vineri, martie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăUTILECum atragi angajați de top pentru business-ul tău. 3 soluții eficiente

    Cum atragi angajați de top pentru business-ul tău. 3 soluții eficiente

    Un business care să aibă succes pe termen lung are nevoie de o echipă de angajați de top, care să ofere un randament superior și constant. Cele 3 soluții eficiente, pe care trebuie să le ai în vedere, ar fi următoarele:

    1. Oferă-le beneficii extrasalariale atractive 

    Angajații cu experiență sau siguri pe cunoștințele și abilitățile lor caută business-uri care să le asigure nu numai un venit lunar substanțial, ci și un pachet ofertant de beneficii. Este cert faptul că vremurile în care salariul era cel mai important criteriu au trecut, iar în prezent, beneficiile îl pot face pe candidat să accepte sau nu jobul pe care îl propui. 

    Printre beneficiile pe care angajații de top le caută se numără abonamentele medicale private all-inclusive, care să asigure și cel puțin un membru al familiei, abonamentele wellness sau de fitness, zilele libere suplimentare, bonusurile și primele în funcție de vechime sau de atingerea obiectivelor, respectiv accesul la dezvoltare personală și profesională prin cursuri, evenimente și cărți. 

    Totuși, dincolo de aceste beneficii, flexibilitatea programului este din ce în ce mai căutată și pe piața muncii din România, mai ales în industriile creative, unde acest lucru este posibil. Prin urmare, dorința de a lucra de acasă măcar 1-2 zile pe săptămână, adică un program flexibil, care să-i ajute pe angajați să atingă echilibrul dintre viața personală și cea profesională, este un aspect esențial de luat în considerare, în procesul de angajare.

    2. Creează un spațiu de lucru productiv și creativ 

    Spațiul de lucru este vital în confortul, starea de bine și productivitatea fiecărui angajat din compania ta. Trebuie să fie, așadar, un loc în care acesta să se simtă bine, să vină la muncă de plăcere și să-și poată desfășura activitățile profesionale în cât mai puțin stres. Totodată, trebuie să-i asiguri momente de deconectare de la task-urile zilnice. 

    Poți lua în considerare aspecte precum pătrunderea luminii naturale, intimitatea fiecărui angajat în perimetrul biroului personal, plantele și alte elemente decorative. Toate acestea contribuie la stimularea creativității. De asemenea, ia în calcul amenajarea unei săli de relaxare, unde angajații se pot odihni, citi, juca sau socializa. 

    Birourile viitorului oferă mai mult decât un simplu loc în care să lucrezi. Ele propun un nou stil de a lucra și de a trăi. De exemplu, oferă spații pentru relaxare în aer liber sau săli de conferințe creative, în care se pot desfășura diverse cursuri și workshop-uri benefice în procesele de networking și dezvoltare personală sau profesională. 

    Nu în ultimul rând, pune accent pe sănătatea clădirii unde vă desfășurați activitatea. IMMUNE Building Standard™, conceptul dezvoltat de antreprenorul Liviu Tudor propune un set de măsuri menite să asigure un mediu de lucru sănătos, unde angajații se pot dezvolta și pot interacționa în siguranță.

    Așadar, ține cont de creativitatea spațiului și de oportunitățile oferite de acesta, pentru a te asigura de productivitatea și de coeziunea echipei tale. 

    3. Dezvoltă o cultură organizațională puternică

    Cultura organizațională este fundamentală în viața business-ului pe care îl conduci. Cum nu se poate măsura cu instrumente specifice, provocarea de a reuși să o dezvolți puternic este și mai mare. Ea se naște odată cu business-ul, iar dezvoltarea ei se realizează în timp. 

    Sistemul de valori și principii pornește, în primul rând, de la tine și, mai apoi, se transmite tuturor angajaților. În fond, cultura organizațională înseamnă un climat specific, cu o serie de caracteristici unice, pe care clienții, candidații și publicul general le recunosc și le apreciază. Nu este o misiune deloc ușoară, dar, odată ce ai viziunea și strategia afacerii tale, alături de oamenii potriviți, lucrurile ar trebui să evolueze într-o cultură organizațională solidă. 

    Angajații de top vin, așadar, cu o listă de cerințe și au așteptări de la tot ce înseamnă organizarea și mersul lucrurilor în compania ta. Este un cumul de strategii și costuri pe care trebuie să le accepți, dacă vrei să ajungi pe culmile succesului. 

    Radar Editor

    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente