Cum ai grijă de telefonul tău în sezonul rece? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Cum ai grijă de telefonul tău în sezonul rece?

Published

on

Odată cu instalarea frigului, nu doar noi avem de suferit din cauza temperaturilor scăzute. Telefonul personal începe să se comporte ciudat, bateria nu mai ține așa mult și uneori chiar se închide din senin.

Indiferent de marca telefonului deținut, vremea rece îl va afecta și pot apărea probleme legate de performanța acestuia. Telefoanele au devenit indispensabile, fiind prezente peste tot unde mergem, iar atunci când acestea nu funcționează corespunzător, începem să ne panicăm și să căutăm soluții pentru remedierea posibilelor probleme apărute. 

Efectele pe care le are frigul asupra telefonului

Când temperaturile sunt scăzute, pot apărea probleme în buna funcționare a telefonului: scăderea duratei de viață a bateriei, diverse erori interne, probleme în utilizarea ecranului tactil sau închiderea din senin a telefonului. 

Utilizarea telefonului în perioadele cu temperaturi scăzute, conduce la descărcarea mai rapidă a bateriei. În perioada rece, bateria generează mai puțin curent, urmând ca în final telefonul să se închidă.  

În condițiile unei temperaturi scăzute, telefonul poate prezenta diverse erori de soft. Printre acestea cel mai des întâlnite sunt cele legate de citirea cartelei SIM sau dificultăți în funcționarea ecranului tactil. De asemenea, pot apărea pe ecran diverse pete estompate sau chiar aburirea interioară.

Tot un efect cauzat de temperaturile scăzute, este închiderea din senin a telefonului, însă odată ce telefonul va fi dus într-un mediu cald, acesta își va reveni și va începe să funcționeze corespunzător. 

Beneficiile pe care le aduce husa de telefon în sezonul rece

În sezonul rece, ne schimbăm garderoba de vară, trecând la paltoane, geci, bocanci, fulare și mănuși, menite a ne menține corpul călduros. În ceea ce privește telefonul, paltonul îl reprezintă o husă de telefon potrivită. Folosirea unei huse de telefon în perioada rece este un lucru benefic pentru păstrarea acestuia în siguranță. 

Folosește o husă de telefon care să protejeze complet telefonul, precum cele care imbraca complet marginile acestuia, perfecte pentru zilele cu ploaie sau zăpadă, huse flip cover pentru o protecție superioară sau cele de tip pouch. Husele de tip pouch sunt ideale nu doar pentru protejarea telefonului de zgârieturi, ci și pentru menținerea acestuia într-un mediu ideal în genți sau rucsacuri, cu o temperatură optimă. 

O husă termică pentru telefon poate fi alegerea ideală atunci când petreci mult timp în aer liber și vrei ca telefonul tău să se bucure de o protecție termică potrivită. 

Advertisement

Sfaturi despre cum să-ți protejezi telefonul

În sezonul rece, pentru a preîntâmpina problemele legate de funcționarea necorespunzătoare a telefonului, este recomandat ca acesta să fie ținut cât mai aproape de corp, în orice buzunar al hainei, deoarece căldura corpului va menține o temperatură constantă în buzunar, evitând răcirea acestuia. 

Dacă este păstrat în geantă sau rucsac, este ideal ca telefonul să fie imbracat într-o husă de telefon. Astfel bateria nu se va consuma rapid, iar telefonul va funcționa corespunzător, fără erori de soft. 

Pe timp de iarnă, dezactivarea anumitor funcții ce consumă bateria chiar și atunci când nu sunt folosite, va ajuta la menținerea unei baterii încărcate mai mult timp. Dezactivarea GPS-ului, închiderea aplicațiilor neutilizate, selectarea modului de consum redus, pot fi de mare ajutor pentru economisirea bateriei în sezonul rece. 

Folosirea unor căști, fie ele clasice cu fir, fie wireless, este recomandată în perioada rece, deoarece în acest fel vei putea răspunde la telefon fără să fie nevoie să îl scoți din geantă sau buzunar. 

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending