Connect with us

UTILE

Cum ai grijă de mașina ta? Rulmenții, bateria și plăcuțele de frână, printre produsele ce necesită mai multă atenție

Published

on

rulmenti auto

Într-o lume modernă în care se pune din ce în ce mai mult accentul pe eficiență, nu este de mirare faptul că numărul mașinilor se află într-o creștere vertiginoasă, pentru că reprezintă o soluție de mobilitate de bază pretutindeni în lume. Mașinile, ca multe alte investiții importante sunt în general unele realizate pe termen mediu sau lung, astfel că buna întreținere joacă un rol deosebit de important în ceea ce privește durata de viață a diferite obiecte, unde includem și mașinile. Probabil că nu mai vine ca o noutate pentru absolut nimeni faptul că mașinile sunt alcătuite din componente cu o durată de viață limitată, durată ce depinde atât de modul în care sunt întreținute, cât și de conduita șoferului.

Întreținerea corespunzătoare a unei mașini ar trebui privită ca un întreg proces, având în vedere că simpla spălare la interior și la exterior sau înlocuirea unor componente uzate nu sunt suficiente pentru a putea vorbi despre întrețineri corespunzătoare. Astfel, am pregătit pentru tine câteva lucruri pe care le poți face și care te vor ajuta să îți îngrijești mașina în mod corect. Iată despre ce este vorba!

Înlocuiește întotdeauna la timp piesele uzate

Probabil că nu sunt tocmai rare situațiile în care circulăm conștient cu mașina care scoate diferite zgomote sau care are anumite defecțiuni minore, atâta timp cât se mișcă din loc. Fără a ne da seama, nu facem altceva decât să contribuim la apariția unor defecțiuni majore, mai complicat si mai costisitor de soluționat. Astăzi este mai simplu ca oricând să găsești rulmenții potriviți, plăcuțele de frâne adecvate, piese excepționale pentru Freelander sau orice alt model de mașină, pentru că totul se află la un click distanță. Evită să circuli cu mașina dacă auzi zgomote ciudate sau dacă știi de anumite defecțiuni. Anvelopele, bateria și plăcuțele de frână, toate necesita o atenție mai sporită, în special odată cu trecerea sezoanelor, când schimbările de temperatura pot se pot dovedi a fi destul de problematice.

Piese pentru Freelander – landatelier.ro

Adaptează-ți stilul de condus

Un alt motiv pentru care diferite componente ale mașinii cedează înainte de vreme se datorează și unei conduite nepotrivite în trafic. Spre exemplu, un stil de condus agresiv vine adesea la pachet cu uzură intensă în zona plăcuțelor și discurilor de frână și nu numai. Din acest motiv, este recomandat să adopți un stil de condus preventiv, acesta fiind benefic atât duratei de viață a componentelor mașinii, cât și pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. Așadar, îndreptarea atenției înspre prevenție, reprezintă o decizie cu multiple beneficii.

Igienizează în mod constant mașina atât la interior cât și la exterior

Întreținerea corespunzătoare a unei mașini presupune totodată și un proces de igienizare corect și realizat în mod regulat. Nu mai reprezintă vreun secret faptul că murdăria are capacități distructive dacă este neglijată. Din acest motiv, este recomandat să o îndepărtezi ori de cate ori o zărești, pentru că cu cât vei amâna mai mult acest lucru, cu atât va fi mai greu de curățat. Este important ca acest lucru să se întâmple atât la interior cât și la exterior.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending