Connect with us

UTILE

Cum alegi motocoasa potrivită pentru gradina

Published

on

Cum alegi motocoasa potrivită pentru gradina

Cu toții visăm la o curte îngrijită, o grădina cu gazon perfect, cu miros de iarbă proaspăt tunsă, cu flori și pomi fructiferi, asemenea unui colț de Paradis. Pentru a te bucură de o astfel de imagine zilnic trebuie să investești timp, grijă și puțin efort. Dacă alegi uneltele potrivite pentru grădina ta nu vei avea nevoie să muncești până la epuizare de dimineață până seară în ea.

Astfel, pentru a veni în ajutorul tău astăzi îți vom spune cu să alegi motovoasa potrivită nevoilor tale și la ce trebuie să fii atent atunci când o cumperi.

Înainte să iei o decizie asupra tipului de motocoasa pe care vrei să-l achiziționezi, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, printre care și mărimea grădinii tale. Cu cât suprafața acesteia este mai mare, cu atât trebuie să fii mai atent la caracteristicile motocoasei.

  • Motocoasa potrivită pentru o grădina mică – o grădina mică are suprafață cuprinsă între 50 și 80 de mp. Pentru ea ai nevoie de o motocoasa mică, care se manevrează ușor, cu un motor nu foarte puternic ( între 600 și 1000W).
  • Motocoasa potrivită pentru o grădina medie – suprafața medie a unei grădini este cuprinsă între 80 și 200 mp. Aici trebuie să alegi o motocoasa mai puternică, cu capul de tăiere din metal, indiferent că e cu lame sau cuțit. De asemenea, pentru o astfel de suprafața sunt recomandate motocoasele pe benzină, cu un motor de minim 1400W.
  • Motocosa potrivită pentru o grădina mare – o grădina mare înseamnă că are suprafață de minim 200 mp. Aici poți alege un model de top de la
  • brandul Stihl
  • sau o mașină de tuns iarbă.

Motocoasa potrivită în funcție de puterea motorului

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ții cont este puterea motorului. În functie de acest aspect, motocoasele sunt clasificate în:

  • Motocoase hobby – sunt ideale pentru folosirea ocazională pentru că au motoare mici, electrice sau în doi timp și sunt foarte utile pentru grădinile de mici dimensiuni.
  • Motocoase semiprofesionale – sunt potrivite pentru grădinile care au suprafață cuprinsă între 100 și 500 mp. De regulă, acestea au o putere de peste 700 W, iar în cazul motocoaselor pe benzină, acestea ar trebui să aibă 2-3 CP.
  • Motocoase profesionale – sunt indicate pentru grădinile cu dimensiuni mari, de peste 600 mp. Aici cele mai renumite sunt motocositoare stihl

Ținte cont că pe lângă motocositoare, pentru a avea o grădina frumoasă ai nevoie și de alte echipamemnte utile precu scarificatoarele, aeratoare, cultivatoarele și trimmerele pentru gard viu.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending