Cum are loc procesul de vindecare după operația de implant dentar? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Cum are loc procesul de vindecare după operația de implant dentar?

Published

on

Implantul dentar este una dintre cele mai populare metode de restabilire a funcționalității dinților pierduți. În locul rădăcinii native, în țesutul osos, se inserează un implant dentar, care va servi drept suport pentru coroana dentară.

Vindecarea după intervenția de implant dentar, ca după orice altă intervenție chirurgicală, durează ceva timp. Perioada de reabilitare depinde de diverși factori: vârsta, caracteristicile corpului, profesionalismul medicului, prezența bolilor cronice, respectarea recomandărilor medicului.

 

Care este timpul de vindecare după operație?

Operația de implant dentar nu este dificilă, iar procesul în sine, datorită anestezicelor de înaltă calitate și tehnicilor moderne, este rapid și nedureros. Un implant este un șurub de titan care se înșurubează direct în os. Pentru aceasta, țesuturile moi sunt decolate, iar la sfârșitul procedurii gingia este suturată la loc. În următoarea perioadă, care nu durează mai mult de 2-3 zile, pacientul simte o ușoară durere și disconfort. Poate dura de la trei până la șase luni pentru ca implantul să fuzioneze complet cu osul. De asemenea, este important de luat în considerare faptul că timpul de regenerare a țesuturilor va fi diferită pentru fiecare persoană.

Vindecarea după operație depinde de respectarea de către pacient a tuturor recomandărilor medicului stomatolog.

În primele două săptămâni după operație, trebuie să:

  • Renunță la fumat, la băuturi alcoolice, la alimente solide. Mănâncă alimente tocate și semi-lichide.
  • Minimizează activitatea fizică.
  • Evită alimentele și băuturile foarte calde și reci.
  • Nu mesteca pe partea cu intervenția.
  • Nu atinge zona operată cu mâinile, limba și diverse obiecte.

Igiena orală trebuie respectată cu atenție, apoi vindecarea rănilor va avea loc rapid și cu un disconfort minim. Pentru a reduce durerea, medicul poate recomanda administrarea de analgezice, care sunt prescrise individual.

 

Advertisement

Cum să ai grijă de cavitatea bucală după o intervenție chirurgicală?

În primele zile, gingiile sunt rănite, sunt posibile umflătură și roșeață, temperatura poate crește ușor – aceasta este o reacție normală. Pentru a calma durerea, medicul îți va prescrie analgezice. Nu este recomandată automedicația, deoarece astfel poți afecta vindecarea rănilor.

Mâncărimea poate fi simțită timp de 1-2 săptămâni. După două săptămâni, pacientul nu ar trebui să simtă niciun disconfort. Clătirea gurii cu soluție salină pot ajuta la ameliorarea durerii. Pentru a face acest lucru, trebuie să ții soluția pe partea în care a fost instalat implantul.

 

Când trebuie îndepărtate suturile după intervenție?

Ziua îndepărtării suturilor este stabilită de implantolog individual pentru fiecare caz în parte. De regulă, acest lucru are loc după 10-14 zile de la operație. Nu se folosesc anestezice în timpul procedurii. Medicul taie cu atenție firele, apoi cu o pensă le îndepărtează. Pacientul simte doar un ușor disconfort, fără senzații dureroase. Dacă s-au folosit fire rezorbabile, atunci nu este necesară îndepărtarea lor.

Îngrijește cu atenție zona operată pentru a preveni dezvoltarea complicațiilor: folosește o periuță de dinți cu peri moi, tratează zona operată cu agenți antiseptici, exclude din dietă alimentele solide și încearcă să mesteci pe partea sănătoasă.

Intervenția de implant dentar, vindecarea și perioada de reabilitare sunt aproape nedureroase dacă pacientul nu neglijează recomandările medicului stomatolog și respectă cu atenție igiena bucală.

Advertisement

Clinica omniadental.ro este dotată cu cele mai bune echipamente și materiale, astfel încât operația și procesul de recuperare să fie rapid și nedureros.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending