Creditele online și impactul lor asupra scorului de credit - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Creditele online și impactul lor asupra scorului de credit

Published

on

image001

Cu siguranță toată lumea știe ce este un împrumut și majoritatea dintre noi la un moment dat în viață vom avea cel puțin un împrumut activ pe numele nostru, fie că este vorba de un credit ipotecar sau auto, sau ceva mai mic, cum ar fi un credit de consum. În Statele Unite, percepția asupra creditului este total diferită de cea din România. Majoritatea americanilor au cel puțin un card de credit și sunt obișnuiți să cumpere totul pe credit și să plătească factura cardului de credit la sfârșitul lunii. În România lucrurile stau puțin diferit. Lumea recurge la un împrumut doar atunci când nu există altă cale și are cu adevărat nevoie de bani. Aici ne referim în special la creditele de consum sau la microcredite (credite cu valori reduse).  Aceste tipuri de microcredite pot funcționa în favoarea noastră, ne pot ajuta să profităm de oferte avantajoase și de asemenea, ne pot ajuta în construirea unui scor de credit bun.

Un scor de credit ridicat este ceva foarte pozitiv, deoarece spune creditorului că sunteți un bun debitor, că vă rambursați împrumuturile la timp, că sunteți fiabil și responsabil. Datorită tuturor acestor informații, creditorii se simt mai încrezători atunci când vă oferă un împrumut, își doresc să deveniți clientul lor și prin urmare, sunt dispuși să vă ofere anumite beneficii. Scorul de credit ridicat o să vă fie în special de ajutor atunci când o să doriți să împrumutați o sumă mai mare de bani.

Dacă până în prezent nu ați avut niciun credit activ, nu aveți un scor de credit, și poate vă gândiți că acest lucru este unul pozitiv, însă nu este tocmai așa. Creditorul nu dispune de acele informații valoroase, nu cunoaște profilul dvs. de client. Din această cauză, putem vedea din ce în ce mai multe tactici și strategii privind construirea unui scor de credit pozitiv, una dintre ele fiind de a lua microcredite și de a le rambursa la timp. Acestea fiind spuse, nu încercăm în niciun fel să vă încurajăm să luați împrumuturi dacă nu aveți nevoie de ele, dar dacă aveți nevoie de bani este bine de știut cum altfel poate să vă ajute un astfel de credit.

Creditele online și creditele până la salariu sunt adesea credite nebcancare oferite de instituții financiare nebancare (IFN). Aceste credite sunt accesibile unei proporții mai mari ai populației, având condiții de eligibilitate foarte flexibile. IFN-urile oferă credite și persoanelor cu venit minim pe economie și persoanelor cu un scor de credit mic sau mediu. Sunt credite rapide, în unele cazuri banii fiind transferați în mai puțin de 30 de minute de la completarea cererii de credit. IFN-urile își asumă acest risc contra unui cost, astfel, dobânzile percepute de IFN-uri sunt mai mari decât cele oferite de bănci, însă cum popularitatea acestor instituții crește, creditorii se văd nevoiți să reducă dobânzile, însă în continuare există pe piață si IFN-uri cu dobânzi foarte mari.

Din cauza faptului că numărul IFN-urilor crește (în prezent sunt înregistrate peste 160 de IFN-uri în România), găsirea celui mai avantajos credit poate să dureze mult timp și să devină chiar stresantă. Compararea ofertelor este foarte importantă, însă nu trebuie să fie proces obositor și stresant, și asta datorită Moneezy România. Moneezy este o platformă internațională de comparare a creditelor online, acum disponibilă și în România. Cu Moneezy puteți scana rapid ofertele disponibile de credite online și puteți lua o decizie informată în doi timpi și trei mișcări. Moneezy este 100% gratuit și foarte ușor de utilizat. Vă ajută să obțineți o bună imagine de ansamblu asupra pieței de creditare nebancare în doar câteva minute, iar dacă ați găsit credit potrivit, trebuie doar să apăsați pe butonul „Aplică aici” și veți fi redirecționat câtre creditorul ales. Important de menționat este si faptul că apăsarea pe acel buton nu implică obligativitate, până când contractul de credit nu este semnat, clientul nu are niciun fel de obligativitate față de creditor.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending