Connect with us

Business

Cum, cand si cine face actiunea de deratizare

Published

on

Igiena este esențial a fi menținută în unitățile de alimentație publică, precum supermarketurile, restaurantele sau carmangeriile. Pentru a nu avea probleme cu autoritățile sanitar-veterinare, trebuie ca aceste unități sus-amintite sa apeleze periodic la servicii deratizare restaurante

Dacă nu se fac astfel de operațiuni și toată activitatea este lăsata în voia sortii, operatorii economici riscă să își piardă chiar autorizația de funcționare, atunci când se constată că nu sunt indeplinite condițiile de igienă pentru buna functionare a locatiei respective. Se pune astfel in pericol chiar existenta afacerii pe mai departe.

In cazul in care nu sunteti familiarizati cu termenul “deratizare”, trebuie sa stiti ca aceasta este o operatiune de eliminare a rozatoarelor, precum soareci, sobolani si alti daunatori care sunt purtatori de boli si infectii. Pe langa toate acestea, rozatoarele pot provoca imense pagube materiale, mai ales in depozitele unde se stocheaza aparatura electronica, din cauza ca acestea pot roade componentele acestora.

Totodata, rozatoarele pot fi un real pericol si pentru autoturisme, fiind mai mult decat important ca cei care detin service-uri auto sa nu treaca peste etapa deratizarii in niciun an.

Cel mai indicat este sa facem deratizarea in mod profilactic, preventiv, si nu atunci cand avem probleme mari cu rozatoarele, atunci cand trebuie sa aplicam o deratizare de combatere. Ca in orice sector, este mai bine sa previi decat sa tratezi, pentru ca, intotdeauna, tratamentul va fi mai costisitor decat actiunea preventiva.

Vorbind despre actiunea preventiva, trebuie sa stim ca aceasta se realizeaza eliminand toate sursele de hrana pentru rozatoare. Trebuie astfel sa avem un plan bine definit de actiune.

Urmand acest plan, astupam toate crapaturile si gaurile prin care acestea se pot strecura, limitand astfel si locurile unde  rozatoarele se pot adaposti. Atunci cand avem de-a face cu deratizare de combatere, este bine de stiut ca aceasta este obligatorie pentru toate persoanele juridice, dar este accesibila si persoanelor fizice.

Cel mai important este sa retineti acest lucru: deratizarea se face numai de catre persoane autorizate, cele care au voie sa manipuleze solutiile si otravurile care se folosesc in cadrul acestui proces. Persoanele neautorizate este bine sa evite manipularea unor astfel de substante si sa se expuna inutil la risc.

Daca sunteti persoana fizica, trebuie sa fiti foarte atent pe cine alegeti sa faca deratizarea spatiilor dumneavoastra. Nu apelati decat la personal autorizat, personal care stie ce are de facut si care are in fisa postului respectarea tuturor normelor de siguranta.

Ca informatii generale, trebuie stiut ca deratizarea se poate realiza atat prin metode mecanice, aici incluzand capcanele, sau chimic, cum ar fi solutiile si tratamentele toxice.

Advertisement

Daca ar fi sa alegem intre a efectua deratizarea cu ajutorul unei metode mecanice si a o executa cu ajutorul unei metode chimice, specialistii recomanda sa fie folosita metoda de deratizare chimica. Aceasta este mai eficienta decat metoda mecanica, avand o raza de actiune mai mare, actionand lent, dar sigur. In acest mod, este afectata toata populatia de daunatori din spatiul in cauza.

Ca o concluzie, deratizarea este bine a fi efectuata preventiv, cu ajutorul unei metode chimice in cazul unei actiuni de combatere, de catre personal autorizat.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending