vineri, martie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăTehnologieCum faci diferența dintre un oțel inoxidabil de calitate și unul inferior?

    Cum faci diferența dintre un oțel inoxidabil de calitate și unul inferior?

    Din viața noastră nu lipsesc obiectele confecționate din diferite materiale sau aliaje. Intrăm în contact cu ele voluntar și chiar involuntar. Însă atunci când vine vorba de produse pe care le vom folosi doar noi, lucrurile se schimbă puțin.

    Românii s-au obișnuit să aleagă calitatea înaintea prețului și a aspectului – lucru deloc greșit. Aici intervine o problemă – nu toate produsele care se doresc a fi achiziționate pot garanta calitatea doar prin caracteristicile indicate pe ambalaj. Oțelul inoxidabil intră în această categorie. De multe ori, calitatea lui se poate aprecia abia după o lungă utilizare.

    Ce este mai exact oțelul inoxidabil

    Oțelul este unul dintre cele mai importante și rezistente aliaje ale fierului, componente principale fiind carbonul și cromul în proporție de minimum 11%. Duritatea, elasticitatea, rezistența la acizi și coroziune se pot măsura în funcție de celelalte componente ale aliajului – titaniu, fosfor, nichel, siliciu, sulf, cobalt și așa mai departe.

    În prezent se cunosc peste 200 de tipuri de oțeluri inoxidabile. Domeniile în care acest aliaj este folosit sunt diverse și cuprind industrii precum cea alimentara, chimică, medicală, navală, auto etc.

    Cum testezi oțelul inoxidabil?

    Povestea oțelului inoxidabil magnetic este la baza o teorie, teorie simplă și ușor de realizat de oricine acasă pentru a testa calitatea materialului. Mai pe scurt, cu ajutorul unui magnet, se poate dovedi dacă produsul este vitabil sau nu – conține sau nu crom și nichel. Cele 4 tipuri de structuri de bază ale inoxului inoxidabil sunt austenita, duplexul, ferita și martensita.

    Diferența dintre oțel inoxidabil și inox

    De multe ori lumea tinde să creadă că oțelul inoxidabil și inoxul sunt lucruri total diferite. Acest lucru este greșit. Inoxul este de fapt o gama variantă de oțeluri inoxidabile cu trăsături diferite și utilizări independente, variate.

    De cele mai multe ori, inoxul este folosit pentru confecționarea produselor de bucătărie și cele pentru industria medicinei – au caracteristici de bază strict necesare în aceste domenii.

    Rigolele și sifoanele – din oțel inoxidabil sau de calitate inferioară?

    Baia și bucătăria sunt încăperile unei locuințe în care nu este loc de decizii neglijente. Având în vedere cât de des sunt folosite, pentru ca totul să se desfășoare așa cum trebuie, trebuie să fie compuse doar din materiale calitative.

    Rigolele și sifoanele – nelispite din baie și bucătărie – se recomandă a fi din oțel inoxidabil. Schimbarea acestora nu este un proces ce trebuie repetat la un interval de timp, de aceea sunt recomandate cele din oțel inoxidabil.

    Cei ce au nevoie de rigole cabine dus trebuie să cunoască proprietățile oțelului inoxidabil. Fiind cea care se ocupă de scurgerea apei din cădiță de dus, rigola din acest aliaj nu va căpăta miros neplăcut. Apa ce rămâne pe rigolă până aceasta se usucă, în cazul uneia necalitative, va împrăștia în baie un miros greu, înțepător.

    Cele din oțel inoxidabil nu doar că nu emană un miros neplăcut, ci nu își schimbă nici culoarea în timp. Ele pot fi curățate cu diferite produse fără ca suprafața lor aderentă să își schimbe proprietățile. Nu în ultimul rând, procesul de curățare este unul ușor datorită suprafeței și formei netede pe care o prezintă.

    Alte proprietăți țin de rezistența în timp. De exemplu, toate aceste rigole pentru cabine de dus sunt imune la totalitatea factorilor externi – rezistă la presiunea corpului uman, la temperaturile ridicate și sunt prietene cu soluțiile de curățare.

    Pentru unele persoane, înfățișarea clasică a rigolelor poate fi deranjantă sau poate chiar să strice întreg aspectul băii. De aceea s-au creeat cele cu acoperire ceramică. Pe lângă design-ul atractiv prin care se prezintă, rigolele cu acoperire ceramică dau același randament pe care îl dau și cele clasice.

    Sunt indicate a se folosi în baia ce adoptă un anumit design, tipar, mai ales atunci când nu există alte lucruri ce s-ar putea integra mai bine în context. Sunt confecționate într-o mare măsură din oțel inoxidabil, ceea ce diferă este acoperirea, din ceramică.

    În aceeași ordine de idei, o rigolă de calitate este și cea care nu se înfundă. Cum o recunoști? Cea care nu se va înfundă este cea care poate scurge o cantitate mare de apă într-un timp foarte scurt.

    Cei interesați de rigole sub certificarea calității, din oțel inoxidabil, pot accesa rigolesifoane.ro.

    Eugen Stefan

    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente