Connect with us

Emisiuni

Cristi Tabara ne invita pe Taramul Tuberozelor. Duminica, la Exclusiv in Romania

Published

on

Foto credit: TVR

O după-amiază cu parfum de tuberoze – aceasta este propunerea echipei „Exclusiv în România” pentru prima duminică din octombrie.

Muzica, istoria şi gastronomia saşilor, într-o ediţie de sărbătoare, pe 2 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 1.

Cât toamna e încă blândă, Cristi Tabără ne propune o călătorie – chiar şi prin intermediul micului ecran – spre un loc cu parfum unic: Tărâmul Tuberozelor. Petrecem în inima ţării la un festival „Exclusiv în România”, care ne aduce muzică bună, poveşti frumoase şi culoare, pe 2 octombrie, de la 15.30, la TVR 1.

Tărâmul Tuberozelor nu e un ţinut din basme. El există, chiar în România, în apropiere de Sighișoara, iar momentul cel mai prielnic pentru a ajunge acolo, mai exact în comuna Hoghilag, este Sărbătoarea Tuberozelor. Un festival aparte, poate și prin faptul că se desfășoară parțial chiar în grădinile personajelor lui centrale: cultivatorii florilor. Acolo poposeşte echipa „Exclusiv în România” în ediţia din această duminică a emisiunii de la TVR 1.

Dar nu numai despre tuberoze va fi vorba în acest episod; festivalul de la Hoghilag ne aduce şi muzică bună, ne dezvăluie lucruri noi despre istoria sașilor din satele comunei și ne face cunoștință cu tinerii inimoși, care pun umărul – la propriu – la salvarea patrimoniului. „Ambulanța pentru monumente” este proiectul ingenios care îi reunește în acest scop deopotrivă pe studenți și pe antreprenorii din domeniu, proiect finanțat în mare măsură de The Prince’s Foundation – fundația patronată până acum de Regele Charles al III-lea.

Nu va lipsi nici obișnuita rețetă, de data aceasta – cum altfel? – săsească. Dar nu aprindem cuptorul înainte de a face o drumeție la Angofa, destinația multor cercetători din lumea largă, veniți să studieze biodiversitatea unică din zona colinelor Transilvaniei. Iar după ce vom afla ce înseamnă turismul științific, vom face și o scurtă oprire la Mălâncrav, unde se află biserica evanghelică cu cea mai mare frescă în stil gotic din Transilvania, într-o comunitate săsească încă vie.

În final, dacă drumurile ne fac poftă de ceva bun, gustăm și faimosul lichiu de la Hoghilag. Ce înseamnă şi cum se pregăteşte? Aflăm duminică, pe 2 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 1, din episodul 2 al noului sezon „Exclusiv în România”. Emisiunea se vede şi la TVR Internaţional, tot duminică, la 17.20.

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show3 ore ago

Laura Giurcanu și Sânziana Negru au câștigat imunitatea mare aseară, la America Express

Program Special8 ore ago

PROGRAM SPECIAL DE ZIUA ROMANIEI De 1 Decembrie, TVR onorează Oamenii

Reality Showo zi ago

Giulia și Vlad Huidu au câștigat jocul de amuletă și Joker în ediția de ieri America Express Diseară, Irina va acorda imunitatea mare a etapei a șasea

AUDIENȚE TVo zi ago

Clanul a fost aseară în topul preferințelor telespectatorilor! Serialul a fost lider absolut de audiență

Serialeo zi ago

Telespectatorii sunt gata de o nouă porție triplă de râs, marca Las Fierbinți!

Reality Show3 zile ago

Începe etapa a șasea în competiția America Express, cu probe de foc pe Drumul Soarelui Vlad Huidu: ”Simțeam că nu mai pot să respir!”        

AUDIENȚE TV4 zile ago

Aseară, la Vocea României, am aflat concurenții pe care îi vom vedea, vinerea viitoare, în LIVE! Ediția KO-urilor a fost lider absolut de audiență

Reality Show5 zile ago

Marele anunț KANAL D a făcut toți românii fericiți! O lovitură de grație pentru PRO TV! Telespectatorii au felicitat celebrul post: „Sunt convins ca o sa fie un show la cel mai inalt nivel aşa cum doar @kanaldromania reuşeşte de fiecare dată! Abia aştept! ”

Platforma Online TV5 zile ago

Noutățile lunii decembrie pe Disney+

TV Divertisment Show5 zile ago

Începe etapa KO-urilor la Vocea României! Theo Rose: „Mă doare stomacul când vorbesc cu tine”

Emisiuni5 zile ago

Andrew Tate primul interviu televizat după ce a ieșit din închisoare la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Facebook

Advertisement

IN Trending