Connect with us

UTILE

Cu o asigurare CASCO potrivita va veți proteja eficient mașina !

Avatar

Published

on

A avea o asigurare auto, un RCA cum este cunoscut termenul la noi, este un fapt cerut prin lege în cea mai mare parte a țărilor. Dacă sunteți de vină într-un accident de mașină, acoperirea daunelor provocate va necesita polița de asigurare auto, care are rolul de a acoperii daunele provocate, atât din punct de vedere medical dacă este cazul, cât și material, în situația unui accident auto.

Dacă provocați un accident de mașină, puteți fi responsabil pentru costurile asociate acestuia. Acestea pot include onorariile juridice, cheltuielile medicale ale persoanei vătămat, precum și cheltuielile necesare pentru repararea autoturismului șoferului păgubit.

Cel mai important aspect cu privire la deținerea unei asigurări auto, se referă la faptul că, dacă sunteți vinovat, vă va proteja de costul mare cu daunele pe care le-ați provocat altor conducători auto. Astfel, asigurătorul va plăti, iar dumneavoastră veți fi nevoiți că ulterior, să plătiți pentru o poliță de asigurare nouă, ceva mai mult decât în mod normal, deoarece trebuie să existe o modalitate prin care și asigurătorul să își recupereze sumele plătite pentru daunele provocate de dumneavoastră.

Totuși, această poliță de asigurare RCA, nu este valabilă și în cazul în care ați lovit propria mașina de un copac, un gard și așa mai departe. RCA-ul, este strict pentru a fi dat mai departe, de către șoferul vinovat de producerea unui accident, astfel încât să se poată remedia daunele provocate.

Există și polițe de asigurare speciale prin intermediul cărora vă puteți repara propriul autoturism chiar daca ați fost vinovat, iar în acest caz, este vorba despre o asigurare CASCO. De asemenea, este de menționat și faptul că, în cazul poliței de asigurare RCA, în cazul în care aceasta nu este valabilă, conducătorul auto va fi sancționat conform legilor în vigoare, prin reținerea certificatului de înmatriculare, precum și printr-o amendă.

A avea un autoturism proprietate personală, implică o responsabilitate destul de mare din foarte multe puncte de vedere. De asemenea, fiecare șofer își dorește să își poată păstra mașina într-o stare cât mai buna, impecabilă de preferat, însă, incidente mai mult sau mai puțin serioase se pot întâmplă oricând. Tocmai de aceea, în special daca v-ați achiziționat o mașină nou nouță, din reprezentanță, ori o mașină rulată dar care are doar câțiva ani, o poliță de asigurare CASCO, este mai mult decât necesară.

O asigurare CASCO, este o asigurare facultativă, adică nu reprezintă o obligație din punct de vedere legislativ, precum în cazul poliței RCA. Asigurarea CASCO vă ajuta pentru acele momente neplăcute în care v-ați găsi autoturismul avariat în parcare, ori în cazul daunelor provocare de vremea neprielnică precum grindina și așa mai departe. Practic, orice daună se poate remedia prin intermediul unei polițe CASCO, chiar dacă vorbim despre un eveniment provocat din vina dumneavoastră.

De la accidente în trafic și până la daune provocate de grindina, inundații, alunecări de teren, daune provocate de căderea unor obiecte pe autoturism, și chiar și furtul întregii mașini ori a anumitor componente, o asigurare CASCO este mai mult decât utilă, cu atât mai mult dacă în calcul, este vorba despre un autoturism nou nouț, ori care are câțiva ani. Aceste informații pot să difere în funcție de asigurătorul la care doriți să apelați, precum și de tipul poliței CASCO. Tocmai de aceea, înainte de a semna orice contract, este recomandat să citiți cu atenție toate condițiile prezentate în acesta.

În ceea ce privește perioada pe care se poate încheia o astfel de poliță de asigurare CASCO, de regulă perioada maximă este de până la 1 an, precum și în cazul asigurărilor RCA. De asemenea, autoturismele care pot beneficia de asigurare CASCO, de regula, nu trebuie să fie mai vechi de 10 ani, și trebuie să se afle într-o stare generală bună. Astfel de condiții pot să difere în funcție de fiecare asigurator în parte, astfel că, vă trebuie să realizați o cercetare a pieței, astfel încât să puteți lua la final decizia potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care sunteți în căutarea unei soluții excelente pentru o asigurare CASCO și nu numai, sunteți invitați să accesați site-ul celor de la asigurareacasco.ro, unde puteți descoperii cea mai bună soluție pentru autoturismul dumneavoastră.

La cei de la asigurareacasco.ro, puteți opta fie pentru o asigurare CASCO Allianz Tiriac | Asirom și CASCO Omniasig.

Toate detaliile cu privire la polițele de asigurări CASCO precum și la ofertele pe care le aveți puse la dispoziție sunt disponibile pe site, astfel că, sunteți invitați să accesați asigurareacasco.ro, pentru a vă putea bucura de un plus de liniște,  în ceea ce privește autoturismul personal.

Aveți puse la dispoziție pe asigurareacasco.ro, un calculator al asigurări CASCO, unde trebuie introduse atât date despre autoturism, cât și datele dumneavoastră personale, adică informațiile despre beneficiar, fie că discutăm despre o persoană fizică, ori despre o persoană juridică. Practic tot ce trebuie să faceți, este să completați formularul cu datele cerute, să îl trimiteți iar ulterior, veți primi ofertele compatibile cu nevoile pe care le aveți.

În concluzie, daca doriți să vă protejați o investiție care trebuie să fie durabilă, adică autoturismul personal, sfatul nostru este să luați legătură cu asigurătorul dumneavoastră, ori să apelați la cei de la asigurareacasco.ro, în vederea achiziționării unei polițe CASCO. Autoturismul nu este doar un simplu obiect pe care să îl exploatați și atât. O mașină are nevoie de o întreținere corespunzătoare astfel încât să poată circula legal pe drumurile publice, și bineînțeles, să arate și bine din punct de vedere estetic.

Comentarii

comments

Redactor-sef | dorin.huntai@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending