Connect with us

Life Style

Cum alegi epilarea potrivită pentru tipul tău de piele

Published

on

Sursa foto: Shutterstock.com
Reclame

Părul de prisos trebuie eliminat, dar poți face asta în mai multe moduri. Alegerea soluției ideale pentru tine depinde în mod esențial de nuanța pielii și culoarea părului, pentru că ceea ce funcționează și este potrivit pentru un anumit tip de piele poate fi nerecomandat altora. Un alt aspect important de care depinde alegerea soluției potrivite este rapiditatea regenerării părului. Unele metode îndepărtează părul doar pentru câteva zile, iar altele, pentru câteva săptămâni sau chiar și luni de zile.

Epilare de lungă durată

Dacă procedurile de îndepărtare a părului se asociază și cu un efect de distrugere a foliculilor piloși, procedura va avea un dublu avantaj. Pe de-o parte, părul nedorit va fi îndepărtat, pe de alta, rădăcina firelor de păr va fi distrusă, iar în acest caz, firul de păr dispare pentru o perioada îndelungată. 

Această procedură se poate face la un salon de cosmetică, dar costurile pot fi destul de ridicate. Există și aparate pe care le poți folosi acasă și care reduc treptat densitatea și numărul firelor de păr care se regenerează, astfel că vei aloca din ce în ce mai puțin timp acestei rutine de îngrijire corporală. 

Pentru a avea astfel de rezultate este necesar să utilizezi un aparat de epilat cu lumina intens pulsată (IPL). Utilizarea epilatorului IPL permite îndepărtarea uşoară a părului de pe întregul corp, astfel că vei avea o piele epilată ca la salon, dar în confortul casei tale. Aparatele de acest gen sunt asociate cu aplicații inteligente care îţi asigură sprijin continuu şi asistenţă pentru un tratament personalizat cu eficiență ridicată. 

Aparatele de epilare definitivă cu IPL generează un fascicul luminos care ajunge la nivelul foliculului și inhibă creșterea firului de păr. Tehnologia este sigură pentru piele și funcționează perfect pentru părul brun și negru și o piele cu nuanțe care variază de la foarte deschisă la cafeniu închis.

Pentru firele de păr albe, grizonate, blond deschis sau roşcat, sistemul nu este potrivit. Componentele inteligente ale aparatului sunt capabile însă să detecteze nuanța pielii și să adapteze intenstatea luminoasă pentru fiecare zonă a corpului în parte. 

Epilare de durată medie

Dacă epilarea definitivă cu IPL este cea care poate oferi o soluție fără durere și fără să afecteze pielea, aceasta este condiționată de nuanța firelor de păr și de tipul de pigment cutanat. Variantele unde se folosește ceară nu depind de aceste aspecte, dar pentru rezultate bune trebuie să se țină cont de nevoile diferitelor tipuri de piele, de la pielea uscată, până la cea sensibilă. 

Toată lumea se naște cu o piele unică, care are nevoi specifice. Epilarea cu ceară nu distruge foliculii piloși, dar oferă o perioadă relativ lungă de piele netedă. Pentru a reduce durerea, este importantă alegerea unei variante potrivite de ceară. Există soluții diverse, ceara fiind combintă cu grăsimi, talc, Aloe Vera, cărbune sau anestezice ușoare, pentru a face procedura mai ușoară.

Epilarea de scurtă durată

Aparent, utilizarea unui aparat de ras pare cea mai simplă metodă de epilare, însă acesta are o serie de inconveniente. Rezultatul este de foarte scurtă durată, iar riscul tăieturilor superficiale, dar dureroase, nu poate fi exclus.

În plus, lama are un efect de exfoliere care, transformat în rutină, poate duce la iritații. Unul dintre cele mai neplăcute efecte ale acestei metode este creșterea firelor de păr sub piele și infectarea foliculilor piloși. Foliculita este extrem de neplăcută, inestetică și are nevoie de un tratament specific pentru a se vindeca. 

Mai trebuie spus că lama nu este recomandată pentru a fi utilizată în zona bikinilor și nici în zona axilară, ca urmare a faptului că poate produce iritații severe.

Cum identifici tipul de piele

Dacă folosești un epilator IPL inteligent, culoarea pielii și a firelor de păr este ușor de identificat. Acesta va ști să „citească” nuanța pielii și să adapteze programul de epilare în funcție de zona corpului. Însă, tipul de piele este mai dificil de stabilit, mai ales că există mai mulți factori interni și externi care-l definesc.

Factorii interni sunt dictați de genetică și nu pot fi modificați, dar factorii externi pot modifica temporar caracteristicile pielii, ameliorându-le sau agravându-le. Printre factorii interni care influențează pielea se numără capacitatea de a reține apă, elasticitatea, conținutul de lipide și nivelul de sensibilitate, iar cei externi fiind produsele cosmetice și de igienă folosite, dar și eventualele probleme cutanate provocate de alergeni sau tratamentele cosmetice inadecvate.

Chiar dacă există mai multe metode de îndepărtare a părului nedorit, femeile au preferințe foarte clare și dovedesc consecvență. Atunci când aleg o variantă, cel mai mult contează eficiența, ușurința procedurii și comoditatea. 

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
ADVERTORIALE3 zile ago

NOU Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau!

EVENTS2 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Program TV4 săptămâni ago

Programul Pro TV pentru saptamana 27 mai – 02 iunie 2024

Reality Show3 săptămâni ago

El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul de 100.000 de euro potrivit cotelor caselor de pariuri din România

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

24 de concurenți s-au calificat în semifinalele Românii au talent. Ultima ediție a preselecțiilor a fost lider absolut de audiență!

TikTok3 săptămâni ago

Răzvan, profesorul fenomen care a adus geografia pe Tik-Tok

Digital4 săptămâni ago

Luna aceasta, vezi pe VOYO finalele UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, serialele Montecristo, The Fall si filmul Babardeala cu bucluc

Reality Show4 săptămâni ago

Concurenții sunt pregătiți să dea totul în lupta pentru colanul de Imunitate, la Survivor All Stars: ”Suntem aici să câștigăm și ne înfrățim să ducem greul”

Podcast4 săptămâni ago

Fosta vedetă Pro TV, Andreea Liptak spune adevărul despre Andreea Esca | Altceva cu Adrian Artene

TV Divertisment Show4 săptămâni ago

Cel mai urmărit show de divertisment din România, Românii au talent, prima semifinală, diseară, la PRO TV

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending