joi, februarie 22, 2024
More
  AcasăEVENTSCULTURAL | Astăzi se deschide Târgul Gaudeamus Carte Şcolară

  CULTURAL | Astăzi se deschide Târgul Gaudeamus Carte Şcolară

  În perioada 19 – 29 septembrie va avea loc cea de a XI-a ediţie a Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară, organizat de Radio România în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

  gaudeamus-2011-razvan-chirita

  În premieră în acest an, târgul se va desfăşura în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Piaţa Universităţii (la statui), spaţiu familiar şi uşor accesibil tuturor bucureştenilor. Programul de vizitare al târgului este zilnic între orele 10.00 şi 20.00; intrarea publicului este liberă.

  Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară 2013 constituie etapa cu numărul 77 în seria de evenimente expoziţionale pe care Radio România le-a iniţiat şi le organizează în cadrul Programului LECTURA şi se derulează sub semnul a două numere „rotunde”: 85 de ani de la prima transmisiune a postului public de radio şi ediţia 20 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS (20 – 24 noiembrie). Eveniment care, prin ofertă şi public ţintă, este orientat cu precădere către acest important segment de piaţă – carte formativă şi materiale auxiliare – târgul este organizat în mod tradiţional la începutul anului şcolar, într-un moment de vârf al cererii de produse şi servicii educaţionale. Oferta ediţiei, prezentată de cei 34 de expozanţi, vine în întâmpinarea unor solicitări dintre cele mai diverse şi cuprinde: cea mai mare parte a manualelor şi auxiliarelor aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru acest an şcolar, reunite într-o singură incintă; o gamă extrem de variată de materiale didactice, pentru toate nivelurile, utile atât studiului individual cât şi pentru dotarea laboratoarelor şi cabinetelor de specialitate pentru toate disciplinele; numeroase titluri din literatura română şi universală cuprinse în bibliografia şcolară; enciclopedii, dicţionare, ghiduri şi îndrumare didactice; lecţii interactive pe suport multimedia, software educaţional; ultimele noutăţi editoriale, în vogă printre tinerii cititori, în măsură să-i atragă şi pe cei deocamdată mai puţin pasionaţi de lectură; jocuri şi cărţi pentru preşcolari.

  Proiecte conexe derulate de Radio România în cadrul Programului LECTURA: etapa locală (Bucureşti şi judeţul Ilfov) a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, ediţia XI-a, adresat liceenilor, care va avea loc în incinta târgului sâmbătă, 28 septembrie, la ora 11.00; Campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” prin intermediul căreia un fond de carte semnificativ, ca număr de volume şi valoare, este colectat de la expozanţi şi vizitatori şi este donat în beneficiul bibliotecilor publice şi şcolare din mediul rural, subfinanţate la capitolul achiziţii de carte. De la începutul anului 2010, peste 70.000 de volume donate de către participanţii şi vizitatorii Târgurilor GAUDEAMUS au ajuns prin intermediul acestui proiect în bibliotecile din întreaga ţară. Fondul de carte colectat pe parcursul Târgului GAUDEAMUS Carte Şcolară are în acest an ca destinaţie comuna Costache Negri, din judeţul Galaţi, ale cărei biblioteci publice – comunală şi şcolară – au fost distruse de inundaţiile din ultimele săptămâni.

  Mihai Știrbu

  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

  Mihai Știrbu
  Mihai Știrbuhttps://www.radardemedia.ro
  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente