Connect with us

A-Z NEWS

Cum este considerat implantul dentar? Moft sau necesitate? Sfaturi utile si practice!

Published

on

Indiferent de varsta, dantura trebuie sa arate impecabil, dar, pentru aceasta, ea trebuie intretinuta. Controlul periodic la dentist, o data la sase luni, si igiena riguroasa a cavitatii bucale sunt esentiale. In ajutorul acestora vin numeroase tehnici, printre care si cea a implantului dentar.

Din ce in ce mai folosit si recomandat de medicii stomatologi, implantul este o piesa metalica, mai exact un surub care se plaseaza in osul maxilar sau mandibular. De obicei, implantele sunt confectionate din titan. Acesta este un metal foarte bine tolerat de organism, este usor si accesibil pacientilor. Scopul implantului dentar este de a inlocui radacina lipsa a unui dinte.

Implanturile dentare au diferite marimi si forme, cum ar fi: implantul ac, implantul lama, implantul cilindric, implantul superiostar, implantul surub etc. La ora actuala, cel mai folosit implant este tip surub. Este foarte important este ca, inainte sa apelati la tehnica implantului, sa fiti siguri ca nu suferiti de boli cronice. De aceea, este bine sa va faceti investigatiile medicale necesare. Pacientii care apeleaza la tahnica implantului dentar nu trebuie sa sufere de diabet, hepatita, SIDA, epilespie, hemofilie, boli cardiovasculare, osteoporoza, reumatism articular acut.

Daca aveti de gand sa va faceti un implant dentar, e bine sa stiti ca durata de viata a acestuia este de la 5 pana la 12 ani, mai rezistent decat orice alta lucrare protetica. De asemenea, un implant nu sacrifica dintii vecini zonei edentate, ca in cazul unei microproteze fixe. Totodata, implantul reface estetica si mimica pacientului, il ajuta in vorbire, la mancat si da senzatia de naturalete. In ceea ce priveste dezavantajele, pe primul loc se situeaza costurile ridicate. Un implant dentar uzual costa intre 400 si 1 500 de euro, ceea ce ii face pe doritori sa se gandeasca de doua ori.

Oricat de deschisi ar fi pacientii la beneficiile aduse de implantologie, sunt si persoane la care apar complicatii, organismul respingand implantul. Aceasta reactie de respingere este de aproximativ 1 la 1000. In cazul in care sunteti fumator, este recomandat sa scapati de acest viciu, deoarece fumatul ingreuneaza cicatrizarea si afecteaza evolutia implantului pe termen lung. 

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending