaților sunt nule de drept, ca și articolul 6 (1) din Regulamentul la care ne referim. Personal, am anexat, odată cu înscrierea, acest punct de vedere, în data de 13 ianuarie, ora 14.45.

Dealtfel, dacă prin absurd, eu aș fi fost colaborator (informator) al Securității, de ce nu aș putea candida la alegerile pentru CA? Câți colaboratori ai Securității sunt astăzi în TVR? Câți colaboratori ai serviciilor secrete sunt astăzi în TVR? Îmi poate răspunde cineva la aceste întrebare? De ce nu aș putea candida? Constantin Bălăceanu Stolnici, informator dovedit de CNSAS, turnător al Regelui Mihai, poate apărea în interviul din emisiunea Ora Regelui din 2013, dar alt informator nu poate candida pentru un loc în Consiliu? Care este legea care îl oprește?

Ce vrea să spună virgula dintre ”…regimului, comunist…”? Sunt mai multe regimuri? Pedelist, pesedist, penelist? Care alt regim?

”…și că nu are cazier judiciar, sub rezerva prezentării ulterioare a cazierului judiciar, …”

Dacă declar pe propria răspundere că nu am cazier judiciar, nu am cum să prezint un cazier judiciar. E o logică simplă. Sau declar pe propria răspundere că nu am sau am și îl prezint.
Și mă refer, evident, la certificat.
Pentru că eu nu am cum să prezint cazierul judiciar. Pot cel mult să prezint un ”certificat de cazier judiciar”. Doar Ministerul de Interne, Poliția poate prezenta un cazier judiciar al cuiva. Deoarece ”cazierul judiciar” este o instituție. Eu nu pot aduce o instituție.
Citez din legea 290 din 2004:

”Art. 1. — In scopul prevenirii si combaterii faptelor prevazute si pedepsite de legea penala se organizeaza cazierul judiciar, ca mijloc de cunoastere si identificare operativa a persoanelor care au comis infractiuni contra persoanei si a libertatii acesteia, a patrimoniului si, in general, a ordinii de drept.
Art. 2. — In cazierul judiciar se tine evidenta persoanelor fizice si a persoanelor juridice condamnate ori impotriva carora s-au luat alte masuri cu caracter penal sau administrativ conform Codului penal, precum si a celor fata de care au fost dispuse masuri procesual-penale.

Art. 4. — Cazierul judiciar se organizeaza de Ministerul Administratiei si Internelor si se tine de unitatile Politiei Romane, prin structuri specializate in acest domeniu.”

Dacă am cazier judiciar, înseamnă că undeva, cândva, am făcut o infracțiune. Dacă nu am făcut și nu am cazier judiciar și declar asta pe propria răspundere, funcționează prezumția de nevinovăție. Constituția României statornicește regula prezumției de nevinovăție astfel: Art.23 pct.11: ”Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.”
Prezumția de nevinovăție este de asemenea prevăzută în procedura penală română: „învinuitul sau inculpatul nu este obligat să probeze nevinovăția sa” (art.66 alin.1 din Codul de procedură penală).

Ne considerați din principiu infractori și trebuie să luăm hârtie că nu suntem? Este absurd și jignitor din punct de vedere moral.

Apoi, ce înseamnă ”sub rezerva”? Ar fi fost mai bine ”cu condiția”? BEC a validat deja candidaturile, acum trebuie doar să analizeze desfășurarea scrutinului. Articolul 6 (1) nu prevede expres că nedepunerea documentului atrage după sine anularea voturilor exprimate pentru candidatul respectiv.

”…până la momnetul validării rezultatelor finale, respectiv duminică 19 ianuarie 2014. Ora 20.00.”
Dacă insistați, și aștept răspunsul dumneavoastră în timp util, vă readuc aminte:

Art. 2554 Noul cod civil
CAPITOLUL IV
Împlinirea prescripţiei
Art. 2554
Prorogarea termenului
Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.

Dacă insistați cu acest lucru, caduc și imoral în prezența unei declarații pe proprie răspundere, vă vom aduce luni un certificat de cazier judiciar care să ateste că nu avem cazier judiciar.

Vă mulțumesc.

Cornel Mihalache

18 ianuarie 2014”

Biroul Electoral Central din TVR a respins sâmbătă contestaţia lui Cornel Mihalache. BEC a invocat prevederile articolului 6, alineatul 1 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor reprezentanţilor salariaţilor pentru Consiliul de Administraţie al SRTv, aprobat de Comitetul Director. Totodată, BEC a precizat că nu are competenţa să modifice acest regulament.

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Prezentatoarea TV Emma Zeicescu pusă sub învinuire pentru deţinerea de substanţe interzise! Ce spune TVR?

Published

on

 

Prezentatoarea TV Emma Zeicescu (TVR) și fostul ei iubit, prezentatorul TV Claudiu Popa (Realitatea TV), au fost puși sub învinuire de procurorii DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului, informeaza Libertatea

Totul s-a petrecut pe 11 august, la Festivalul Summer Well din localitatea ilfoveană Buftea. Era chiar a doua zi după protestul diasporei din Piaţa Victoriei, când sute de protestatari şi jandarmi au fost răniţi în urma confruntărilor violente.

Emma Zeicescu și fostul ei iubit, Claudiu Popa, tatăl copilului său, au fost prinsi cu tigari de canabis la evenimentul muzica. Mai multe detalii pe libertatea.ro .

 

Precizări TVR

Ca urmare a solicitărilor primite din partea mass media referitoare la situatia Emmei Zeicescu, realizator TV, SRTv face următoarele precizări:

–              Societatea Română de Televiziune nu a fost înştiinţată oficial în legătură cu ancheta derulată de DIICOT în ceea ce priveşte persoana doamnei Emma Zeicescu;

–              Emma Zeicescu nu are raporturi de muncă cu SRTv, ci raporturi bazate pe un contract civil;

–              SRTv a luat la cunoştinţă din presă despre poziţia oficială a DIICOT exprimată prin purtătorul de cuvânt al acestei instituţii referitoare la cazul menţionat;

–              SRTv ia toate deciziile cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor interne.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Carmen Dumitrescu, jurnalistă: „Am cunoscut-o pe Viorica Dăncilă ca pe o persoană abilă, nu una proastă”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM
 

Carmen Dumitrescu, jurnalistă, scriitoare și co-fondatoare a publicației locale Liber în Teleorman, a fost invitata lui Cătălin Striblea în cadrul emisiunii sale de interviuri online, pe pagina de Facebook Digi FM, și ON-Air, în fiecare duminică, pe Digi FM. 

Carmen este jurnalista din Teleorman căreia nu îi este frică să sape după informații despre Liviu Dragnea, PSD și orice ține de politică, chiar dacă primește amenințări.

„Am primit telefoane asumate cu amenințări. <<Potolește-te că nu știi ce o să ți se întâmple>>. Mă sună deputați PSD. M-a sunat după alegerile din 2016, noaptea, un deputat PSD care mi-a transmis să mă potolesc, m-a amenințat fizic, m-a înjurat. Eu nu mă tem de ei, nu au forța să îmi facă nimic. Mi se par scârbos ce fac ei. Lucrurile s-au dus spre bine acum pentru că am început să am colaborări cu presa centrală, deși au fost momente când nu aveam nici bani de pâine. Voi continua până se va termina toată lupta asta.”, a spus ea.

Având în vedere că este din Teleorman și locuiește acolo, Cătălin Striblea a întrebat-o de ce crede că Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, nu a fost la nuna fiului lor.

„Nu are cum să fie o explicație pe o problemă personală. După părerea mea, motivul a fost dosarul angajărilor fictive. Acolo, Bombonica Dragnea a plătit prejudiciul și a mărturisit, ceea ce a contat extrem de mult pentru judecători. Iar cum Liviu Dragnea este o persoană răzbunătoare, probabil că i-a interzis prezența.”, crede Carmen Dumitrescu.

Jurnalista a povestit și faptul că o cunoaște de mult timp pe Viorica Dăncilă și că era un cu totul alt om la momentul respectiv.

„O cunosc pe doamna Viorica Dăncilă de foarte mulți ani. Ea avea grijă ca relația PSD-ului cu presa să fie una foarte bună. Mi-o amintesc ca pe un om la care jurnaliștii se duceau să bea o cafea la ea acasă, cu care ei ieșeau la masă. Mi-o amintesc ca pe o persoană abilă, nu ca pe una proastă. Cred că cumva este și un joc de teatru. Cu siguranță nu e omul pe care îl vedeți la televizor. În schimb, Carmen Dan mi-a făcut o surpriză, pentru că nu părea atât de abilă. Eu cu ea am avut un conflict. Eu am scris despre ea că a fost numită subprefect pentru că este o persoană cu moravuri ușoare care a avut relații nepotrivite cu oameni din partid. Am avut nevoie la un moment dat de niște acte de la prefectură, pe care ea mi le putea da. M-a așteptat la ea la birou, foarte amabilă, mi-a dat actele de care aveam nevoie. Și mi-a spus că nu m-a dat în judecată după articolul respective, pentru că știa că va veni o zi în care voi avea nevoie de ceva de la ea. Și m-am simțit un pic prost. Dar apoi mi-am dat seama că ea doar își cultiva relațiile bune cu presa. Viorica Dăncilă e una dintre puținele femei din partid care a ajuns unde e acum pe propriile puteri. A muncit foarte mult, a lipit inclusive afișe pe stâlpi. Ea crede că a ajuns în Parlamentul European datorită lui Liviu Dragnea, de aceea îi e atât de loială. Ea nu îl va trăda niciodată.”

Cătălin Striblea a fost curios să afle părerea lui Carmen Dumitrescu despre Liviu Dragnea și să îi facă un portret pe baza ascensiunii sale politice.

„La bază, Liviu Dragnea făcea contrabandă cu cauciucuri. I-a vândut lui Băsescu cauciucuri pentru Volkswagen. E inginer de profesie. Făcea comerț cu amănuntul. Cumpăra produse din Bulgaria și le vindea în România. A fost cel mai tânăr prefect al județului Teleorman. Circulă niște zvonuri cum că ascensiunea lui în politică se datorează lui Petre Roman și Mioarei Roman, cu care a dezoltat relații personale. Eu vreau să cred că de acum încolo vorbim despre declinul lui. Dar obiectiv, în mod evident, după referendum, Dragnea a ieșit șifonat. Suntem în perioada de declin, are o perioadă în care nu mai calculat și organizat, se vede o disperare. E o atitudine la polul opus, are gesturi necalculate, declarații rupte de realitate. Din fericire pentru el, are niște consilieri buni.”

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Postul de televiziune TVR 3 aniverseaza 10 ani de existenta!

Published

on

 

Este vorba despre un program aniversar realizat în multiplex – Studioul Bucureşti cu toate Studiourile Teritoriale ale Televiziunii Române (TVR Cluj, TVR Timişoara, TVR Iaşi, TVR Craiova, TVR Tg. Mureş, TVR Moldova).

Gazda evenimentului va fi Marius Constantinescu – cel care va modera discuţiile cu invitaţii fiecărui studio: oameni de televiziune, realizatori, artişti valoroşi din fiecare zonă a ţării. Publicul TVR 3 va avea ocazia ca acum, la ceas aniversar, să treacă „în spatele camerelor de filmat” şi să îi cunoască pe producătorii şi realizatorii celor mai importante programe difuzate de acest post cu profil unic în ţară.

Astfel, în studioul din Bucureşti vor fi prezenţi atât Mura Frânculescu – primul director care acum 10 ani a „apăsat butonul” startului de emisie la TVR 3, cât şi Mircea Neacşa, cel care, de mai bine de patru ani coordonează întreaga activitate a postului. Alături de ei,în studioul din Bucureşti, vor fi prezenţi prezentatorii sau producătorii emisiunilor Drumul lui Leşe, Cântec şi poveste, Arte, carte şi capricii, Mic dejun cu un campion, Regatul sălbatic, ai transmisiunilor de la Festivalul Haricleea Darcle şi Festivalul Enescu, producătorul serialului Deportaţii.

Studiourile teritoriale care aduc în programul TVR 3 cele mai bune producţii proprii şi cele mai interesante ştiri din toate colţurile ţării vor participa şi ele la acest eveniment aniversar cu reprezentanţi ai echipei dar şi cu artişti reprezentativi. Astfel, echipa  TVR Timişoara ne propune să sărbătorim alături de două doamne ale cântecului popular: Felicia Stoian şi Doriana Talpeş, iar echipa TVR Cluj ne va reaminti principalele proiecte culturale şi ale minorităţilor. Din sudul ţării, TVR Craiova ne aduce cântecele interpretate de Niculina Stoican, în timp echipa TVR Târgu Mureş o are ca invitată în studio pe îndrăgita Veta Biriş. De la acest eveniment aniversar nu puteau lipsi cele două posturi din estul ţării: TVR Iaşi şi TVR Moldova – care ne vor prezenta pe realizatorii celor mai bune emisiuni şi vor aduce momente artistice de excepţie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending