Connect with us

Life Style

Cum găsești chiria potrivită în Cluj ? 4 sfaturi utile

Published

on

Sursă foto: unsplash.com
Reclame

Cu toții știm cât de greu este să te muți într-un oraș nou. Primul lucru la care te gândești, când iei o astfel de decizie, este chiria. Fie că ești student în Cluj, fie că ți-ai găsit un job care necesită schimbarea domiciliului, există câteva criterii care te vor ajuta să-ți găsești un spațiu potrivit în care să locuiești. 

La categoria apartamente de închiriat cluj, trebuie să ții cont, în primul rând, de nevoile tale și de bugetul de care dispui. Hai să vedem, mai în detaliu, cum să găsești o chirie pe placul tău în Cluj.  

1. Ține cont de zonă 

Primul pas în găsirea unei chirii ideale este alegerea zonei potrivite. Asta înseamnă că trebuie să te gândești unde se află punctul tău de interes (job, facultate, etc.) și să încerci, pe cât posibil, să alegi o chirie cât mai aproape de acesta. Asta te va ajuta să economisești atât timp, cât și banii cheltuiți pe transport. 

În cazul în care nu găsești un apartament care să-ți ofere avantajul de a fi aproape de locul pe care-l frecventezi zilnic, ar fi bine să alegi o chirie nu foarte scumpă. Astfel, îți vei permite și deplasarea zilnică, cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun.  

2. Gândește-te la bugetul de care dispui  

A te descurca de unul singur (sau chiar și în doi) într-un oraș nou nu e tocmai ușor, în special din punct de vedere financiar. De aceea, e bine să iei în considerare toate cheltuielile ce vor veni odată cu mutarea ta în alt oraș.  

În ceea ce privește chiria, aceasta va face parte din categoria celor obligatorii. Deci, e important să stabilești suma pe care-ți permiți să o aloci în fiecare lună pentru plata chiriei.  

Nu uita că, odată cu chiria, vor veni și utilitățile (apă, gaz, curent, etc.), care și ele vor trebui achitate lunar. Odată ce ai calculat bugetul pentru cele două și ești sigur că plata acestora nu va fi o problemă, poți începe să-ți cauți chiria mult dorită. 

Advertisement

3. Cere ajutorul unui agent imobiliar 

Dacă vrei să salvezi timp și efort, ar fi bine să apelezi la un agent imobiliar care să te ajute în căutarea unei chirii. Chiar dacă asta va însemna perceperea unui comision din partea agenției, avantajul e că îți vor fi prezentate variantele cele mai bune. Tot ceea ce trebuie să faci după este să o alegi pe cea finală.  

În caz contrar, ai opțiunea de a-ți căuta chirie singur. Cu toate că nu vei mai fi nevoit să plătești un comision către o agenție, întregul proces poate să fie mai greu și mai îndelungat. În funcție de cât timp ai la dispoziție, vei decide care e calea cea mai convenabilă pentru tine.  

4. Gândește-te la stilul tău de viață 

Pe lângă găsirea unei chirii pe care să ți-o permiți, e important ca apartamentul pe care-l alegi să te facă să te simți „acasă”. De aceea, ar fi bine să ții cont de nevoile pe care trebuie să ți le îndeplinească.  

De exemplu, dacă lucrezi de acasă, probabil lucrul care te interesează cel mai mult la noua ta locuință este să aibă o cameră destinată biroului. Dacă îți propui să locuiești cu partenerul sau partenera, te va interesa ca dormitorul să aibă un pat dublu.  

Oricare ar fi nevoile tale, apartamentul pe care îl închiriezi trebuie să răspundă acestora,pentru ca tu să te poți simți cât mai confortabil. 

Găsirea unei chirii pe placul tău în Cluj nu va fi foarte dificilă, atât timp cât ții cont de câteva sfaturi de bază. Gândește-te la bugetul de care dispui, la stilul tău de viață și alege calea cea mai ușoară prin care să alegi chiria perfectă, fie ea prin intermediul unui agent imobiliar sau pe cont propriu. 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending