Cum este WordPress în comparație cu alte sisteme de administrare a conținutului online? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Business

Cum este WordPress în comparație cu alte sisteme de administrare a conținutului online?

Published

on

Aproximativ 40% din website-urile existente pe internet la ora actuală sunt website-uri dezvoltate în WordPress. WordPress este fără doar și poate unul din cele mai populare sisteme de administrare a conținutului online și o unealtă puternică atât pentru pasionații de web design sau programare, cât și pentru amatorii la început de drum.

În WordPress, chiar și ca începător, este simplu să-ți construiești un website de cea mai bună calitate. Iar dacă întâmpini probleme la nivel de viteză sau securitate și nu știi cum să procedezi, poți apela cu încredere la servicii de mentenanță WordPress ca cele oferite de Simplenet. 

Având în vedere toate aceste lucruri, este ușor de înțeles cum de a reușit WordPress să câștige inimile atâtor proprietari de website-uri. Dar ca să-i înțelegem adevărata valoare, trebuie să ne gândim că nu a fost și nu este singurul sistem de administrare a conținutului conceput de când există internetul și să vedem cu cine a concurat și încă concurează.

1.   Adobe Dreamweaver

Adobe Dreamweaver a fost creat original de Macromedia și este un program special creat pentru a dezvolta pagini web în HTML. Pentru începători, el are un editor numit WYSIWYG, iar profesioniștii pot folosi direct Code View ca să acceseze și să editeze codul. 

Adobe Dreamweaver încă este disponibil și în ziua de azi, cu toate că este un program cu istorie. Dar ca popularitate, a fost în trecut de mult de variantele mai convenabile și mai accesibile.

2.   Yahoo! GeoCities

GeoCities era un serviciu de găzduire web care îți permitea să construiești și website-uri, pe care apoi livra reclame. GeoCities nu a fost de la început gândit ca un sistem profesional de administrare a conținutului online. Dar pentru bloguri și website-uri simple, se bucura de suficientă popularitate încât să merite o mențiune în această listă. 

Yahoo a cumpărat GeoCities și mai târziu, în anul 2009, l-a scos din funcțiune.

3.   Microsoft FronPage

Microsoft FrontPage a fost lansat în anul 1995 și era încă un program care permitea celor neinițiați în programare să dezvolte pagini web prin intermediul editorului HTML WYSIWYG. Dar la fel ca GeoCities, nu a avut o viață prea lungă și după ce l-a înlocuit cu tot felul de alte unelte, Microsoft l-a scos din funcțiune.

Advertisement

4.   PHP-Nuke

Chiar dacă poate nu ai auzit de el până acum, PHP-Nuke a fost un sistem de administrare a conținutului online destul de puternic și chiar popular la vremea lui. Așa cum probabil ți-ai dat seama și după numele său, spre deosebire de Adobe Dreamweaver sau Microsoft FrontPage care foloseau HTML, PHP-Nuke se baza pe limbajul PHP, așa cum spune și numele său. Prin intermediul său, utilizatorii acestui sistem puteau posta pe internet articole și comentarii și să creeze un fel de forum. Dar, ca toate celelalte sisteme prezentate până acum, și acesta a fost depășit de concurență și acum, când există WordPress cu tot ce are el de oferit, nu mai merită de luat în calcul.

5.   Wix

Wix face furori pe internet încă din anul 2006 și când vine vorba de minimalism este pur și simplu imbatabil. Dar în comparație cu WordPress, costă destul de mult și pentru fiecare serviciu în plus pe care ți-l dorești și pe care l-ai putea lua gratutit de la WordPress, mai trebuie să scoți niște bani din buzunar.

6.   Joomla

Joomla este un sistem de administrare a conținutului online premiat pentru accesibilitatea și versatilitatea sa. La ora actuală, există milioane de website-uri pe internet dezvoltate în Joomla, precum și câteva rețele intranet precum: Nintendo, Nordic, Harvard sau Linux.

Când vine vorba de funcționalitate și versatilitate, este destul de greu să alegi între Joomla și WordPress întrucât ambele sunt simplu de folosit, dar și gratuite. Însă, pentru începători și cei care își doresc un website profesional fără a învăța programare, WordPress rămâne totuși alegerea mai bună deoarece este chiar și mai intuitiv decât Joomla.

7.   Drupal

Doar puțin peste un milion de website-uri sunt dezvoltate în Drupal. Dar chiar și așa, Drupal este al treilea cel mai popular sistem de administrare a conținutului online și pe locul unu în ceea ce privește puterea. Dar pentru un începător, nu este deloc o platformă prietenoasă, motiv pentru care nici nu reușește să adune la fel de mulți fani ca WordPress.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending