Connect with us

A-Z NEWS

Cozmin Guşă: ”Iohannis trebuie să înţeleagă că e personajul numărul unu din Europa dintre preşedinţii din UE”

Published

on

Cozmin Guşă consideră că preşedintele Klaus Iohannis este în 2015 cel mai important lider european. Șeful statului a atras atenția puterilor mondiale, spune Gușă.

Consultantul politic a afirmat la Realitatea TV că în 2015, jocul politic al României va fi influențat de ceea ce se întâmplă la graniță și că Iohannis trebuie să fie pregătit pentru ce va urma, scrie dcnews.ro.

„Administraţia Obama a fost o administraţie dezinteresată de acest colţ de lume şi de români. Nu e vina lor, ci a politicienilor români. Axa Washington-Berlin, dar cred că în 2015 va fi Berlin-Washington, va influenţa determinant politica românească în 2015. Iohannis trebuie să stea bine pe cal să să înţeleagă că e personajul numărul unu din Europa dintre preşedinţii din UE. Este atât de important deoarece într-o ţară ultramajoritar ortodoxă, el, minoritar protestatant şi german, a atras atenţia vectorilor de putere şi din jurul puterii de peste tot. Rolul nostru de ţară de graniţă va fi implementat de preşedinte, nu de către guvern, nu de pisicuţ, ci de preşedinte. Sper să fie pegătit.”, a declarat Guşă.

Gușă a mai subliniat faptul că 2015 va fi marcat de lupta monetar-fiscal versus energetic și a adus în discuție politica energetică a Rusiei.

„Politica dură a Rusiei din punct de vedere energetic va fi infuenţată de un joc unde Rusia nu are acces, jocul financiar. Până când să avem concluzii legate de francul elveţian, întărirea dolarului, cine i-a nenorocit pe săracii români, 2015 va fi marcat de asemenea gen de lovituri preventive sau replici. Nu ştim în ce măsură robinetul Rusiei de gaz sau petrol va influenţa politica monetară, sau în ce fel politica monetară va convinge Rusia să nu umble la robinete. Anul 2015 va fi marcat de această luptă, monetar-fiscal versus energetic.”, a completat consultantul politic.

Foto montaj: RADAR DE MEDIA

CITEȘTE ȘI:


Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending