Connect with us

Spectacole

Corul Madrigal a încheiat Stagiunea estivală cu un eveniment memorabil

Published

on

Reclame

            Pe 16 august 2020, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a susținut concertul „Ave Maria”, dirijat de Anna Ungureanu, ultimul din seria de cinci ale Stagiunii estivale, eveniment care i-a avut ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. 

 

Spectacolul „Ave Maria” s-a desfășurat cu „casa închisă” și a fost dedicat uneia dintre cele mai îndrăgite sărbători religioase ale românilor, Adormirea Maicii Domnului. Programul spectacolului a avut un caracter sincretic, pornind de la expoziția de fotografie „Via Dolorosa”, care i-a întâmpinat pe spectatori pe esplanada Amfiteatrului „Mihai Eminescu” și continuând cu selecția de Psalmi redată magistral pe scenă de Marius Manole, precum și cu emoția interpretării oferite de copiii din ansamblul de percuție Young Beats – Cantus Mundi, înființat și coordonat de Zoli Toth.

Regia spectaculoasă și performanțele artistice prezentate, împreună cu sunetul unic al Corului Madrigal și repertoriul de concert de inspirație sacră, ales de dirijoarea Anna Ungureanu, au definit ultimul eveniment al Stagiunii ca fiind unul remarcabil, aplaudat minute în șir de public în picioare.

Madrigal rămâne în continuare aproape de români, așa cum o face de 57 de ani neîntrerupți. În această stagiune de vară, Corul Madrigal a interpretat 70 de lucrări diferite, la care au participat peste 2.000 de spectatori, dintre care nu mai puțin de 60 de oficiali și membri ai ambasadelor străine și ai comunității internaționale din România, personalități care duc mai departe mesajul de diplomație culturală al ansamblului. „Ave Maria” a închis seria de 5 concerte cu triumf, cu emoție specială și cu spiritualitate, într-un eveniment complex dedicat apropierii de divinitate. Mulțumim publicului și îl invităm în continuare la evenimentele și producțiile Madrigal, atât live, cât și online sau la posturile de televiziune din toată țara.”, a declarat Emil Pantelimon, Managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Concertele Stagiunii Estivale Madrigal 2020 s-au desfășurat săptămânal, începând din 21 iulie, în aer liber, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din București și au oferit cinci evenimente cu concepte creative şi tematice diferite, cu costume, regii, scenografii și proiecții de lumini grandioase și cu 46 de invitați, muzicieni, dansatori și actori, care au completat și intensificat experiența artistică a publicului.

Evenimentele „Hora staccato”, „Madrigal cântă copiilor”, „Muzica Renașterii”, „Bijuterii corale” și „Ave Maria” au propus audienției repertorii cu lucrări de facturi și stiluri diverse, de la piese inspirate din folclorul autentic românesc, până la sonorități din filonul bizantin ortodox, trecând prin motetele și madrigalele Renașterii, specifice ansamblului, apreciat ca un etalon mondial unanim recunoscut al muzicii corale camerale.

Stagiunea estivală a Corului Madrigal a adus câteva provocări nemaiîntâlnite până acum, dar pe care le-am trecut cu succes: sonoritatea obținută în aer liber, amplasamentul tehnic diferit sau faptul că a trebuit să cântăm la o  distanță mult mai mare unii de alții. Cred că împreună cu colegii noștri de la organizare – regizorii, sunetiștii, specialiștii de la luminile și proiecțiile superbe – am reușit să realizăm aceste concerte într-o manieră sensibilă, creativă și foarte originală, în care toate artele au fost reprezentate echilibrat, pentru o experiență de neuitat oferită publicului.”, spune Anna Ungureanu, Dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Stagiunea Estivală Madrigal 2020 a fost organizată în colaborare cu Centrul Cultural „Mihai Eminescu” al sectorului 2, Circul Metropolitan București și Opera Comică pentru Copii și s-a înscris în seria de proiecte naționale ale Ministerului Culturii: SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce invită spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri.

 

Parteneri media: AGERPRES, Bookhub, Bucureşti FM, CAȚAVENCII, GoodNews, Naţional FM România, N24 PLUS, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Revista CARIERE, spotmedia.ro, Zile şi Nopti.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în toată lumea, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

În 2020, Madrigal a împlinit 57 de ani de activitate neîntreruptă, fiind unul dintre cele mai longevive ansambluri corale. În luna ianuarie 2021, Corul Madrigal va evolua în cadrul renumitului Festival de la  Salzburg, în celebra sală Mozarteum, sub bagheta dirijorului Ion Marin.

 

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După 9 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.600 de coruri. Aproape 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV2 zile ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV4 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show4 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV4 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show4 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni5 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Seriale7 zile ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiunio săptămână ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending